Širvintos ieško gydytojo. Žadama 4000 eurų alga (bruto)

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

   Viskas, kas susiję su sveikata ir jos saugumu, mums yra labai svarbu. Ir visai nesvarbu, kiek tau metų, kokiomis ligomis sergi, bet gyventi ir gyventi kokybiškai norime visi. Girdėdami, kad gydytojai skundžiasi darbo užmokesčiais, dažnas susigūžiame ir nerimaujame: o kas gi mus gydys, jei gydytojai nuspręs ieškotis geresnių darbo sąlygų ir darbo užmokesčių. Todėl ypatingai nudžiugino viešoje erdvėje pasirodęs Širvintų PSPC (dažno piliečio poliklinika vadinamo) skelbimas, kuriame ieškomas naujas šeimos gydytojas. Jei įstaiga gali sau leisti gydytojui mokėti 4000 eurų atlygį (neatskaičius mokesčių), tai ženklas, kad ir gydytojas ne bet koks bus, o tikrai vertas tokios algos. O geras gydytojas, tai kaip Dievo dovana – sveikata pacientui garantuota.

   Tačiau pasigilinus ima kilti įvairiausių minčių. Viena jų – ar neįsižeis dabar dirbantys medikai, kurių algos yra gerokai mažesnės? O jei įsižeis, ką darys?

   Šiuo metu vidutinė šeimos gydytojo alga Lietuvoje yra apie 2200-2800eurų už etatą. Pavyzdžiui, Širvintų ligoninėje gydytojo etato vidurkis šių metų II ketvirtį siekė 2538 eurus (neatskaičius mokesčių). Koks jis PSPC – pažiūrėti negalėjome, nes tinklapis jau kurį laiką neveikia. Po tekstu rasite ir privačių sveikatos įstaigų Širvintų rajone darbo užmokesčių lenteles (visa informacija iš viešai skelbiamos erdvės), tiesa, jose nėra išskirti gydytojai atskirai, tad ir vidurkiai mažesni, nes bendrosios praktikos slaugytojų algos mažesnės ir mažina bendrą vidurkį.

   Nesiaiškiname, tai reklamos triukas, ar tikrai žadamas toks atlygis. Ateityje sužinosime. Tad visi nekantriai laukiame itin aukštos kvalifikacijos šeimos gydytojo ir tikėkimės, kad jis padės mums būti sveikais.

11 thoughts on “Širvintos ieško gydytojo. Žadama 4000 eurų alga (bruto)

  • 2022-09-21 at 21:46
    Permalink

    O štai ir kitas skelbimas:
    Šeimos gydytojas (-a)
    Uždaroji akcinė bendrovė “Mūsų Šeimos Klinika”
    3000,00 EUR/mėn.

    Smagu, kad valstybinės įmonės siūlo konkurencingus atlyginimus

  • 2022-09-21 at 19:44
    Permalink

    O dirbti blaiviai reikia?

  • 2022-09-21 at 19:41
    Permalink

    Slaugei pastabėlė. Jeigu nežinote, tai neskleiskite netikrų gandų. Tada budėjo R.Jotautis. Gulbinavičiaus nebuvo. Nuo kada budi Širvintų ligoninėje po du chirurgas ?

  • 2022-09-21 at 09:05
    Permalink

    Kol Pinskų šeimyninė ranga karaliaus Širvintose, mes gydytojų nesulauksime. Buvo atvykę dirbti, bet ar ilgai galima ištverti, jeigu nesilankstysi Širvintų karaliams ir tokioje betvarkėje, kaip rajoną užvaldžius Živilė. O jos statiniai, kurie susiję finansiškai, kilnoja rankeles pritardami tam chaosui. Čia kažkas paslėpta už 4000 Eur darbo užmokesčio gydytojui, Čia žino tik Živilė.
    40 proc duoda priedus savo draugėms. Baltušytė, tai prieš Pinskaus rinkimus į seimą, lakstė per daugiabučius ir liepė balsuoti už Joną, tai gal ir “užsidirbo”. Pinskų šeimai gerą pabūti Širvintose.

  • 2022-09-20 at 21:59
    Permalink

    Niekas nenori ponios ŽP karalystėje dirbti…nesistebiu

  • 2022-09-20 at 21:12
    Permalink

    Kaip toj dainoj [N21]:
    “Geriam degtinę
    Alų, vyną ir naminę”

    “Pasibaisėjo, kas vyksta Širvintų ligoninėje: matė, kaip girta gydytoja pro duris išstūmė ligonį”
    lrytas.lt/sveikata/medicinos-zinios/2022/09/20/news/pasibaisejo-kas-vyksta-sirvintu-ligonineje-mate-kaip-girta-gydytoja-pro-duris-isstume-ligoni-24635519

  • 2022-09-20 at 10:09
    Permalink

    Širvintų rajono pirminės sveikatos priežiūros centras:
    Vidutinis atlyginimas: 1372 €
    Atlyginimų mediana: 1240 €
    rekvizitai.vz.lt/imone/sirvintu_r_pirmines_sveikatos_prieziuros_centras/

    Molėtų r. pirminės sveikatos priežiūros centras:
    Vidutinis atlyginimas: 2165 €
    Atlyginimų mediana: 1811 €
    rekvizitai.vz.lt/imone/moletu_r_pirmines_sveikatos_prieziuros_centras/

    Šia tema ir kitų įstaigų atlyginimų, merų algų palyginimo temomis rašiau prieš du metus “Širvintų krašto” komentaruose. Tuomet vietiniai netikėjo, kad taip gali būti: “Ką tu čia išsigalvoji?”.
    Tingiu plėstis ir tą patį per tą patį kartoti. Niekas vis tiek nuo to nesikeičia. Nors situacija nenormali.

  • 2022-09-20 at 09:04
    Permalink

    Kad Jurgita dar vakar dirbo ligoninėje? Pats buvau, mačiau priemime. Kada spejo atleist?

  • 2022-09-20 at 08:54
    Permalink

    Kokie čia stebuklai – dviguba alga. O tai mes už mazesnę irgi nedirbsim

  • 2022-09-20 at 07:29
    Permalink

    Žmonės kalba, kad ne chirurgas Jotautis tada vakare buvo linksmas. Ligoninėje dar dirba chirurgai Mindaugas Jasiukevičius ir Henrikas Gulbinavičius. Mindaugas Jasiukevičius minimas kaip dirbantis ar dirbęs Affidea ir Kardiolita. Tai tokio rango gydytojas negali būti linksmas. Tai lieka tik H.Gulbinavičius?
    O slaugė linksmuolė Jurgita? Bet tik… jos jau nėra ligoninės darbuotojų sąraše. Lygtai šeimos klinikoje jau.

Comments are closed.