Musninkuose nupintas  „Derliaus vainikas“

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

/ Nuotraukos autorės /

   Lietuviai kasmet švenčia darbų pabaigtuves ir džiaugiasi derliumi. Šiemet derliaus šventė Musninkuose pavadinta „Derliaus vainikas“.

   Į vainiką įpinti smagūs atlikėjų kūriniai. Žiūrovams jie taip patiko, kad ne vienam ne tik rankos dirbo plodamos, bet ir kojos kilojosi šokiui. Susirinkusiems koncertavo: Širvintų kultūros centro Musninkų filialo liaudiškos muzikos kapela (vadovas Zigmantas Mikolajūnas), Musninkų kaimo bendruomenės kapela „Eritmija“ (vadovas Tadas Imbrasas), Širvintų kultūros centro Avižonių krašto kaimo kapela (vadovė Ramunė Savickienė), Ievos Pumputienės ir Austėjos Pumputytės duetas (vadovas Tadas Imbrasas), Musninkų filialo solistai Tadas Imbrasas ir Dalia Kiaulevičiūtė.

    Į derliaus vainiką įpinta ir meilė bei apgavystės – sena, kaip šimtmečiai tema. Žiūrovai galėjo mėgautis Musninkų filialo mėgėjų dramos teatro (režisierė Dalia Kiaulevičiūtė) spektakliu pagal Žemaitės komediją „Trys mylimos“. O jau kiek emocijų sukėlė aktoriai ir artistai. Vien Liudvikėlio viražai suvedžiojant ne tik jaunas merginas, bet ir jų motiną, bei mokėjimas išvilioti pinigus ko vertas.

   Žiūrovai negalėjo atsistebėti seserų Domicelės  ir Petronės mergaitišku naivumu, kai tikima kiekvienu žodžiu ir dar pinigai atiduodami. Tačiau nuo dukterų neatsiliko ir jų našlaujanti  motina (Janina Jankauskienė), tiek išsiilgusi vyriško švelnumo, kad jaunam kavalieriui atidavė visas savo santaupas. Viską išsiaiškinti padėjo santūrus ir kiek nedrąsus senbernis Kozeris pamatęs, kaip visas apgavęs jaunikis spruko.

   Renginį vedė Edgaras Orlovas (tėvas), Rita Ališauskienė (mamaitė) ir Dalia Kiaulevičiūtė (duktė Rožytė).

   Renginį organizavo Širvintų kultūros centro Musninkų filialas ir Musninkų kaimo bendruomenė.

   Į derliaus vainiką linkėjimus įpynė Musninkų Švč. Trejybės bažnyčios klebonas kun. Marius Talutis, Širvintų rajono savivaldybės merė Živilė Pinskuvienė, Musninkų seniūnijos seniūnė Birutė Jankauskienė, Širvintų seniūnijos seniūnė Rima Jasevičienė Musninkų bendruomenės pirmininkė Jadvyga Kielienė, Vileikiškių bendruomenės pirmininkas Zenonas Miselis.

   Kaip vyšnaitę ant torto – Musninkų kaimo bendruomenė dovanojo visiems grupės „Bičiuliai“ koncertą. Kad šoko ir dainavo musninkiečiai, lyg darbymetis nebūtų jų nuvarginęs ir jėgų ištraukęs. Susirinkę vaišinosi gausiomis vaišėmis.

Daugiau nuotraukų rasite  čia .