Širvintos United – unikalus projektas Širvintų protų mūšių mylėtojams

    Vasaros pabaigoje ėmiau ruoštis naujam, jau aštuonioliktam, „Auksinio proto“ sezonui ir iškilo dilema: tuo pačiu metu turėjo prasidėti ir „Auksinis protas“ ir didysis „Ko nežino Kazys?“ sezonas… Po pokalbių su komandomis tapo aišku, kad dvi dienas per savaitę žaisti būtų daugoka ir apsisprendžiau Širvintose palikti populiaresnį „Auksinį protą“, bet…
   Asmeniškai man, Kazio žaidimas yra šiltesnis, mielesnis ir kiek įdomesnis, tai kilo idėja nepalikti panašių minčių kolegų be Kazio. Taip gimė Širvintos United. Komandos įkūrimo idėja paprasta – joje žaisti gali visi mūsų krašto protmūšių entuziastai, nepriklausomai nuo amžiaus, politinių ar religinių įsitikinimų, meteorologinių sąlygų, mėnulio fazių, patirties ir visokių kitų dalykų.  Trumpiau – VISI.
  Kas yra Didysis Kazio sezonas ir kas ten laukia?
   Didysis sezonas prasidėjo rugsėjo pradžioje ir vyks iki pat gegužės. Prieš Kalėdas bus Kalėdinis finalas, o gegužės mėnesį Didysis Finalas (šiemet jame, beje, dalyvavo Širvintų komandų rinktinė po komandos KAS TIE JIE? vėliava (plačiau apie finalą skaitykite „Krašto žiniose“ ir FB grupėje „Auksinis protas Širvintose“)). Žaidimai vyksta kiekvieną trečiadienį, 19 val. (visoje Lietuvoje žaidimai prasideda tuo pačiu metu), mes žaidžiame O’Learys divizione Vilniuje, Akropolyje.
   Kaip ir „Auksiniame prote“, Kazyje yra penki turai po 10 klausimų, taip pat ypatingas Extra klausimas. Tradiciškai turai būna tokie: I turas – foto klausimai, II turas – bendri klausimai, III turas – blic turas (kai klausimui skiriamos 25 sekundės, dažniausiai su sąsaja), IV turas – žaidėjų klausimai (kol kas visuose žaidimuose buvo (bus) ir mano kurtas klausimas, taigi 1 taškas garantuotas 🙂 ), V turas – audio klausimai ir, žinoma, Extra klausimas.
 Kaip mums sekasi? Pirmame žaidime buvome penkti Vilniuje ir dvylikti (berods) Lietuvoje ir tapome geriausia nauja ( 🙂 ) komanda Lietuvoje. Antrame žaidime Vilniuje buvome dvylikti. Deja, dar niekada nedalyvavome pilnos sudėties, susirenka tie patys KAS TIE JIE? (ir tai ne visi) bei žaidimų Širvintose vedėjas (t.y. aš 🙂 ). Taigi, kol kas komandos pavadinimas skamba kiek ironiškai, bet tikiuosi tai tik kol kas…
Kokie tikslai? Oficialiai komanda nesiekia jokių tikslų, susirenkame gerai praleisti laiką, sužinoti ką nors naujo ir, žinoma, pasiimti O‘Learys boulingo prizų 🙂 , bet slapčia vis tik taikomės į nors vieną iš finalų, nes žinome, kad tai ypatingas renginys, kuriame dalyvauti yra didelė garbė ir pripažinimas. Į finalą patenka 30 geriausių Lietuvos komandų.
   Galbūt sudominau ir yra noras išbandyti? Nesikuklinkite, susisiekime telefonu, asmenine žinute ar bet kaip kitaip ir važiuojam. Kaip ir minėjau, žaisti gali VISI. Dėl nuvykimo/parvykimo susitarsime. Žaidimo kaina žmogui – 3 eur.
Niekada nežaidę gyvų žaidimų mano, kad jiems nepavyks, pasirodys kvailai (čia iš vis nesuprantu tokio požiūrio) ir t.t. Visa tai yra mitas, nes žaidžia ne vienas žmogus, o KOMANDA. Ir suklysta, nežino, neatsako ir t.t. KOMANDA, o ne jūs. Jei naujas žaidėjas atsako bent į vieną klausimą iš 51, kurių nežino kiti komandos nariai – tai yra labai gerai ir labai daug. 1 taškas žaidime reiškia labai daug ir jis yra labai svarbus. Aš jau nebepamenu kiek šimtų kartų per šešis protmūšiavimo metus buvo taip, kad pritrūko vieno ar dviejų taškų… Taigi, kiekvienas žaidėjas yra labai svarbus ir reikalingas. Kuo daugiau skirtingų žaidėjų (jaunų, senų, įvairių pomėgių ar profesijų) tuo komanda stipresnė.
   Na ir pabaigoje dar kartą kviečiu visus intelektinių žaidimų mėgėjus prisijungti prie gyvų žaidimų (patikėkite, to nepalyginsi su žaidimu nuo sofos) Širvintos United sudėtyje ir patirti gerų emocijų, sužinoti daug įdomių dalykų bei puikiai praleisti laiką.
    Širvintos United – komanda, subalansuota visiems širvintiškiams. Prisijunk, parodyk ką gali!

2 thoughts on “Širvintos United – unikalus projektas Širvintų protų mūšių mylėtojams

  • 2022-09-22 at 10:23
    Permalink

    Arba administracijos vadovių diktanto ir įstatymų žinojimo konkursą

  • 2022-09-22 at 10:12
    Permalink

    Jo… Sėkmės. Fainuoliai!

    … Dar būtų faina pamatyti Opozicija United komandą…

Comments are closed.