Purvini mokami tualetai Širvintų naujojoje Norfoje

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /
/ Nuotraukos skaitytojų /
    Širvintiškiai džiaugėsi pasklidus žiniai, kad mieste bus statomas naujas prekybos centras. Juk viskas, kas nauja – yra šiuolaikiška ir pritaikyta skubančiam žmogui. Tikėtasi gausesnio prekių pasirinkimo.  Deja, praėjus įkurtuvių šurmuliui, pradėjo lįsti įvairiausi nepatogumai, bet apie tai kitą kartą.
     Tačiau šį kartą sulaukėme kitokių žmogaus, Norfos kliento pastabų. Nors tiesiogiai tai nėra susiję su prekyba, tačiau, jei naujam pastate tokia paslauga teikiama, tikimasi bent minimalios kokybės ir švaros. Juo labiau, kad paslauga mokama.
    Skaitančius iškart įspėjame, Norfos atsakymo nebus. Telefonu vis buvo liepiama perskambinti vėliau, nes visi operatoriai užimti. Į parašytą laišką per parą niekas neatsakė, nors būtent toks terminas nurodomas Visuomenės informavimo įstatyme.
    Paskambinęs žmogus (asmens vardas ir pavardė redakcijai žinomi) skundėsi, kad rugsėjo 20 dieną apie 16 val. lankėsi Norfoje (nes maxima uždaryta pertvarkai, tad kitos išeities nebuvo). “Pirmiausia užsukau į tualetą. Sumečiau 10 ir dvi po 5 monetas. Raudonų monetų aparatas nepriėmė. Tuomet mečiau po du centus, irgi atmetė. Galiausiai pridėjau 50 centų monetą. Tad vietoj 20 centų sumokėjau 60 (grąžos aparatas neduoda, apie tai parašyta ant jo). Tiek to. Svarbu, įėjau. Bet įėjęs negalėjau pasinaudoti tualetu. Tokios betvarkės net maksimos nemokamame tualete nebūna. Nuotraukos kalba pačios už save. GĖDA.
    Taip, žmonės kiaulės – tualetas apšnerkštas. Bet už paslaugą imami pinigai, tad bent minimali tvarka privalo būti. Pažiūrėkite nuotraukas, akivaizdu, kad ne per vieną dieną toks purvas atsirado. Kodėl nevalomas mokamas tualetas?”
    Žinoma, niekas nepaneigs tiesos, kad švaru ten, kur nešiukšlinama. Tačiau suprantama, kad tualetas turi būti valomas ir prižiūrimas. O turint omenyje, kad jis yra mokamas, tai ir tvarka turi būti atitinkama. Beje, svarbus momentas, ant tualeto durų yra ir neįgaliojo ženklas, tai reiškia, kad jis skirtas ir asmenims, turintiems negalią. Sveikas žmogus gal ir gali nueiti iki kito tualeto (poliklinikoje, ar mieste, ar kitam prekybos centre). O ką daryti neįgaliam žmogui? Arba žmogui atvykusiam apsipirkti iš kaimo?
  Tokia tualeto būklė nepuošia prekybos centro vaizdo. Ir daro gėdą ne tik Norfos vadovybei, bet ir visam miesteliui.
P.S. Nuotraukos tik stiprių nervų skaitytojams

12 thoughts on “Purvini mokami tualetai Širvintų naujojoje Norfoje

  • 2022-09-24 at 18:08
    Permalink

    Tai gal tuo pačiu galima būtų atkreipti dėmesį į tualetą, esantį autobusų stotyje? Ne tik kad apšnerkštas, dirba vos viena kabina, bet dažnai būna užrakintas. O taip pat – mokamas. Smarvė irgi tvyro. Jeigu jau Širvintos tvarkosi ir tikrai gražios, tai … reikėtų “ir po sijonu” išsikuopti. Autobusų stotis – vieša vieta. Čia daug pravažiuojančių žmonių ir į “Norfą” ar “Maximą” prispyrus reikalui neis…

  • 2022-09-23 at 14:43
    Permalink

    Tai niekas ir nenori piktybiškai užsmaugti parduotuvės personalo. Manau, kad visi čia rašantys norime, kad būtų tvarkinga ir patogu, kad pirkėjas ateitų su geresne nuotaika negu atėjo. Tik tiek.
    O tam pasiekti tereikia visai nedaug – sutvarkyti kas prašoma.
    Senais laikais buvo tokia “Skundų ir pageidavimų knyga”. Gaila, kad šią idėją nurašė kaip atgyveną.

    Ir visai nesuprantu tų komentarų feisbuke, kuriuose keliamos sąmosklo teorijos. Tipo: čia turbūt po mitingo bandoma pilti priešrinkiminius purvus. Patinka šūdini tualetai? Nu ir valio! Turėkite į sveikatą

  • 2022-09-23 at 13:22
    Permalink

    Pradžioje tikrai buvo visko;šaldytuvus pradarius tikrai jautėsi smarvė.Dabar situacija daug geresnė,prekės sudėtos normaliau,o kad žmonės daro jovalą (netvarkingai verčia prekes)tai visų kultūros neišmokysi.Darbuotojas salėj tikrai galima rasti,bent jau aš jas matau nuėjus į parduotuvę,o rūkant ant rampos matyti neteko.Visose miestelio parduotuvėse yra problemų su kainų išdėliojimu.Imi prekę pasitikrini bar kodą ir tai dar nuėjus prie kasos pamatai kitą kainą.

  • 2022-09-23 at 11:36
    Permalink

    Kaba skelbimas,kad ieškoma valytoja.

  • 2022-09-23 at 10:52
    Permalink

    Visgi Darius Ryliškis perskambino. Susirado šį straipsnį. Nieko konkretaus nepažadėjo. Informavau apie situaciją ir tiek. Manau, padariau ką galėjau. Dabar viskas nuo jų priklauslo. Įsiklausys ar ne

  • 2022-09-23 at 10:36
    Permalink

    Labai geras žmogaus, pasirašiusio vardu “Norfa”, komentaras.
    Nuo pat parduotuvės atidarymo kilo problemų.
    Bėda ta, kad tie, kam priklauso, matyt, nesidomi situacija, neskaito komentarų, nedaro pirkėjų apklausų.
    Bandžiau paprašyti pakomentuoti situaciją kažko iš pačios Norfos. Yra toks atstovas spaudai Darius Ryliškis. Paskambinau. Nekelia ragelio…

  • 2022-09-23 at 09:43
    Permalink

    Tvarka parduotuvėje (kaip ir visur) priklauso nuo vadovo. Akivaizdu, kad naujoji Širvintų Norfa jo neturi: sveriamų produktų skyriuje viena pardavėja laksto iš vieno galo į kitą, nežinia, kurioje vietoje atsistoti “į eilę”, kad aptarnautų. Tualeto smarvė visoje salėje nuo pirmų dienų. Kasos nedirba, o bent viena turėtų dirbti nuolat, nes senam žmogui ar mažyliui, atbėgusiam nusipirkti ledų, savitarnoje sudėtinga susigaudyti. Neretai nėra kainų arba jos sumaišytos. Salėje darbuotojų beveik nematyti, paklausti nėra ko, bet va lauke prie rampos rūko būriais…Žodžiui, didelis nusivylimas nauja parduotuve.

  • 2022-09-23 at 09:12
    Permalink

    Darbuotojų trūkumas. Algos mažos. Ateina žmogus dirbti vieną specialybę, o apkraunamas dar keturiom, už tą pačią alga.
    O ant miestelio nemanau, kad verta taip stumti. Visuose parduotuvėse tokia tvarka. Ne tik Širvintose.

  • 2022-09-23 at 07:23
    Permalink

    Nauja norfa didelis nesusipratimas. Jokios tvarkos. Kainos nesudėtos, darbuotojų trūkumas, asortimentas tragiškas. Toks jausmas, lyg tyčia žlugdoma parduotuvė

  • 2022-09-23 at 07:18
    Permalink

    Ale žmonės nesveiki gal. Kaip taip prišikt?

  • 2022-09-23 at 07:01
    Permalink

    Pagaliau kažkas atkreipė dėmesį. Tikrai kad miestelio gėda

  • 2022-09-23 at 06:38
    Permalink

    Visada ten brudna. Toks jausmas, kad niekad nevalo. O jau kvapas…

Comments are closed.