Pasirinkimo laisvė ir prioritetai. Arba – kokių darbų tikimės

   Mes dažnai skubame kritikuoti vienas ar kitas valdžias neveiklumu net nepasigilinę, kas ir ką veikia.

   Štai Kėdainių leidinys „Rinkos aikštė“ skelbia, kad „PSPC mobilus medicinos punktas pagal iš anksto nustatytą grafiką vyksta į rajono gyvenvietes būtina medicinine įranga aprūpintu automobiliu. Į mobilų medicinos punktą atvykusiems pacientams matuojamas kraujospūdis, nustatomas gliukozės kiekis kraujyje bei kraujo įsotinimas deguonimi (saturacija), užrašoma elektrokardiograma.“ Toliau nurodomi kontaktai, kaip kiekvienas gali užsiregistruoti. Puiki paslauga, ypač kai žinai, koks sudėtingas susisiekimas su rajono centru.

   Tuo metu Širvintų rajono savivaldybės administracija perka pramogas, mokymus, seminarus. Tai randame Viešųjų pirkimų tarnybos puslapyje. Nuotraukoje po tekstu rasite keletą spalio mėnesio pirkimų.

   Sakysite, vėl Tuškevičienė kabinėjasi? Oi ne. O ir kodėl turėčiau? Kiekvienas renkasi tai, kas jam svarbiau. Tas, kam svarbesnis automobilis – perka automobilį, o kam labiau rūpi knygos, perka jas. Taip ir čia – kiekviena savivaldybė mokesčių mokėtojų suneštus pinigus skiria tam, kam galvoja, kad labiausiai reikia. Juo labiau, kad ir gyventojai, ko gero, tam pritaria. Bent jau neprieštarauja.

   Tai ir vadinama demokratija arba laisve rinktis. Kam svarbu pagalba seniems ir ligotiems žmonėms – siunčia medikus į kaimus, kam svarbu gražiai gyventi – perka pramogas.

  Ir jeigu rinkėjui taip patinka gyventi, vadinasi viskas puiku.

  Artėjant rinkimams noriu pakviesti padiskutuoti. Kokių sprendimų labiausiai trūksta rajone, o kokių galbūt reikėtų atsisakyti. Kitaip tariant, ką turi padaryti kandidatas, kad už jį balsuočiau? Be pavardžių, o tiesiog išvardinkime darbus, kuriuos reikėtų greičiau nuveikti.

  Ką gali žinoti, gal kuris kandidatas atkreips dėmesį ir pažadės? O gal net pažadėjęs tesės?

  Pabandom.

6 thoughts on “Pasirinkimo laisvė ir prioritetai. Arba – kokių darbų tikimės

  • 2022-11-10 at 20:30
    Permalink

    Bus svarstomas 2023 metų biudžetas. Ir pamatysite, kiek pinigų bus skirta seniūnijoms? Ogi bus tik saulėgrąžos. Kiek pinigų bus skirta sveikatos apsaugai? Didelis NULIS.
    Tai ir matosi, kaip rūpi paprastas dirbantis žmogus rajono valdžiai. Nei Jums prailgintų grupių, nei mobilaus medicinos punkto, nei seniūnijoms nei smulkiam verslui pinigų skyrimo NEBUS, kaip ir praėjusiai metais.

  • 2022-11-10 at 13:45
    Permalink

    Kaip matome, diskusija neįvyko…

    Norėtųsi būti pozityviam, visus visada tik girti, bet tas abejingumas visų viskam jau pykina. Nuo rinkimų kampanijos pradžios jau praėjo mėnuo, bet yptingo judesio nematyti. Gal kas sakys, kad perdedu, bet pasižiūrėkite patys – rinkiminės kampanijos dalyvių sąraše Širvintos yra tarp lyderių ar autsaiderių:
    https://www.vrk.lt/politines-kampanijos-dalyviai-2023-sav?srcUrl=/politKamp/1484/dalyviai/dalyviaiPagalApygardas.htmlq

    Smagu žaisti komandose “Auksiniame prote”, ypač kai tave giria, kai tau ten sekas, kai tampi net lyderiu. Bet ar neužsižaidėte virtualiame pasaulyje, mielieji politikai?

  • 2022-11-09 at 13:26
    Permalink

    Seniūnijose panaikino pašto skyrius. Būtų gerai, kad pastatytų paštomatus

  • 2022-11-09 at 12:25
    Permalink

    Pradinukams labai reikia prailgintų grupių bent iki 18 val , kad spėtume iš darbų grįžt. Labai trūksta būrelių kaimuose

  • 2022-11-09 at 12:11
    Permalink

    Gerb. Neringa, ar tikrai politikams reikia tų diskusijų, patarimų? Ar tikrai juos domina mūsų nuomonė? Turiu didelių abejonių. Ne vieną kartą jie čia rašė: “nereikia mūsų mokinti”. Jie juk geriau žino ko mums visiems reikia.

    Viskas yra pateikta ant lėkštutės – tik imkite, tik naudokite. Bet ar naudojasi kas?
    Konkretus pavyzdys:
    Vasario mėnesį kaip tik šia tema buvo apklausa. 3 labiausiai gyventojams aktualios paslaugų sritys ryškiai išsiskyrė iš visų kitų. Ir ką? Ir nieko. Kas dabar apie tai kalba? Dažniausiai visa politinė veikla susiveda į blusinėjimą neesminių dalykų, neliečiančių minėtų 3 gyventojams svarbiausių sričių. Tiesa, valdantieji vienai iš minėtų temų žada prieš pat rinkimus pateikti naujovių. O kiti ką dūmoja?

  • 2022-11-09 at 09:18
    Permalink

    Mūsų rajone daug pencininkų ir jei į seniūnijas važinėtų daktarai, būtų labai gerai. Vaikai mieste, pats nevairuoju

Comments are closed.