Širvintų merė „peni“ saviškius biudžeto pinigais

Alfredas Astikas, Širvintų rajono savivaldybės tarybos narys nuo Darbo partijos

   Geras žmogus gerus darbus daro tyliai, neskelbdamas apie tai visam svietui. Tačiau Širvintų merė Pinskuvienė Ž. nutyli tik apie žalingus darbus. Įpratome prie nuolatinių Pinskų šeimai priklausančio laikraštuko propagandinių straipsnių, kurie skelbia, kad miestas gražėja ir kaip merė aukojasi dėl rajono gyventojų. Keista ir liūdna būtų, jeigu mūsų kraštas negražėtų. Juk iš valstybės biudžeto yra skiriami didžiuliai pinigai Širvintoms kaip ir visoms savivaldybėms. Visa Lietuva keičiasi ir gražėja, todėl Širvintos kol kas negali pasigirti išskirtinumu prieš kitus Lietuvos miestus.

   Labiausiai Pinskuvienės vadovaujamas Širvintų rajonas gali išsiskirti vaizdingomis ir brangiai kainuojančiomis miesto šventėmis ir bedarbyste rajone. Visiems suprantama, kad surengti brangią ir įspūdingą miesto šventę iš rajono gyventojų kišenės (rajono biudžeto) yra žymiai lengviau, negu pritraukti investicijas ir sukurti darbo vietas. Šiuo metu rajone bedarbystės lygis vienas didžiausių Vilniaus regione. O koks bedarbystės lygis būtų, jeigu širvintiškiai nebūtų išvykę dirbti į kaimyninius rajonus ar į užsienį, jeigu tūkstančiai širvintiškių ieškotų darbo Širvintose, kurio čia nėra… Į šį klausimą atsakyti tiksliai niekas negali, kadangi dirbančių už rajono ribų tikslūs skaičiai nežinomi. Širvintų merė nesuinteresuota investicijų pritraukimu į rajoną ir naujų darbo vietų kūrimu.  Juk sunku manipuliuoti rajono gyventojais dirbančiais privačiose ir savivaldybei nepavaldžiose įstaigose ar įmonėse. O savivaldybės pavaldume esančiose įstaigose dirbančius širvintiškius galima įtakoti įvairiais būdais. Vienas iš būdų, tai premijos ir priemokos išmokamos prieš rinkimus. Jeigu darbuotojas priklauso Pinskuvienės „šaikai“ ir per rinkimus ne tik pats balsuoja, bet ir kitus aktyviai agituoja, bus pamalonintas pinigine priemoka iš rajono biudžeto. Dėl šios priežasties savivaldybėje ir įstaigose tarp darbuotojų atsiranda dideli atlyginimų skirtumai. Savi (pataikūnai) „uždirba“ daug, o tie, kurie atlieka tik savo tiesiogines funkcijas ir neturi balto Pinskų partijos bilieto – tenkinasi kukliu atlyginimu. Tarybos posėdžiuose nuolat keliu klausimus ir teikiu pasiūlymus gindamas gyventojų interesus. Deja, Širvintų rajono taryboje iš 21 tarybos nario Pinskuvienės Ž. interesams tarnauja net 14 tarybos narių, kurie posėdžiuose balsuoja pagal jos užgaidas, o mano pasiūlymai nuolat ignoruojami.

   Pateikiu ištrauką iš vieno tarybos posėdžio…

Užsakymas ŠS Nr. 22-157

 

 

 

 

Redakcija nebūtinai sutinka su rubrikoje NUOMONĖ išreikšta pozicija. Už šioje rubrikoje skelbiamų publikacijų turinį, informacijos tikslumą atsako jų autoriai.

Mūsų kontaktai: tel. nr.: 8-645 07043

El.p.: info@krastozinios.lt

27 thoughts on “Širvintų merė „peni“ saviškius biudžeto pinigais

  • 2022-11-23 at 10:15
    Permalink

    Merė vis dėlto pati save išdavė, kad už 50 000 Eur galima šventę paruošti visam rajonui. Tik aišku proporcingai ir vienodai paskirsčius lėšas visiems.
    O, tai kur nuėjo pinigai praėjusių metų po 100 tūkst. ir virš 100 tūkst Eurų buvo išleista vien miestui. Tegul jinai savo darbų neskelbia Lietuvai, partijai, o dirba Širvintų gyventojams.
    Laukiame naujo įvaizdžio!!!!!!!!!!
    O statybos buvo milijoninės!!!!!!!

  • 2022-11-22 at 16:24
    Permalink

    Nemanau, kad grožio. Aiškiai buvo parašyta “dėl ligos”, o ir kiti požymiai rodo, kad ne. Nesiplėsiu.
    Niekam nelinkiu ligų, net ir tiems, kurie nusiteikę priešiškai

  • 2022-11-22 at 12:32
    Permalink

    Grožis reikalauja aukų ir pinigų. Ir laiko, “laikino nedarbingumo” formoje. Praeituose rinkimuose grožis pribloškė 70%, šiose priblokš visus 100%.

  • 2022-11-22 at 11:03
    Permalink

    Ačiū gerb. Senjorui už informaciją,

  • 2022-11-21 at 21:40
    Permalink

    šaunuolė merė nuo 2016 metų taupo šių metų naujiems metams, papuoš seniūnijas, padarys visiems šventę , ir tik už 50 000. Visai Lietuvai pasakė. Pasakė ir nukirto.

  • 2022-11-21 at 13:19
    Permalink

    Kur pradingo viena iš pagrindinių kandidačių į merus? Nuo mėnesio pradžios nedalyvauja renginiuose. Anyway, sveikatos

  • 2022-11-21 at 08:32
    Permalink

    Tai, kad optikos salonas persikėlė į žvejybos prekių parduotuvės vietą, labai įdomu sužinot, kas ir ką tada sunaikino.

  • 2022-11-20 at 22:57
    Permalink

    Gal kas žinote, kokia sutartis sudaryta savivaldybės su UAB “Danielita” dėl leidimo naudotis savivaldybės pastatu? Kodėl patalpos, kuriose buvo teikiamos paslaugos (klinika, Optikos paslaugos) gyventojams, dabar užėmė merės šeima ? Ar čia nėra pažeistas privačių interesų įstatymas.
    O gal rajono valdžia gali būti iš vis be gyventojų, o tik su pilnu biudžetu?
    Išsidalins biudžetą, pakeliaus po pasaulį, sutvarkys aplink save kiemą ir gyvens be rūpesčių. Dabar kažkas panašaus vyksta.
    Širvintų seniūnijos patalpose sočiai yra vietos. Ten laisvai gali bazuotis Jonas Pinskus ir nuomotis Širvintų krašto redakcija.

  • 2022-11-18 at 18:08
    Permalink

    Tai kad ne tik laikraštis tame name įsikūręs. Praeidamas buvusią šeimos kliniką, mačiau Jono portretą buvusiose klinikų patalpose. Berods Seimo nario biuras ten.

    Apie jokį patalpų nuomos konkursą neteko girdėti. Sąmokslo teorijos savaime lenda į galvą. Bet ką gali žinoti, neturėdamas visos informacijos. Gal viskas padaryta pagal įstatymus. Nepagautas – ne vagis.

    Pirmiausia, institucijų darbas sekti kaip įstatymų laikomasi savivaldybėse. Juo labiau, kad valdžioje konservatoriai. Jei ne viskas tvarkoje, bet tarnybos nesigilina, neaudituoja, tai kas tada kaltas?

  • 2022-11-18 at 14:41
    Permalink

    Ar visi žinote, kad Pinskų šeimynos laikraštis įsikūrė adresu; Širvintos, Vilniaus g. 43-35 (buvusiam Optikos salone, kuris buvo reikalingas rajono gyventojams, sunaikintas). Tai ką dabar Širvintų savivaldybė kompensuos 100 proc. šio laikraščio išlaikymą?
    Kodėl Širvintų krašto laikraštis negali gyventi savarankiškai, be savivaldybės patalpų, be savivaldybės pinigų? Įkurtam privačiam UAB savivaldybė turi jį išlaikyti, o gal mūsų rajone visoms UAB suteikia dotacijas?
    Štai jums dar vienas pavyzdys, kodėl tvarkomas tik miesto centras. Nes jau pradeda matytis realūs jo šeimininkai. Dar porą “auksinių projektų” ir matomai tada labai smarkiai pasimatys. O mes skurdžiai ir mus dar toliau labai aiškiai skandina į skurdą vietinė valdžia. Kas sekantis neteks darbo ir kas pakils karjeros laiptais?

  • 2022-11-17 at 11:51
    Permalink

    Nuostabiai malonus žmogus Dainius būtų geriausias savivaldybės meras. Dainiaus klauskite drąsiai.

  • 2022-11-16 at 21:43
    Permalink

    Gerai, ir kas iš to? Juk Labdaros ir paramos fondas “Širvintų parapijos globos namai” yra privati įstaiga. Taigi turi teisę daryti ką tik nori. Kur čia viešo intereso kokie pažeidimai? Jei yra kažkokie, tai paaiškinkite suprantamai visiems.

    O šiaip rinkiminės agitacijos prasme 10 kartų efektyviau būtų diskutuoti apie REALIAS alternatyvas “būsimiems auksiniams projektams”, bet panašu, kad bus nueita, kaip įprasta, lengviausiu keliu. Tai ir rezultatas bus atitinkamas: “kaip visada”

  • 2022-11-16 at 21:20
    Permalink

    Širvintų parapijos globos namų valdytoja Laura Buividavičienė.

  • 2022-11-16 at 20:46
    Permalink

    Mano didžiausia svajonė prieš Naujus Metus sužinoti, kada prakalbės Širvintų sporto centro sienos apie šio objekto statybas?
    O, kur mergaitė, užvaldė Širvintas! Makaronus kabina visiems ant ausų ir tiek.
    Regionų partijos Širvintų krašto laikraštyje “būsimieji auksiniai projektai” skelbiami. Jie būdavo visą laiką prieš rinkimus viešinami. Nors tie projektai seniai numatyti.
    O kodėl nėra paskelbta bendroje informacijoje Širvintų parapijos senelių globos namų naujos vadovės pavardės?

  • 2022-11-13 at 19:07
    Permalink

    TAI KAS TA EKSPOLICININKE, rENGINIU VEDEJA?

  • 2022-11-13 at 18:09
    Permalink

    …rasinelis vertas metu anekdoto apdovanojimo…..

  • 2022-11-13 at 15:21
    Permalink

    При многословии не миновать греха, а сдерживающий уста свои — разумен.

  • 2022-11-13 at 14:53
    Permalink

    joooooo, renginių vedėja misssssss. valdiška mašina namo važinėja. mierės pavysdžiu. o apie *** net mano bobulka negražiai šneka. verslinkas a ne tas kur sielas gelbeja. ir kokiu žasinu reik buti, kad bobų pletkais tikėt9visokiū žibučių)

  • 2022-11-12 at 21:17
    Permalink

    Ar tik nebus čia kokia kompensacija už elektrą už senelių namų direktoriaus pakeitimą? Gal todėl klebonėlis taip ,,pasitinka” ,,merę”?

  • 2022-11-12 at 20:17
    Permalink

    dievo tarnai parsiduoda carams… pasižiūrėkit į starovierų patriarchą, giedantį ditirambus putinui.

  • 2022-11-12 at 18:36
    Permalink

    Stinga pinigų bažnyčiai šildyti, nes dujos brangios. Merė turi pinigų, Dekanas turi galimybę tinkamai apsispręsti dėl Sigito. Mainai įvyko. Bet, kai globos namams ima vadovauti gražuolė, mis policininkė ir renginių vedėja… Kai merės stiliaus žmogus vadovaus namams, minčių kyla visokių.

  • 2022-11-12 at 18:14
    Permalink

    lindo lindo po manim palindo – ar ne apie dekaną? pinigai? dar kartą pinigai? ar apžavėjimas nepriekaištingos reputacijos ir krištolinio skaidrumo personos?

  • 2022-11-12 at 16:38
    Permalink

    O aš galvoju, kodėl tas keitimas įvyko… Dabar aiškiau. Neatmesčiau, kad atsitiko barteris.

    Žmonės, tikėkit į Dievą, bet kam tie tarpininkai. Pasimelst galit ir be bažnyčios.

  • 2022-11-12 at 09:43
    Permalink

    Tai mes kurie dirbame Vilniuje ir sunešam nemažą biudžetą Širvintoms,o tokiu labaai daug. O valdžia taško kur nori ir kiek nori. Net nevisiems pensininkams šildymo lengva skiria. Gėda tokiai valdžiai. O pataikūnu visada prie bet kurios valdžios buvo ir bus, premijos taip iš tos pačios operos.

  • 2022-11-11 at 18:47
    Permalink

    Pilna tu darbų, net ir vežioja ir pietūs dalinai apmoka ir priedai už darbuotojo pakvietimą 500€. Alga į rankas nuo 1000 tik dirbkit žmonės bet kai išmokos vos ne minimalke tai ir sėdi už ačiū

  • 2022-11-11 at 11:58
    Permalink

    Pagirtina, kad keliamas labai aktualus širvintiškiams darbo vietų/atlyginimų klausimas.
    Iš savo pusės papildysiu, kad dauguma širvintiškių tvirtina, kad darbo vietų yra, bet atlyginimai maži. Tada antroje apklausoje paklausiau: o kas kaltas, kad atlyginimai maži? Ir kaip jūs manote, kas? Ne, ne savivaldybė. Dauguma atsakė, kad kalta… valdžia ten, Vilniuje, ir įmonės, nors lygiai pusė pačių stambiausių įmonių vienaip ar kitaip priklauso savivaldybei… Kai toks gyventojų požiūris, tai nors malkas ant galvos skaldyk…

  • 2022-11-11 at 09:53
    Permalink

    nežinau, kaip su priedais, bet parapijos namus- vienintelius jai nepriklausančius- sugebėjo :sutvarkyti” prieš rinkimus. Tyliai, ramiai išėdė Kirtiklį, niekur “ne zasvetylas”, svetimom rankom. Pamatė, kad skandalai neveikia, tai kitaip sudirbo. Nespėjo naujoji vadovė kojų apšilti parapijos namuose, o jau Pinskų apdovanota raštu ir maišeliu. Kas gali paneigti, kad ir dekano “nenusipirko”, kad užvaldyti parapijos namus?

Comments are closed.