Ar jau įgyvendinta merės Živilės svajonė?

  Ar prisimenate 2015 metų Darbo partijos Širvintų skyriaus rinkiminį leidinį?
  Aš tai puikiai prisimenu.
  O ar prisimenate žurnalistinį tyrimą, kurį 2017 metų gegužę atliko tuometinis Delfi žurnalistas Mindaugas Jackevičius?
  Aš tai puikiai prisimenu. Tik dabar, dar kartą skaitydamas, matau tai visai kitomis spalvomis…
Jis čia, paskaitykite:
  Širvintose nauji planai kursto aistras: bus įgyvendinta dar viena Ž. Pinskuvienės fantazija? – DELFI
  Ir visą laiką man vidinis balsas kuždėjo, kad kažką praleidome. O gal taip aiškiai nesimatė.
  Taigi rinkiminio leidinio 32 puslapis, „Parkelis prie Norfos dabar“. Matosi Vilniaus gt. 60 esantis namelis su labai aiškiai matomomis sklypo ribomis. Sklypas trikampės formos, apjuostas metaline tvora, taip vadinama „sietka“.
  Rinkiminio leidinio 33 puslapyje matome stebuklingą transformaciją, praturtintą neribotos fantazijos elementais, „Parkelis prie Norfos 2015 – 2019 m.“ Čia glūdi tai, ką pražiūrėjome.
  Pasižiūrėkime į esminius teiginius, kuriuos pavyko išsiaiškinti žurnalistui Mindaugui Jackevičiui:
  „Registrų centro DELFI pateiktais duomenimis, šiame adrese esantis žemės sklypas, jame stovintis namas, ūkiniai pastatai ir kiemo statiniai priklauso bendrovei „Danielita“.
  Nuo 2016 m. spalio vienintelė bendrovės akcininkė yra merės dukra Daniela Pinskutė. Anksčiau vienintelė „Danielitos“ akcininkė buvo pati Ž. Pinskuvienė.
  Ji teigė prieš rinkimus sudariusi ir pristačiusi minėtą partijos leidinį, kuriame pateikė Širvintų rajono viziją“
  2015 m. pradžia. Sklypas priklauso Merei Živilei. Ji sudaro ir pristato Darbo partijos savo skyriaus rinkiminį leidinį, kuriame… Jos turimas sklypas susilieja, sudraugauja su valstybine žeme. Ir taip vadinama „Bandelinė“, vaikų žaidimo įrenginiai ir takelis iki naujojo tilto išsiplėtoja neapsiribojant vien tik nuosavu trikampio formos sklypu. Ir tiltas planuojamas taip, kad iki jo reiktų eiti per Merės Živilės valdas.
   O kokius duomenis šiandien pateikia Regia.lt apie sklypą, esantį Vilniaus gt. 60 Širvintose? Jis žymiai padidėjęs, ir beveik toks, apie kokį fantazavo ir svajojo merė Živilė…
   O ką byloja mano turimos nuotraukos išdavikės? Iki pat 2014 metų pabaigos sklypas yra trikampės formos. Su takeliu palei upę jis turi tik kokių 2 metrų ribą. Tą patį galima matyti ir Google maps, bei Google Earth pro.
  Pasižiūrėkite į 2016 m. sausio pirmos dienos nuotrauką. Nuo išrinkimų praėjo kiek daugiau nei pusmetis. Tvoros jau nėra. Nėra ir dar kai ko, bet apie tai parašysiu atskirai.
Kadangi gyvenu kitoje gatvės pusėje, tai mačiau, kaip matininkai, geodezininkai su riboženkliais bėgiojo ir juos, tai kalė, tai traukė ne vieną kartą.
   Bet merė Živilė nekalta. Tiesiog Širvintų rajono savivaldybės Administracijos, Architektūros ir kraštotvarkos skyrius, niekieno neįtakojamas, ėmė labai nenorėti to valstybinės žemės gabalėlio, kaip tyčia esančio prie merės Živilės sklypo. Juk negali taip žemė mėtytis. Didžiulė nepagarba.
 Tai merė Živilė, iš didelio gailesčio ir rūpesčio, labai ilgai besipriešindama, palūžo, tai ėmė ir sutiko tą žemės gabalėlį globoti. O gal tiksliau, priėmė į gimtąjį uostą? „Земля вернулась в родную гавань“…
 O tai, kad dabar atsinaujinęs sklypas ribojasi su takeliu palei upę, jau ne 2, o kokių 18 metrų, tai visiškas atsitiktinumas. Čia jau pavyduolių ir skundikų bėdos…
   P.S. Turiu tokį kurybinį pasiūlymą. „Bandelinė“ gal ir geras pavadinimas. Bet laiko dvasią ir visą esmę atspindėtų kitas. „Širvintų makaroninė“. Eitų žmonės nenutrūkstamomis gyvomis eilėmis. Valgytų makaronus. Ir su savimi išsineštų. Populiariausi patiekalai būtų „Makaronai ant ausų“, „Makaronai ausų kaušeliai“…

One thought on “Ar jau įgyvendinta merės Živilės svajonė?

  • 2022-11-19 at 19:28
    Permalink

    Kažkodėl žemė nesumažėjo, o padidėjo 16 m pakrantės ilgis? Sklypas padidintas, INFRAKSTRUKTŪRA prie sklypo sutvarkyta, pėsčiųjų tiltas per upę yra. Širvintose “tvarka”. Štai, kodėl buvo jai nepalankūs gabūs, protingi darbuotojai, kurie buvo išvaryti iš darbo. Šiuo atveju jie netylėtų. Rajonas patyrė apie 300 000 Eur nuostolio, išmokant kompensacijas už neteisėtą darbuotojų atleidimą iš darbo. O tos žemės kur yra šalia jos sklypo ir priėjimo prie pėsčiųjų tilto miestas negali netekti? Juk stebuklai vyksta Širvintose. UAB “Danielita” jau persikėlė į savivaldybės priklausančias patalpas, į centrą.
    Rajono gyventojams turgaus įrengimui žemės nėra, pinigų nėra, viso miesto tvarkymui pinigų nėra, visam rajonui pinigų nėra.

Comments are closed.