Šokoladinė, šviesos kelionė

  Šiltą sekmadienio dieną Bagaslaviškio vaikų dienos centro vaikai išsiruošė į kelionę Vilniuje, kur jų laukė UAB „AJ produktai “ kavinėje edukacinė programa „Šokolado gamyba“. Pats bendrovės „AJ produktai“ įkūrėjas vaikams pasakojo kaip yra gaminamas šokoladas. Vaikai edukatoriaus pasakojimo metu turėjo atsakinėti į užduotus klausimus. Atsakę į jį teisingai – gaudavo šokoladuką ar dėžutę saldainių. Po supažindinimo, vaikučių laukė šokoladinių saldainių gamyba. Vaikai patys gaminosi šokoladinius saldainius, juos dekoravo kaip sugebėjo. Patys gražiausiai dekoruoti saldainiai buvo apdovanoti pagrindiniu prizu. Pagamintus savo rankomis saldainius, vaikai pasiėmė su savimi ir parsivežė į namus, kad galėtų parodyti ką pasigamino tėveliams.

  AJ kavinėje vaikai vaišinosi gumos skonio ledais, Pilies gatvėje stebėjo fokusininkų pasirodymą, aplankė Gedimino pilį, Katedrą, Krašto apsaugos ministerijos, Prezidentūros pastatus, grožėjosi Gedimino prospekte dekoracijomis, stebėjo puošiamą Katedros aikštėje eglutę. Kavinėje Can Can vaikai vaišinosi skaniomis trijų rūšių picomis. Vieniems patiko picos Pepperoni su dešra, kitiems pica su kumpiu, pievagrybiais ir konservuotais agurkais, tretiems pica Havajų su kumpiu ir ananasais.

  Pasistiprinę, vaikai skubėjo į Botanikos sodą Kairėnuose, kur grožėjosi Lumina parko sukurtomis meninėmis šviesų instaliacijomis. Šiltas vakaras, nuostabi grojanti muzika, puikiai išdėstytos, abejingo nei vieno nepaliekančios šviečiančios figūros užbūrė tiek vaikus, tiek kartu keliaujančią mamą. Lumina parkas dovanojo vaikams neišdildomą įspūdį, pačius gražiausius prisiminimus, kuriuos jie pasakojo savo tėveliams grįžę namo. Šitiek sukurtų šviesos šaltinių viename parke vaikai nebuvo matę. Vaikus žavėjo baltosios meškos, mėnulis, laivas plaukiantis upėje, knyga, pianinas prie kurio galima buvo prisėsti ir groti, įvairios karuselės, namai, pilys, labirintai, deganti ugnis, gėlės, žibintai, laikrodis ir kt. Šviečiantys eksponatai išdėstyti 2 km. ilgio take, todėl vaikai turėjo galimybę ne tik stebėti nuostabius vaizdus, bet ir pasivaikščioti, pabėgioti dideliame labirinte. 2020 m. Bagaslaviškio vaikų dienos centras organizavo kelionę į Žibintų festivalį Pakruojo dvare, tačiau Botanikos parke šviečiantys objektai vaikus labiau sužavėjo. Daugelis vaikų į tokį reginį vyko pirmą kartą.

   Vėlus grįžimo laikas vaikų negąsdino, visų akys švytėjo, nuotaika buvo pakili, nebuvo jokio nuovargio. Vaikai vis klausinėjo, o kur dabar vėl važiuosim?

Bagaslaviškio vaikų dienos centro informacija