“Xiaomi” televizoriai – puikus vaizdas ir aukštos technologijos

    Xiaomi TV yra garsios Kinijos bendrovės gaminys, pasižymintis beveik puikiu kainos ir kokybės santykiu. Pradėjęs nuo išmaniųjų telefonų gamybos, šiandien šis prekės ženklas siūlo įvairią skaitmeninę įrangą skirtingose kainų kategorijose. Aukštos kokybės medžiagos, modernių technologijų naudojimas ir stilingas dizainas lėmė, kad bendrovės gaminiai tapo populiarūs pasaulinėje rinkoje. Šio prekės ženklo televizorių priedėliai demonstruoja spalvingus, sodrius vaizdus ir aiškų garsą bet kokiu garsumu. Dėl plataus įrenginių funkcionalumo juos galite naudoti televizijos programoms žiūrėti, įrašytiems vaizdo įrašams žiūrėti, naršyti internete, žaisti žaidimus ir dar daugiau.

Atrankos kriterijai Xiaomi TV

Šio prekės ženklo modelių asortimentą sudaro įvairūs modeliai, atitinkantys šiuolaikinių naudotojų poreikius. Pirmiausia turime nustatyti “Xiaomi TV” paskirtį:

  • vaikų darželiui;
  • virtuvėje;
  • svetainė;
  • miegamajame;
  • namų kinas.

Reikėtų atsižvelgti į patalpos dydį, taip pat į reikiamą prietaisų funkcionalumą. Didžiausi galimų parinkčių ir techninio aprūpinimo reikalavimai paprastai keliami įrenginiams, kurie montuojami gyvenamajame kambaryje arba naudojami kaip namų kino teatras.

   Jei perkate “Xiaomi” televizorių Kijeve, kad galėtumėte dirbti su kitais prietaisais, rekomenduojama atkreipti dėmesį į jungtis. Įmontuotos sąsajos leidžia televizorių naudoti kaip monitorių, prijungti išorinius diskus, žaidimų konsoles, ausines ir pan. Komponentinės ir kompozitinės jungtys tinka analoginiam vaizdo signalui perduoti ir garso bei vaizdo įrangai prijungti. Plačiai paplitęs USB prievadas naudojamas išmaniajam telefonui, “flash” atminčiai, išoriniam kietajam diskui ir pan. prijungti. HDMI leidžia priimti didelės raiškos skaitmeninį turinį. LAN naudojamas kompiuterių tinklams sujungti naudojant vytą porą ir apvalų 3,5 mm prievadą garsui. Šio prekės ženklo modeliuose taip pat yra S/PDIF išvestis, lizdas PCMCIA kortelei (CI+) ir kitos jungtys.

   TV signalą priima ir apdoroja specialūs įrenginiai – imtuvai. Priklausomai nuo modelio, “Xiaomi” televizoriuose gali būti įrengtas pirmosios kartos antžeminės skaitmeninės televizijos DVB-T imtuvas. Šis signalas priimamas įprasta antena ir leidžia gauti geros kokybės vaizdą. Antrosios kartos DVB-T2 standartas užtikrina didesnę kanalų talpą ir geresnę signalo kokybę. DVB-C imtuvas skirtas skaitmeninei kabelinei televizijai ir transliuoja SD arba HD programas. DVB-S2 skaitmeninės palydovinės televizijos tuneris su didesniu dažnių juostos pločiu suteikia galimybę naudotis internetu ir 3D televizijos transliacijomis su erdviniu garsu. Be to, beveik visuose prietaisuose yra paprastas analoginis imtuvas, kuriuo galima priimti atitinkamas PAL arba SECAM transliacijas VHF arba UHF bangomis.

  Pagrindinės prekės ženklo plokščių charakteristikos

Pagrindinis šio tipo buitinės technikos parametras yra ekrano matmenys. Šiandien galite nusipirkti “Xiaomi” televizorių Ukrainoje, kurio ekrano įstrižainės dydis coliais yra toks:

  • Nuo 71” iki 75”;
  • Nuo 51” iki 55”;
  • Nuo 49” iki 50”;
  • Nuo 43” iki 46”;
  • Nuo 29” iki 32”.

  Įprastai įstrižainės dydis išreiškiamas coliais ir reiškia atstumą tarp dviejų priešingų ekrano kampų. Rinkdamiesi modelį pagal šį parametrą, turėtumėte vadovautis ekspertų rekomendacijomis dėl atstumo iki žiūrovo ir optimalaus žiūrėjimo kampo. Norėdami patogiai ir saugiai stebėti, kas vyksta ekrane, turėtumėte sėdėti maždaug trijų įstrižainių atstumu nuo ekrano. Maksimaliai pasinerti į istoriją galima tada, kai ekranas užima apie 40 % regėjimo lauko. Pavyzdžiui, norėdami patogiai žiūrėti filmą populiariame 50 colių “Xiaomi” televizoriuje “Mi TV UHD 4S 50” (L50M5-5ARU), turėtumėte būti maždaug 4 metrų atstumu nuo televizoriaus skydelio.

  Jei dideliame kambaryje pasirinksite pernelyg kompaktišką įrenginį, naudotojams teks įtempti regėjimą, kad galėtų sekti, kas vyksta ekrane. Todėl sunku pamatyti visas vaizdo detales ir visiškai mėgautis filmu ar kitu turiniu. Priešingu atveju, kai mažame kambaryje yra per didelis modelis, žiūrovas bus priverstas pasukti galvą, norėdamas aprėpti visą vaizdą. O spalvotos informacijos perteklius regėjimo lauke gali greitai sukelti galvos skausmą ir kitus neigiamus pojūčius.

  Jei televizorių planuojate naudoti kaip monitorių, geriau rinktis didelės skiriamosios gebos ir 19-25 colių įstrižainės modelį. Toks prietaisas leis patogiai dirbti kompiuteriu ir mėgautis aiškiu vaizdu ekrane. Tačiau pagrindinis kriterijus, pagal kurį pasirenkamas prietaiso įstrižainės dydis, yra konkretaus naudotojo įpročiai ir skonis.

  Be “Xiaomi” televizoriaus dydžio, turėtumėte atkreipti dėmesį į įrenginio tipą, funkcijas ir technologijas. Taip pat įvertinkite matricos tipą ir ekrano skiriamąją gebą, kurie turi įtakos vaizdo kokybei. Esl

Užsakymas ŠS Nr. 22-172