Kaip pasiruošti nuotolinei konsultacijai su gydytoju?

   Virtualios medicininės konsultacijos – tai konsultacijos su gydytoju ar kitu medicinos specialistu, suteikiančios alternatyvą asmeninėms paslaugoms visais sveikatos priežiūros pramonės aspektais. Gydytojo konsultacija internetu leidžia sveikatos priežiūros paslaugų teikėjams teikti paslaugas per vaizdo konferencijas. Pacientai kalbasi su savo gydytojais pasirinktais įrenginiais, tokiais kaip išmanusis telefonas, planšetinis kompiuteris ar kompiuteris.

Kodėl verta išbandyti?

   Atėjus COVID-19 pandemijai, vaizdo konferencijų naudojimas realiuoju laiku tapo įprastas kasdieniame gyvenime. Dabar ji taikoma kaip skaitmeninė galimybė teikti naujas ir esamas sveikatos priežiūros paslaugas. Virtualūs medicininiai susitikimai gali skirtis priklausomai nuo gydytojo ir jo specialybės. Tačiau pacientai gauna tokią pat kokybišką priežiūrą kaip ir visada. Virtualūs medicininiai vizitai leidžia pacientams gauti medicininę priežiūrą, nereikia asmeniškai lankytis gydytojo kabinete. Tokiu būdu pacientai susisiekia su gydytoju per tiesioginę vaizdo konferenciją. Virtualios medikų konsultacijos – itin efektyvus neskubiosios medicinos pagalbos pasirinkimas. Virtualios konsultacijos gali būti naudojamos beveik visose medicinos srityse – nuo ​​pirminės medicinos pagalbos iki specializuotos terapijos ir konsultavimo bei pooperacinio valdymo.

Virtualūs pirminės sveikatos priežiūros paskyrimai

   Daugeliui pirminės sveikatos priežiūros problemų nereikia fiziškai apsilankyti gydytojo kabinete. Pavyzdžiui, dauguma peršalimo ligų yra virusinės, todėl pacientui nėra jokios priežasties lankytis gydytojo kabinete ir galimai užkrėsti kitus. Dviejų krypčių HD vaizdo įrašų įtraukimas į virtualią medicinos priežiūros platformą leidžia gydytojams pamatyti dermatologines problemas taip išsamiai, kad jie gali nedelsiant nustatyti problemas ir paskirti tinkamą gydymą virtualiai. Atliekant stebėjimą po operacijos, virtualios priežiūros naudojimas sutaupo laiko, skatina gijimą patogiai namuose ir sumažina galimą sužalojimo riziką. Be to, pacientai netrukdo ilsėtis ir nesukelia nepatogumų dėl sudėtingo transportavimo susitarimo patekti į gydytojo kabinetą. Virtualios terapijos seansai keičia psichikos sveikatos problemų valdymą. Virtualios terapijos ir konsultavimo sesijos siūlo tokią pat priežiūros kokybę, kaip ir vizitas akis į akį patogiai paciento namuose. Internetinės terapijos seansai suteikia galimybę pacientams per trumpą laiką pasikonsultuoti su terapeutu ne skubiose situacijose, kai jie kitaip galėjo naudoti įėjimo valandas.

Kaip pacientas ruošiasi virtualiam gydytojo priėmimui?

   Labai svarbu, kad pacientas iš anksto pasiruoštų virtualiam susitikimui, kad išnaudotų visas seanso galimybes. Šie patarimai padės pacientams pereiti į tipišką virtualų medicininį susitikimą su gydytoju, odontologu, terapeutu ar kitais sveikatos priežiūros paslaugų teikėjais. Jei nesijaučiate gerai, turėsite pateikti kiek įmanoma daugiau informacijos savo gydytojui arba sveikatos priežiūros paslaugų teikėjui virtualaus gydytojo vizito metu. Būtinai surašykite visų savo simptomų sąrašą ir kiek laiko kiekvienas iš jų buvo. Jūsų internetinio medicininio paskyrimo metu gydytojui reikės jūsų ligos istorijos. Užsirašykite visas esamas sąlygas ir kiek laiko jos buvo. Taip pat, jei vartojate kokių nors vaistų nuo šių būklių, taip pat nurodykite juos kartu su bet kokiais papildomais vaistais ar papildais, kuriuos galite vartoti. Galite turėti termometrą, kraujospūdžio matuoklį, gliukometrą cukraus kiekiui kraujyje matuoti, širdies monitorių ar net svarstykles. Turėkite juos šalia savo virtualaus gydytojo vizito metu. Seanso metu gydytojas gali paprašyti pateikti dabartinį rodmenį, o jūs nenorite gaišti gydytojo laiko ieškodami šių prietaisų pokalbio metu.

Užsakymas ŠS Nr. 22-174