Kapiliarinio laistymo privalumai

   Pastaraisiais metais pastebimas didelis lašelinio arba kitaip – kapiliarinio laistymo išpopuliarėjimas. Šis augalų laistymo būdas vis dažniau pasirenkamas dėl savo universalumo. Jis tinka tiek ir didesniems pasėliams, tiek ir mažiems šiltnamiams ar daržams.

   Kapiliarinis laistymas leidžia optimaliai panaudoti vandenį įvairiuose žemės plotuose ir taip jį teisingai taupyti. Be to lašelinis laistymas sumažina piktžolių augimą, ženkliai pagerina trąšų įsisavinimą, ilgainiui stipriai padidina jūsų derliaus kokybę.

Kas yra kapiliarinis laistymas?

  Tai laistymo sistema, kuri pasižymi vandens taupymo technika. Tai leidžia geriau optimizuoti vandens išteklių naudojimą žemės ūkyje arba sodininkystės srityse. Įrengus šią sistemą, vanduo tolygiai pasiskirsto po visus žemės plotelius, todėl kiekvienas augalas „pasiima“ vandens tik tiek, kiek jam reikia tuo metu, kad galėtų gerai augti. Vanduo teka tiesiai į augalų šaknis ir yra tinkamai dozuojamas. Taupydami vandenį, ūkininkai ir sodininkai tuo pačiu sumažina ir bendrus gamybos kaštus ūkyje.

Ar ši laistymo sistema tinka visiems augalams?

   Priklausomai nuo jūsų auginamų pasėlių, ūkininkams siūloma įsirengti arba lašelinį vamzdį arba lašelinę juostą. Vamzdis geriau tinka auginantiems avietes, vaiskrūmius, gėles ar medžius, o juosta – kopūstus, braškes ar kitus negiliai įsišaknijusius augalus. Iš esmės kapiliarinis laistymas tinka visoms augmenijos rūšims. Vienintelis dalykas į kurį reikia atkreipti dėmesį, tai individualūs kiekvienos rūšies poreikiai. Nuo to priklauso vandens rezervuaro trukmė. Taip pat labai svarbu per ilgai nelaikyti vandens, nes jis praras kokybę. Sužinokite daugiau informacijos laistymo įrangos profesionalų puslapiuose.

Modernus kapiliarinis laistymas

   Jeigu norite, kad kapiliarinio laistymo sistema įsijungtų bei išsijungtų automatiškai, turime jums gerą žinią. Dabar galima įsigyti ir specialius valdiklius, kurie automatizuos visą šį laistymo procesą bei ženkliai pagerins jūsų augalų priežiūros galimybes. Tai ne tik taupo sodininkų laiką, bet ir suteikia jiems didelį patogumą. Tereiks iš anksto nustatyti tinkamą vandens normą skirtingiems augalams. Tai atliekant, svarbu atsižvelgti ir į tuo metu vyraujantį klimatą.

 Kapiliarinio laistymo privalumai:

  •         tinkamai kontroliuojamas drėgmės kiekis;
  •         padeda sutaupyti daug laiko sodininkams;
  •         leidžia maksimaliai taupyti vandens išteklius;
  •         nesunku įrengti.

Užsakymas ŠS Nr. 23-21