Rinkimai baigėsi, atgarsiai tęsiasi. Paskaičiuokime, protingieji kurmiai :-) 

Rinkimai baigėsi, atgarsiai tęsiasi.

Paskaičiuokime, protingieji kurmiai 🙂

   Rinkimai baigėsi ir Širvintos (vieni linksmiau, kiti liūdniau) gali atsidusti, nes niekas ir vėl nesikeis. Vieniems bus linksma taškantis rajono biudžeto pinigais šaudant fejerverkais koncertuose, kitiems gi teks ir toliau ieškoti galimybių, kaip nuvykti į gydymo įstaigas kituose rajonuose, kur rasti darbą, kad pramaitinti šeimą, ar kaip įsiteikti valdžiai, kad gauti darželį vaikui.

   Kiek stabtelkime prie rinkimų rezultatų. 2023 m. rinkimuose dalyvavo 7633 rinkėjai. 2019 m. – 8565. Net 932 rinkimų teisę turintys rajono gyventojai šį kartą ta teise nepasinaudojo. Kodėl? Gal todėl, kad nusivylė vykdoma politika, o gal todėl, kad mato, kokių nesąžiningų priemonių imamasi tiems rinkimams laimėti ir numojo ranka dėl to.

   Labai sumažėjo, (net – 1067) rajono gyventojų, balsuojančių apylinkėse ir stipriai išaugo balsuojančių paštu, t.y. namuose. Jei 2019 m. paštu balsavo 1852 asmenys, tai 2023 m. jų skaičius išaugo iki 2052. Jau teko girdėti įvairių nuomonių, kaip vyresniems kaimų gyventojams seniūnai, seniūnaičiai ar socialiniai darbuotojai primygtinai nurodo už ką balsuoti komisijai apsilankius namuose ir kokių „nuobaudų“ gali sulaukti, jei to nepadarys. Gal todėl taip primygtinai šį kartą buvo prašoma visų, turinčių tokią rinkimų teisę, balsuoti būtent namuose, gal todėl tokių balsuojančių skaičius išaugo. Taip pat „nenustatyta“ pažeidimų, kai rinkimų korteles dalinantys komisijų nariai kartu, galbūt, rinkėjams teikė ir vieną partiją reklamuojančius leidinius.

   Grįžkime prie skaičių. Jei už Pinskuvienės vedamą sąrašą ir praeitais, ir šiais rinkimais apylinkėse balsavo daugmaž apylygis rinkėjų skaičius, tai balsavimo namuose rezultatai kelia klausimų. Šiais metais paštu gauta 1695 balsai, kai tuo tarpu 2019 m. – 1264.  Ar nekyla jokių klausimų?

   Vienos iš partijų veidas Živilė Pinskuvienė skambiai džiūgauja laimėjusi rinkimus. Bet ar neverta jai kiek giliau panagrinėti rezultatus. Gal ir šypsena nuo veido dingtų arba bent kiek santūresnė taptų. 2019 m. ji surinko 2386 pirmumo balsus, o šiais metais – 2463. Taip garsiai reklamuojantis nudirbus tokius kalnus darbų, turint visas valdžios galias, vadovaujant gausiam žmogiškųjų išteklių aparatui ir savo rankose turint rajono savivaldybės ir Europos sąjungos skiriamus finansinius resursus, per 4 metus užauginti tik papildomi 77 gerbėjai! Rezultatas išties nedžiuginantis. O va Ingrida Baltušytė eilinį kartą nušluostė nosį Živilei Pinskuvienei. Ir per praeitus rinkimus ir per šiuos, ji stipriai aplenkė Živilę ir iš priešrinkiminės 2-os vietos pakilo į 1-ą. Jei Ž. Pinskuvienė surinko tik 2463 pirmumo balsus, tai Ingrida mėgaujasi net 2741. Beveik 300 pirmumo balsų daugiau. Aplodismentai, pilkasis kardinolas širvintiškių neliko nepastebėtas.

   Nepavyko įvykdyti ir taip garsiai ir užtikrintai dalijamo pažado, kad per šiuos rinkimus Regionų partija tikrai gaus ne mažiau kaip 18 mandatų taryboje. Deja, bet teks tenkintis 16. Bet koks skirtumas ar 16, ar 18? Juk visi ir taip balsuos „lydekai paliepus“. Apie jokį čia „man panorėjus“ negali būti ir kalbos.

   Bet nuostabą kelia ne šie skaičiai. Nuostabą kelia „mirusios sielos“. Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ apie 3-ią val. turėjo 1302 suskaičiuotus pirmumo balsus. O 7 val. ryto jų liko tik 1107. Beveik 200 balsų išgaravo kaip kamparas. Kur ir kodėl? Spręskite patys. Nuotraukos pridedamos.

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ Širvintų skyriaus pirmininkė Alytė Skeberienė, Širvintų rajono savivaldybės tarybos narė.

Politinė reklama bus apmokėta iš “Demokratų sąjungos “Vardan Lietuvos” rinkiminės kampanijos sąskaitos pagal sutartį ŠS 22-04. Užsakymas ŠS 23-07-90

14 thoughts on “Rinkimai baigėsi, atgarsiai tęsiasi. Paskaičiuokime, protingieji kurmiai :-) 

  • 2023-03-17 at 16:15
    Permalink

    Nereikia sakyt ka man daryt ir aš nesakysiu kur eit..

  • 2023-03-11 at 11:31
    Permalink

    Rinkimuose galėjo dalyvauti 13 300 savivaldybės gyventojų. Pinskuvienei biuleteniais (nesvarbu, kokiais būdais jie atsidūrė balsadėžėse; nors juos skaičiuojant galėjo būti padaryta jai palankių klaidų) pritarė apie 6 000. Nepasinaudodami rinkimų teise Pinskuvienei pritarė dar apie 5 500 asmenų. Pasakyti “ne” išdrįso mažiau 2 tūkstančių. Patys pasidarykite išvadas.

  • 2023-03-10 at 21:32
    Permalink

    Straipsnis suintrigavo, labai daug abejonių! Kad jas išsklaidyti, reikėtų vienašališkai inicijuoti – visų Širvintų r. sav. rinkiminių apygardų rinkėjų balsų perskaičiavimą. Pažiūrėtume ar viskas atitinka ir tuomet galėtume apibendrinti nešališkai rinkimų rezultatus ir tik tuomet padaryti išvadas.

  • 2023-03-10 at 15:33
    Permalink

    ANONIMAI, savivaldybė daug rengia prevencinių paskaitų, pamokų ir mokina lietuvių kalbos.. Patariu kreiptis.
    Nes aš rašau teisybę pagal rajono valdžios įsakymus, tarybos sprendimus.
    Man atrodo, kad anonimas iš Širvintų kaimo, iš kur ir valdžia atėjo.

  • 2023-03-09 at 16:02
    Permalink

    …..vajeeeee ir visoks purvo pilimas nepadejo…zmones isirinko ta kuom pasitiki

  • 2023-03-09 at 15:25
    Permalink

    Nu ką, kurmiai, ateitis linksmesnė, kiekvienais etapais nusivylusių po 839 rinkėjų, tai jau po šitos kadencijos už Živilę Pinskuvienę balsų bus mažiau, o dar kiek sumažės, kurie balsuoja namuose dėl suprantamų dalykų (seneliai ir pan.).
    Labai įdomiai dirba seniūnai, kai žmonės paskambina į seniūniją dėl konkrečių klausymų, tai gauna atsakymą, kad nėra pinigų. Pvz.; Rima Jasevičienė nėra pinigų, tai juk esi geriausia feisbukinė draugė Živilės, tai pradėk dirbti, reikalauk pinigų seniūnijai, juk dirbi žmonėms. SĖKMĖS DARBE feisbuke ir tiesioginiame darbe!!!!!!!!!!!!!!!

  • 2023-03-09 at 11:40
    Permalink

    Rajonas nyksta (nežiūrint reklamuojamo atvykstančių jaunų šeimų antplūdžio). Per 4 metus rinkėjų sąrašas sutrumpėjo 839 asmenimis. Šiemet balsavo 933 rinkėjais mažiau. Urnose 2019 metais už Pinskuvienę rasti 6065 biuleteniai, šiemet – 5974.

  • 2023-03-09 at 11:32
    Permalink

    Rinkimai vyko užvaldytų rinkiminių komisijų sąlygomis. Tačiau akivaizdu, kad ir normaliomis rinkimų sąlygomis merė būtų ta pati, o jos sąrašas Taryboje turėtų bent minimalią daugumą (ne mažiau 11-12 tarybos narių).

  • 2023-03-09 at 09:11
    Permalink

    Ne, jūsų apsisprendimo tas neįtakos ir tai yra gerai. Bet stebėtojas yra tam, kad užtikrintų sąžiningumą. Neveltui teisės aktai numato, kad stebėtojai turi būti skirtingų partijų. Jei tokiose smulkmenos nesilaikoma tvarkos, tai kas garantuos, kad kitur to nėra?

  • 2023-03-09 at 07:49
    Permalink

    Baikit vieną kartą rašinėt nesąmonęs. Priimkit pralaimėjimą garbingai. Aš ėjau balsuoti tvirtai apsisprendusi už kurį kandidatą ir man visai nesvarbu buvo iš kokios partijos buvo stebėtojai ar komisijos nariai.galima būtų pagalvit kad kažkos komisijos narys gali pakeisti mano apsisprendimą.

  • 2023-03-09 at 00:01
    Permalink

    Ar sulauksime Širvintų rajone demokratinių rinkimų. Jeigu toks aukštas procentas, tai aišku, kad rajoną valdo vienas feisbukinis, įtakingas žmogus.
    Cirkas ir toliau tęsis. Anksčiau artistai buvo iš vienos partijos, dabar tie patys persikrikštijo į kitą partiją. Regionų partijos nariai laikas baigti balius, šokius, pradėti reikia dirbti.
    Įdomu per kovo 8-tą, kam buvo liepta poniai nupirkti puokštes? Ir vėl rimti komentarai trinami, paliekami tik vyšnaitės ant torto.

  • 2023-03-08 at 15:45
    Permalink

    Rezultatas buvo aiškus tik susipažinus su rinkimų komisijos narių sąrašais, viskas ” į vienus vartus”, nes beveik visi komisijos nariai tarnauja vienai partijai arba darbdaviui. Nėra demokratijos rajone…

  • 2023-03-08 at 14:49
    Permalink

    Juokingiausia, kad į komisijas prikišo žmonių ir nuo partijų kurios nedalyvavo rinkimuose. Tačiau savo padėką viešai išreiškė tik regionų partijos deleguotiems nariams, nors į balių restorane kvietė ir tų partijų narius. Tai jei jau kviečia kartu švęsti tai ir padėkoti reiktų visiems. O gal galvoja ,kad aplink visi durni ir nesupranta visų peripetijų dėl komisijų sudarymo, balsavimo namuose, ….

  • 2023-03-08 at 08:22
    Permalink

    Jau Živilė Pinskuvienė savo stendus nuėmė, kurie buvo ant kiekvieno Širvintų miesto kampo. Kadangi man kyla spaudimas, pravažiuojant pro juos į parduotuvę. O sveikatos apsauga Širvintose apleista. Gal kabėdama stende pamatė, kaip sutvarkytas miestas (ne) centras, seniūnijos, kokio murzino autobusų parko stoties pastatas? Kiek namų be renovacijos, kiek pernai pasodintų medelių išdžiūvo? Kaip laikosi turgus?
    O balsavimo rezultatais netikiu ir netikėsiu. Labi abejoju, kad Jie teisingi. Kaip savi žmonės organizavo rinkimus?
    Živilei Pinskuvienei lieka tik skaičiuoti teisingai biudžetą, dirbti, o ne l šokti.

Comments are closed.