Nuoširdus dėkui rūpestingiems Ukmergės medikams

  Dažnai, kai sakydavau, kad man neteko susidurti su abejingais medikais, man juokdavosi į akis – juk tave pažįsta kaip žurnalistę, tad ir elgiasi atitinkamai. Tačiau štai nutiko taip, kad medikų pagalbos prireikė ir svetimame krašte – Ukmergės rajone. Ten tikrai manęs nepažįsta.

   Tačiau naktį atvykusi Greitosios pagalbos komanda maloniai nustebino. Ramus balsas, dėmesinga apžiūra, kantrus paaiškinimas darė savo ir atliko ne paskutinį vaidmenį suteikiant pagalbą. Ne, jokiu būdu nesakau, kad vaistai nepadėjo. Lašinami ir leidžiami vaistai atliko savo darbą, bet medikų pasitikėjimas savimi, situacijos valdymas ir kantrybė prisidėjo prie greitesnio būklės stabilizavimo. Juo labiau, kad pagalbos namuose reikėjo dviems pacientėms, bet atvykę greitosios medikai Vilma ir Ernestas (deja, pavardžių nepaklausiau) tvarkėsi puikiai. Visą kelią į ligoninę rūpinimasis nedingo.

   Priėmimo skyriuje taip pat elgiamasi buvo profesionaliai. Diagnozė tokia, kad pagalbos sulaukiau iškarto. Nors ukmergiškių facebooko grupėje teko skaityti nusiskundimų priėmimo skyriaus kolektyvu, tačiau man pasisekė – pagalba suteikta profesionaliai, nedelsiant. O lašant vaistams ir man užmigus geroji fėja mane užklojo. Ačiū Jai, nors net nežinau, kas Ji.

   Žinoma, tuo metu aš ten buvau kaip pacientė, bet žurnalisto akies išjungti negalima. Todėl atskirą žodį reikia parašyti ir apie aplinką ligoninėje. Pasijutau kaip klinikoje iš užsienietiškų filmų. Skirtumas tik tas, kad ten rodomos didelės bendros palatos, o Ukmergės ligoninėje jos vienutės – palatoje esi tu ir medikai. Kai blogai jautiesi, privatumas yra labai svarbus.

   Tiek greitosios, tiek priėmimo medikų kelis kartus buvo pakartota: jei vėl blogės – skambinkite, jokiu būdu nekentėkite.

Dar maloniau nustebino pirmadienio ryto skambutis: Labas rytas, skambina Ukmergės greitosios medikai. Norime pasiteirauti, kaip jūs jaučiatės?

Gera žinoti, kad medikams ne valdiškai, o išties rūpi tavo būklė ir sveikata.

Noriu dar kartą nuoširdų ačiū pasakyti (parašyti) šeštadienio naktį ir rytą dirbusiems Ukmergės medikams. Sėkmės Jums nelengvame, bet labai reikalingame darbe.

Neringa Tuškevičienė

6 thoughts on “Nuoširdus dėkui rūpestingiems Ukmergės medikams

  • 2023-03-27 at 18:07
    Permalink

    Mūsų merė matomai palata sau ir savo šeimai turi Vilniuje.
    Kodėl mes Širvintų rajonas negalėtume medicinos paslaugas turėti vietoje? Kas trukdo, nesuprantu? Rajono valdžia abejinga, kodėl? Gal todėl, kad rajono merė vilnietė? Ir jos
    sėkmė yra feisbukas ir gerai paruoštos nuotraukos: kalendorius 2023 m. be leidėjo pavadinimo, knygos su jos nuotraukomis, sėdėjimas televizijos laidose ir pasakų sekimas apie savo auksinį gyvenimą.
    Kodėl Širvintų valdžia neskiria pinigų medicinos paslaugoms? Nesuprantu!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 2023-03-14 at 21:30
    Permalink

    Pasisekė Jums Neringa , ne visiems taip sekasi ir Ukmergės ligoninei. Tenka ir greitosios lauks ir nuvykus nelabai maloniai kalbasi, o jei dar ne greitosios automobiliu nuvažiuoji , tai iš vis…….

  • 2023-03-14 at 20:55
    Permalink

    tiesiog prisiminkite, kas skiria gydymo įstaigų vadovus…

  • 2023-03-14 at 16:04
    Permalink

    Daug priklauso ne tik nuo merų, o nuo įstaigų vadovų, turbūt mes turim gerą energingą merę, bet su sveikatos įstaigų vadovais nelabai sekėsi, nėra gero šeimininko, vadovai laikini, čia didžiausia bėda

  • 2023-03-14 at 14:23
    Permalink

    aš irgi noriu padėkoti ukmergiškiams medikams. o patiems ukmergiškiams patarti- vertinkit tai ką turit ir ko jums pavydim mes, širvintiškiai.

  • 2023-03-14 at 08:53
    Permalink

    Eina sau! Mūsų merė gera, o ligoninė tinkama tik Černobylį filmuot. Ukmergės meru visi skundžias, o pažiūrėkit, kokia ligoninė! Fontanai ir trinkelės nepagydys. Kada tai suvoksime?

Comments are closed.