Konkurso „Temidė 2023“ nugalėtojai Gelvonų gimnazijos komanda „Oniksai“

   Kovo 16 dieną Širvintų rajono policijos komisariate vyko Širvintų rajono mokinių teisinių žinių konkursas „Temidė“, kurio tikslas – ugdyti mokinių teisinį sąmoningumą, supratimą apie teisinę sistemą, vykdyti ankstyvąją teisės pažeidimų, narkomanijos, smurto prevenciją, suteikti mokiniams žinių, kuriant saugią aplinką, skatinti mokinių, mokytojų ir teisinių institucijų bendradarbiavimą.
   Rajoniniame I etape „Protų mūšis“ dalyvavo 4 komandos: Širvintų Lauryno Stuokos – Gucevičiaus gimnazijos komanda „Katedra“, Musninkų A. Petrulio gimnazijos komanda „MAPG kriminalistai“, Gelvonų gimnazijos komanda „Oniksai“ ir Širvintų „Atžalyno“ progimnazijos komanda „N-14“ . Mokiniai išbandė ir patikrino savo žinias apie administracinę, baudžiamąją teisę, Lietuvos Respublikos Konstituciją, Kelių eismo taisykles. Mokinių žinias vertino Širvintų rajono policijos komisariato pareigūnės.
   Po atkaklios kovos geriausiai protų mūšio kovoje pasirodė Širvintų Lauryno Stuokos – Gucevičiaus ir Gelvonų gimnazijų komandos surinkusios vienodą balų skaičių. Su tomis komandomis buvo žaidžiamas žaidimas „Kas dėžėje?“, priminus, kad atsakymas susijęs su konkurso pavadinimu.
  Gelvonų gimnazijos komanda „Oniksai“ įvardijo daiktą, esantį dėžėje, ir tapo konkurso „TEMIDĖ 2023“ I etapo nugalėtojais (Justina, Kristupas, Marius, Rokas ir Greta), mokytoja Daiva Taučiuvienė užėmė I vietą ir laimėjo kelionę į kitą etapą. SVEIKINAME JUOS!
   Kovo 24 d. komanda „Oniksai“ atstovaus Širvintų rajoną konkurso „Temidė 2023“ II etape Vilniuje ir varžysis „Pabėgimo kambaryje“.
   Širvintų rajono policijos komisariato viršininkas Sigitas Urbonas visoms komandoms įteikė atminimo medalius, padėkas už aktyvų dalyvavimą mokinių teisinių žinių konkurse „Temidė“, na o komandai nugalėtojai atiteko pereinamasis prizas „Temidės“⚖️ statulėlė.
   Dėkojame padėjusiems pedagogams.
   Sveikiname visus ir AČIŪ už puikias teisines žinias!
Širvintų rajono Policijos komisariatas