Vėjas nupūtė iki Seimo…

    Šį ketvirtadienį Širvintų rajono savivaldybės tarybos nariai Anna Kuznecovienė ir Saulius Voveris, bičiulis Ričardas Černiauskas, suinteresuotos visuomenės atstovai (jų prašymu neviešiname vardų ir vaizdų) Lietuvos Respublikos Seime dalyvavo susitikime LSDP frakcijoje su Seimo pirmininko pavaduotoju Juliumi Sabatausku, Seimo Aplinkos komiteto nariu Linu Jonausku, Seimo nariu Algirdu Sysu.

    Su valdžios atstovais aptarta situacija Širvintų rajone, susijusi su numatomu vystyti vėjo jėgainių parku. Itin darbingame susitikime buvome ne tik išgirsti, bet gavome daug reikalingos informacijos, patarimų ir, svarbiausia, realios, konkrečios pagalbos.

   Belaukdami poveikio aplinkai vertinimo ataskaitos, ruošiame savo “namų darbus” ir organizuojame sekančius žingsnius, siekdami apginti rajono gyventojų (ne savo asmeninius, kaip teigia rajono merė) interesus, išsaugoti autentišką rajono kraštovaizdį ir gamtą, apsaugoti rajono gyventojų sveikatą.

   Kaip rašėme anksčiau, mes NEPRITARIAME tokiems projektams, kurie vykdomi laukinio kapitalizmo būdais ir metodais. Mes esame tikri, kad rajono gyventojai PRIVALO žinoti VISĄ teisingą informaciją ir turėtų teisę PATYS PRIIMTI SPRENDIMUS dėl savo ateities.

Širvintų socialdemokratų informacija

8 thoughts on “Vėjas nupūtė iki Seimo…

  • 2023-06-11 at 23:16
    Permalink

    Arogancijos pilna Ana! Būk paprastesnė. Sveikintis reikia su žmonėmis…

  • 2023-06-11 at 18:54
    Permalink

    O kaip su Europos Sąjungos atsinaujinančios energijos programa? Ar Lietuvos gyventojai ir toliau turi brangiausiai mokėti už elektrą? Aš irgi turiu toje teritorijoje sodybą, bet jau preliminariai sutariau dėl žemės nuomos. Ir čia yra mano, kaip savininko asmeninė teisė.

  • 2023-06-11 at 11:34
    Permalink

    Gyventojai pasyvūs? Nejaugi? Stebėtinai puikiai susiorganizavo į asociaciją, kai tik atsirado realus diskomforto pavojus. Tai tik patvirtina, kad tyla ir ramybė Širvintose apgaulinga. Pasikeitus aplinkybėms, viskas gali pasikeisti labai staigiai

  • 2023-06-10 at 13:38
    Permalink

    Negi Širvintų raj. dauguma žmonių tapo pasyvūs? O gal tas laikotarpis nuo 2015 m. iki dabar, kol kūrėsi Pinskų šeimyninė ranga (žmonės išmetami iš darbo, verslas skundžiamas, blizgučiai įgauna pirmą vietą, žmonių problemų niekas nemato, savo kulto garbinimas, filmukų kūrimas apie sulaužytus žandikaulius, išbarškintus dantis, savo dukros UAB patalpų suteikimas, savo žemės ploto prie upės didinimas, medžių besaikis sodinimas ir jų nepriežiūra, jokios rimtos kontrolės, panaudojant biudžeto lėšas, miesto centrui skyrimas visą dėmesį ir pinigus, lėšų panaudojimas sau išlaidas kompensuoti, savivaldybės transporto priemonės naudojimas važinėti į Vilnių ir pan.) tiesiog žmonės pavargo. O cirkas Pinskų ir toliau dirba. Ir didinamas darbuotojų skaičius saviškiais bei tais, kurie ir mokslų nebaigę, bet geram darbo užmokesčiui pinigų netrūksta. Vėjo jėgainės pastatyti, tai nėra tas pats, kaip keliuką nutiesti (prie naujos “NORFOS”) ir tai du mėn. stovi išknista žemė. Vienu žodžiu rimta įmonė su Širvintų rajono mere Živile Pinskuviene nesusidėtų, tai yra kažkas kita.

  • 2023-06-09 at 10:53
    Permalink

    Ričardas Černiauskas nuo 2015-05-13 iki 2015-06-03 vadovavo UAB Širvintų šiluma.
    Be pinsk žinios šiuo laikotarpiu nepavadovausi.

  • 2023-06-09 at 10:32
    Permalink

    Geras sakinys: “rajono gyventojai PRIVALO žinoti VISĄ teisingą informaciją ir turėtų teisę PATYS PRIIMTI SPRENDIMUS dėl savo ateities”

    Tik ar teikia kas gyventojams TEISINGĄ informaciją? Iš vienos pusės gyventojai šeriami pasakomis (NT turtas nenuvertės, niekas nesiskundžia po pastatymo), o iš kitos pusės jėgainių priešininkų viskas tyčia paišoma juodais atspalviais, nutylimi pliusai (finansinė parama rajonui ir bendruomenėms). Savivaldybė iš vis galvą į smėlį įkišo – nieko nematau, nieko negirdžiu, nieko nežinau, bus kaip bus.

    Maža to, neanalizuojamas ir nesiūlomas kompromisinis variantas – saulės elektrinių parkai. O juk UAB “Evecon” stipri ir patyrusi būtent įrengiant saulės elektrinių parkus, o ne vėjo vėgainių parkus.

  • 2023-06-09 at 07:05
    Permalink

    Ir Paulius Šironas.

Comments are closed.