Kas yra labai svarbu maišelių gamyboje?

   Jei dirbate maisto produktų gamybos ar platinimo srityje, jau turėtumėte žinoti, kokia svarbi yra tinkama produktų pakuotė ir koks jos poveikis produktų kokybei. Atsižvelgiant į dinamišką maisto pramonės pobūdį, būtina nuolat atnaujinti savo procesus, kad jie atitiktų augančius rinkos poreikius.

Kas yra svarbiausia maišelių gamyboje?

Maišelių gamyba – pagrindiniai aspektai:

  • žaliava – tik iš pirminių granulių;
  • matmenys ir tankis – pagal jūsų reikalavimus ir išmatavimus, tačiau yra ir standartinių;
  • siūlės ir sandarinimas itin tikslia įranga;
  • šilkografijos arba fleksografinės spaudos galimybė ant išorinio pakuotės paviršiaus, priklausomai nuo reikiamo kiekio ir kokybės
  • gatavų produktų tiekimas pagal užsakymą pritaikytų dydžių arba pagal individualų užsakymą pagamintų įmaučių, skirtų atsitiktiniam pakavimui vietoje
  • įvairių spalvų pasirinkimas.

Plastikinių maisto maišelių tipai

  • Didelio tankio polietilenas (HDPE)

Tai yra viena iš dažniausiai pasaulyje maišelių gamybai naudojamų medžiagų. Šie permatomi, lengvi polietileniniai maišeliai labai atsparūs temperatūros svyravimams, vandeniui ir garams. Be to, jie labai atsparūs plyšimui. Šio tipo polietileniniai maišeliai dažniausiai naudojami maisto prekių parduotuvėse.

  • Mažo tankio polietilenas (HDPE)

HDPE maišeliai dažniausiai naudojami kaip maisto ir buitiniai maišeliai, nes jie pagaminti iš mažo tankio polietileno. Jie yra labai skaidrūs ir labai pralaidūs orui, todėl yra ypač aktualūs greitai besikeičiančioje maisto prekių parduotuvių aplinkoje. Nors jie nėra tokie tvirti kaip didelio tankio polietileno maišeliai, mažo tankio polietilenas taip pat atitinka maisto perdirbimo standartus ir gali būti naudojamas nesupakuotiems maisto produktams, šviežiems vaisiams ir daržovėms laikyti.

  • Linijinis mažo tankio polietilenas (LLDPE)

LLDPE maišeliai nuo mažo tankio polietileno skiriasi tuo, kad LLDPE maisto maišeliai yra ne tokie stori, bet tokie pat tvirti. Taigi gamintojas gali sumažinti žaliavos kiekį ir sutaupyti pinigų nenukentėdamas dėl kokybės! LLDPE maišeliai taip pat atitinka reikalavimus dėl maisto produktų transportavimo ir gali būti naudojami maisto produktams laikyti tiek šaldytuvuose, tiek šaldikliuose.

  • Polipropilenas (PP)

Skirtingai nuo kitų plastikinių maišelių rūšių, polipropileno maišeliai yra sandarūs ir gali būti naudojami maisto produktams, pavyzdžiui, žolelėms, kavai, saldainiams ir kitiems, laikyti, kad mažmenininkai pratęstų jų galiojimo laiką. Šie polipropileno maišeliai taip pat pasižymi puikiu atsparumu cheminėms medžiagoms ir ilgaamžiškumu.

Užsakymas ŠS Nr. 23-56