Iš žemiečio skulptoriaus Henriko Orakausko sodybos Kernavėje

Edita Grudzinskaitė Gruodis

  Stebuklus dovanoja Tvėrėjas. Šį kartą – per žmones.
   Vakar būta ypatingo gyvenimo laiko. Iš žemiečio skulptoriaus Henriko Orakausko sodybos Kernavėje pajudėjau prieš vidurnaktį.
Henrikas – tipiškas kuklumu aukštaitis. Jis nerėkia apie save, net nekalba, nepardavinėja savęs jokiomis šio žodžio prasmėmis, ir tik todėl yra, mano galva, adekvačiai nepastebėtas, neįvertintas pasaulinio lygio skulptorius.
   kalendoriuje liepos 22 d. dieną ir navigacijoje įsiveskite kelionės tikslą VYŽUONOS.
   Šeštadienį Šv.Magdalenos atlaidų išvakarėse 14 val., Vyžuonose bus teatralizuotu vyksmu bus atidengta beveik 3,5 metro aukščio H.Orakausko skulptūra SAULĖ, skirta gimtosioms Vyžuonoms, kurios buvo viena didžiausių Radvilų tėvonijų.
  Čia, vienos seniausių Lietuvos bažnyčių rūsyje buvo laidojami Radvilų palikuonys, pradedant nuo pirmo pasirinkusio būti palaidotam Vyžuonose -Kristupo Radvilo Perkūno. Katalikams perėmus bažnyčią iš reformatų, palaikai perkelti į Kėdainius.
Sekmadienį, 16 val. Rašytojų kalneliu ridenantis saulei, visus kviečiu į koncertą, kuris yra mano padėka ir dovana Vyžuonoms. Pavakary drauge su Giedrius Arbačiauskas kviečiu jus iš visus iš BUITIES į BŪTĮ per muziką.
  P.S. Kas norėtumėt nakvoti, parašykite, vietos rasiu tikrai nemažam būriui bičiulių prietelių. Kam neužteks lovų, yra daaaug pievos palapinėms ežero pakrantėje.
   Beje, už visa tai ačiū ir Vyžuonėlių dvaras/ Vyžuonėlės Manor , Lietuvos kultūros taryba, ir dar daugybei daugybei žmonių, kurie prie šio stebuklo gimimo prisidėjo. Padėkosiu visiems, kai prieis prie to rankos.