“Auksinio proto” savaitės klausimas. 5

“Auksinio proto” gyvų žaidimų Širvintose organizatorius atkuria vasaros žaidimą “Savaitės klausimas”, kuris vyks iki pat rudens. Taip siekiame platinti protmūšių virusą Širvintose ir norime jums paįvairinti vasarą.

  Jums tereikia atsakyti į vieną klausimą ir, jei pasiseks, pasiimti geriausio protmūšių Širvintose draugo MB Draustukas prizą (žinoma, mielai steigsime prizus ir iš kitų rėmėjų).

  Iki naujojo “Auksinio proto” gyvų žaidimų sezono pradžios (rugsėjį) bus sumuojami visų teisingai atsakiusių (nepriklausomai nuo to laimėjo savaitės prizą ar ne) taškai ir pabaigoje (preliminariai, rugsėjo pradžioje) bus paskelbtas VASAROS ČEMPIONAS, kuriam atiteks DIDYSIS PRIZAS.

  Praėjusios savaitės klausimas:

Vieną 1943-iųjų metų žiemos dieną V. Čerčilio padėjėjas rado jį lovoje sveikstantį nuo plaučių uždegimo su katinu, išsitiesusiu prie jo kojų. V.Čerčilis situaciją pakomentavo taip: „Jūs tik pažiūrėkite! Nelsonas taip pat prisideda prie karo ir degalų taupymo: jis – mano JIS“. Tiksliai atsakykite, kas yra JIS, jei šiuo metu JIS nėra labai reikalingas?

Teisingas atsakymas: ŠILDYTUVAS

Gauta 11 teisingų atsakymų (Edita, Daiva, Živilė, Monika, Erika, Ona, Laimutė, Gintaras, Irena, Diana, Lina) , o Fortūna šią savaitę buvo palanki Laimutei. Sveikiname! Būtinai susisieksime!

Kovoje dėl Didžiojo prizo pirmauja (turi po keturis taškus): Edita, Daiva, Živilė, Monika, Erika, dar 5 dalyviai turi po 3 taškus, visi kiti (dar 16 dalyvių) turi mažiau taškų.

Šios savaitės klausimas:

Prancūzijoje – Jean Chocolat, Anglijoje – Jack Pudding, Italijoje – Macarone, Nyderlanduose – Pikel-Hering, Vokietijoje – Hans Wurst. Pirmųjų trijų pavadinimų paaiškinti nereikia. Kalbant apie paskutinius du: vokiškai reiškia „dešra“, o olandiškai – „rūkyta silkė“. Visose šiose šalyse tai yra tradiciniai šios profesijos atstovų vardai. Nusišypsokite ir vienu žodžiu tiksliai atsakykite, kokia jų profesija?

  Atsakymus pateikti iki rugpjūčio 1 dienos el.paštu: draustukas@gmail.com Siunčiant atsakymą nurodyti: 1. vardą, pavardę, pseudonimą ar pan. (bus skelbiamas teisingai atsakiusių sąrašas) 2. Kontaktą (el.paštas, telefonas ar kt., kad galėtume susiekti) 3. Žinoma, Jūsų atsakymą.

  Teisingas atsakymas skelbiamas kartu su sekančios savaitės klausimu. Klausimas gali pasirodyti bet kada, tad sekite „Krašto žinias“.

  Iš visų teisingai atsakiusių vienam laimingajam (kol kas vienam) atiteks MB Draustukas savaitės prizas, kurį atsiimti būtina per dvi savaites po paskelbimo. Laimėtojo nuotrauka – neprivaloma, bet labai pageidaujama.