Kviečiame kartu keliauti po Dzūkiją

    Visus visus, ir didelius, ir mažus kviečiame rugpjūčio 26 d. kartu keliauti į vieną iš Lietuvos etnografinių regionų – Dzūkiją. Susipažinsime su Dzūkijos sostine tituluojamu Alytumi, pasivaikščiosime jo gatvėmis, pasiklausysime istorijų ir legendų, sužinosime kas Alytų sieja su voverėmis ir kodėl Alytus vadinamas Meilės miestu, pasižvalgysime nuo aukščiausio Lietuvoje pėsčiųjų ir dviratininkų tilto ir sužinosime kaip metrais galima išmatuoti meilę.

    Būtinai užsuksime į Pivašiūnus – nuo seno garsius ne tik nuostabia gamta bet pirmiausia atlaidais ir šventove su joje esančiu retai kur Lietuvoje aptinkamu apeinamu altoriumi. O maloningos Dievo Motinos su Kūdikiu paveikslas savo amžiumi ir stebuklinga galia prilygsta Aušros Vartų Madonos paveikslui.  Pagerbdamas Dievo Motiną ir dėkodamas Viešpačiui už jos užtarimu gautas malones kardinolas Vincentas Sladkevičius 1988 m. vainikavo Pivašiūnų Mergelę su Kūdikiu popiežiaus Jono Pauliaus II dovanotomis karūnomis ir suteikė jai Nuliūdusiųjų Paguodos titulą.

   Daugiau sužinosime ir apie Alytaus rajone Raižiuose įsikūrusią totorių bendruomenę. Susipažinsime su jos tradicijomis, kultūra, sužinosime kokiems tikslams Lietuvos kunigaikščiai sudarydavo sąjungą su totoriais. Apsilankysime mečetėje ir pamatysime dar 1684 m. pagamintą minbarą, sužinosime kas tas tesbih ir kuo jis skiriasi nuo krikščioniškojo rožančiaus.

   Kelionės metu ne tik pamatysime, bet ir „paragausime“ Dzūkijos. Ar girdėjot apie dzūkiškas bandas? Edukacijos metu turėsite progą ir paragauti, ir sužinoti kaip jos gaminamos. Na ir žinoma lankydamiesi pas totorius ragausim ir parsivešim lauktuvių tikrų totoriškų šimtalapių.

   Daugiau sužinoti ir registruotis kelionei galite tel. 8 65 66 44 99