Griauti neverta parduoti. Kur padėti kablelį?

Alytė Skeberienė – rajono savivaldybės tarybos narė (Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“)

Alytė Skeberienė – rajono savivaldybės tarybos narė (Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“)

   Liepos 27 d. Širvintų rajono savivaldybės tarybos posėdyje buvo pateiktas vienas iš sprendimų projektų „Dėl pripažinimo nereikalingu savivaldybės funkcijoms įgyvendinti nekilnojamojo turto nurašymo ir likvidavimo“. Šiuo sprendimu buvo siūloma nurašyti nereikalingu naudoti pripažintą Širvintų rajono savivaldybei nuosavybės teise priklausantį ir Širvintų rajono savivaldybės administracijos patikėjimo teise valdomą nekilnojamąjį turtą – laisvalaikio centrą, esantį Kalnalaukio g. 28, Širvintose. Šio turto įsigijimo vertė – 232 527,79 Eur, nusidėvėjimas – 62 681,37 Eur, likutinė vertė (2023-06-30) – 169 846,42 Eur. Motyvas – turtas nereikalingas Širvintų rajono savivaldybės funkcijoms įgyvendinti ir neliko kur jį pritaikyti. Jau komitetų posėdžio metu paklausiau, kodėl priimamas toks sprendimas, negi niekas tuo turtu nesusidomi. Buvo atsakyta, kad buvo paskelbti 5 aukcionai ir pirkėjų neatsirado.  Tarybos posėdžio metu dar kartą paklausiau ar neverta dar pabandyti šio turto parduoti aukcione sumažinus kainą. Juk savivaldybės biudžetas, priėmus šį sprendimą, stipriai nukenčia. Ne tik netenkama to beveik 170 tūkst. Eur turto jį likvidavus, bet dar ir likvidavimo (griovimo) darbai pareikalaus nemažų lėšų. Geriau parduoti kiek pigiau, nei dar skirti papildomas lėšas griovimui. Šį kartą atsakyme dominavo jau kitas motyvas, neva turtas avarinės būklės, pergyvenama dėl žmonių saugumo, todėl priimamas būtent toks sprendimas. Bet juk pastatas nenaudojamas, žmonių ten neturi būti, o naujasis laisvalaikio ir sporto centras atidarytas dar visai neseniai, tik prieš keletą metų. Tai ar širvintiškiams iki to laiko buvo leidžiama lankytis avarinės būklės sporto centre (baseine) ar per tuos kelis metus jo būklė šitaip pablogėjo? Jei taip, kas dėl to kaltas? O gal skubama griauti dėl kitų, viešai neįvardijamų priežasčių? Kokia Jūsų nuomonė?

   Primenu, kad Jūsų klausimų, nuomonių, informacijos visuomet laukiu el. paštu alyteskeberiene@gmail.com arba tel. 8 65 66 44 99. Taip pat iš anksto susitarus kiekvieno mėnesio pirmą ir trečią pirmadienį nuo 17.00 iki 19.00 val. galime susitikti biure, esančiame Vilniaus g. 77, 3 a.

3 thoughts on “Griauti neverta parduoti. Kur padėti kablelį?

  • 2023-08-03 at 11:36
    Permalink

    Kas valdo Širvintų rajoną? Širvintų rajoną valdo turtingi vilniečiai. Širvintas valdo šeimyninė PINSKŲ ranga.
    O ką mums daryti skurdžiams?
    Geriau parduoti už 100 tūkst eurų , negu savivaldybei griauti, tvarkyti teritoriją?
    Kodėl netvarko savivaldybė teritorijos prie poliklinikos (buvusi katilinė)?
    Pagaliau pradedam dirbti mūsų dideliame kaime, kuris vadinasi Širvintų rajonas!!!!!!!!!

  • 2023-07-31 at 19:31
    Permalink

    turbūt toje vietoje pirmą dangoraižį Širvintose statys.

  • 2023-07-29 at 13:33
    Permalink

    Gerb. Alyte, per sudėtingą temą uždavėte. Čia reikia mąstyti, skaičiuoti, vertinti, lyginti. O publika mėgsta ką nors lengvesnio. Pvz. mielai diskutuoja apie suplėšytą hamaką arba poeto paminklą.

    Sudėtingus dalykus lai sprendžia merė. Štai pasakė merė, kad Jūsų, 884 pasirašiusiųjų, parašai man neįdomūs ir rudenį ką nuspręsiu, ką suderėsiu, taip ir bus. Visi suglaudė ausis ir nei murmur. Lauks rudens…

Comments are closed.