Draudikai skaičiuoja žmonių patirtus nuostolius. Vienoje iš rajono sodybų ledų kruša užmušė šunį

MB Draustukas vadovas Saulius Voveris

SAULIUS VOVERIS,  MB Draustukas vadovas

   Rugpjūčio 7 dieną, praūžus vėtrai su neregėto dydžio ledo gabalų kruša, gamtos stichija nusiaubė Širvintų rajoną. Ypatingai nukentėjo Kernavės, Musninkų, Gelvonų seniūnijos.

  MB Draustukas klientai vis dar registruoja žalas, tai jų kiekį ir mąstą tiksliai nustatyti yra labai sunku, bet akivaizdu, kad gamtos jėgos savo padarytais nuostoliais pranoks ir garsųjį 1981 metais siautusį „Širvintų uraganą“. Gerai tik tiek, kad šį sykį buvo išvengta žmonių aukų.

  Gyventojams suniokotas turtas: suvarpyti stogai, sienos, pagalbiniai ir ūkiniai pastatai. Transporto priemonių stichija irgi nepasigailėjo, o vienoje iš sodybų ledų kruša užmušė šunį… Suniokoti žmonių daržai, aviliai, šiltnamiai…

  Tai tik dalis nuostolių pavyzdžių, akivaizdu, kad jų bus ir daugiau, nes žmonės ir sekančią dieną, atidžiau apžiūrėję savo turtą, pastebi ir daugiau gamtos stichijos pridarytų eibių.

  Ką reikėtų žinoti žmonėms, kurie nukentėjo nuo gamtos jėgų? Pirmiausia – pasirūpinti savimi ir savo turtu. Draudimo kompanijoje žalą užregistruoti galima ir vėliau, nebūtina krintant krušai pulti fotografuoti padarytų nuostolių, svarbiausia saugumas.

  Prieš registruojant žalą rekomenduojama atidžiai apžiūrėti visą savo turtą, užfiksuoti visas padarytas žalas, kad vienu metu būtų galima užregistruoti visus nuostolius ir nereikėtų keisti jų sąrašo. Taip sutaupysite laiko sau ir žalų ekspertams bei užtikrinsite, kad žalos atlyginimo procesas vyks greitai ir sklandžiai.

  Daug žalos padaro vanduo, bet neretai jo padarytus nuostolius sunku pastebėti arba jie išryškėja tik po tam tikro laiko. Labai rekomenduojama padaryti nuotraukas visur, kur tik pasirodo vanduo, taip labai palengvinsite galimai vėliau atsirasiančių žalų atlyginimo ir priežasčių nustatymo procesą. Svarbu žinoti, kad vandens padarytas žalas galite registruoti ir vėliau, kai jos išaiškės.

  Draudimo kompanijų žalų skyrių kontaktus turėtumėte rasti savo draudimo polisuose arba internete. Svarbu suprasti, kad šiuo metu žalų skyriai gali būti apkrauti darbu ir, galimai, gali užtrukti kiek laiko kol prisiskambinsite. Rekomenduojama žalas registruoti internetu, tai padaryti galite bet kuriuo jums patogiu metu.

  Bet kokią pagalbą savo klientams Draustukas suteiks paskambinus telefonu 8 614 52549 arba parašius el. laišką draustukas@gmail.com.

  Ir pabaigai, žmonės mokosi iš klaidų, geriau kai jos yra svetimos. Jei dar nesate apdraudę savo turto, galite drąsiai susisiekti tais pačiais kontaktais, mes Jums padėsime.

 

4 thoughts on “Draudikai skaičiuoja žmonių patirtus nuostolius. Vienoje iš rajono sodybų ledų kruša užmušė šunį

  • 2023-08-08 at 18:10
    Permalink

    Pensininkae visiems pade……

  • 2023-08-08 at 17:48
    Permalink

    Gyventojai, kurie nukentėjote, taip pat kreipkitės į savivaldybę pas ponią (gražuolę) pagalbos. Kadangi žinau, kad skirstant biudžetą 130 000 Eur skirta įvairiems tikslams panaudoti. Pernai iš tokių pinigų buvo pirkta maisto už 15000 Eur (ne vaikams, ne vaikų centrui) ir įvairiems prabangos dalykams ir vardinei reklamai.
    Seniūnijoms pinigų skiria labai menkai, kadangi bijoma išleisti pinigus iš savo rankų.Tai seniūnijos nieko negali padėti.
    Gražuolė į tokias vietas nevažiuoja. Jos garderobai nedera prie mūsų gyvenimo sąlygų.
    Jinai pasirodo prie prezidentūros, prie prezidentų, prie atostogaujančio seimūno, kuris beveik nesimato po jos sparneliu, už jos nuotraukų.
    Sėkmės žmonėms! Laikykitės!

  • 2023-08-08 at 15:37
    Permalink

    Spadviliskiu garsenybes nebuvo per krusa. Pasimaivytu ant ledu, istintu lupytes dar labiau.

  • 2023-08-08 at 15:12
    Permalink

    Kaip benorėtume būti galingais, gamta galingesnė

Comments are closed.