Lai šiandien nuskinti žolynai saugos Jūsų namus ir šeimynas

 Nuo medžių žemėn bumbsi raudonskruosčiai obuoliai, prinokusios slyvos jaukiai supasi ant šakų, vėjyje banguoja javai. Palengva būriuojasi gandrai, jau tuoj tuoj jie išskris mums palikę tik kletekavimo prisiminimus…

   Gamta ruošiasi rimčiai ir dovanoja mums gausų derlių. Tad lentynos pildosi atsargomis žiemai.

   Ne, jokiu būdu nekviečiu jau imti liūdėti vasaros. Dar liko penkiolika dienų. Penkiolika nuostabių dienų džiaugsmui, neįtikėtinoms kelionėms, nesvarbu, kad jos gal tik į gretimą kaimą… Penkiolika dienų apkabinti ir pasakyti, ką jauti, penkiolika dienų neįtikėtiniems atradimams o gal šokiui lietuje…basomis… Galų gale – per tas penkiolika dienų galima pradėti kažką naujo, o gal net išmokti… Kas tai bus? Kiekvienas sugalvokime pats.

  Šiandien katalikų pasaulis švenčia pačią seniausią ir garbingiausią šv. Marijos šventę – vadinamą Švenčiausios Mergelės Marijos Ėmimo į Dangų iškilmėmis. Neužmirškime prisiskinti gražiausių žolynų.

   Noriu palinkėti kiekvienam, lai šiandien nuskinti žolynai saugos Jūsų namus ir šeimynas visus metus. Lai sklindantis jų kvapas suteiks vilties ir drąsos įveikti sunkumus. Lai gražios spalvos vilios naujiems atradimams ir susitikimams.

   Nežinau, kiek tiesos, bet yra tekę girdėti tokį posakį: jei per Žolines neturėsi rankose gėlių, velnias uodegą įkiš. Tad linkiu kiekvienam ir kiekvienai rankose po gražiausią gėlių puokštę turėti ir kitiems dovanoti.

  Neužmirškime su varduvėmis pasveikinti Rugilės, Sigitos, Napoleono, Napalio, Visvilo ir Vydenės.

    Gražių, linksmų Žolinių!

   Su Jumis ir dėl Jūsų – Neringa ir Krašto žinios

2 thoughts on “Lai šiandien nuskinti žolynai saugos Jūsų namus ir šeimynas

  • 2023-08-15 at 08:37
    Permalink

    Lai įžengusi į dangų Marija apglėbia Jus savo globa. Gražios Žolinių šventės

  • 2023-08-15 at 07:49
    Permalink

    Su Žolinėm ir Jus, Neringa. Tegu švenčiausioji mergelė Marija globoja ir laimina Jus ir Jūsų darbus. Amen

Comments are closed.