“Auksinio proto” savaitės klausimas. 9

“Auksinio proto” gyvų žaidimų Širvintose organizatorius atkuria vasaros žaidimą “Savaitės klausimas”, kuris vyks iki pat rudens. Taip siekiame platinti protmūšių virusą Širvintose ir norime jums paįvairinti vasarą.

  Jums tereikia atsakyti į vieną klausimą ir, jei pasiseks, pasiimti geriausio protmūšių Širvintose draugo MB Draustukas prizą (žinoma, mielai steigsime prizus ir iš kitų rėmėjų).

  Iki naujojo “Auksinio proto” gyvų žaidimų sezono pradžios (rugsėjį) bus sumuojami visų teisingai atsakiusių (nepriklausomai nuo to laimėjo savaitės prizą ar ne) taškai ir pabaigoje (preliminariai, rugsėjo pradžioje) bus paskelbtas VASAROS ČEMPIONAS, kuriam atiteks DIDYSIS PRIZAS.

  Praėjusios savaitės klausimas:

Pirmasis Xmetras buvo be skalės ir vadinosi Xskopu, kurį sudarė nedidelis tuščiaviduris stiklinis rutulys (apie 8 mm skersmens), kurio atviras galas buvo prilydytas prie stiklinio vamzdelio (apie 1 mm skersmens). Kaip ir Xmetrą, Xsą esate naudoję beveik visi, o apie X drabužius, Xvizorių ir Xstatą esate bent girdėję. Kas yra X?

Teisingas atsakymas: TERMO

Gauta 15 teisingų atsakymų (Edita, Daiva, Živilė, Erika, Ona, Jurgita, Ričardas, Laimutė, Irena, Diana, Gytis, Lina, Vita, Greta, Aušra) , o Fortūna šią savaitę buvo palanki Gyčiui. Sveikiname! Būtinai susisieksime!

Kovoje dėl Didžiojo Prizo pirmauja (turi po aštuonis taškus): Edita, Daiva, Živilė. Erika dar 2 dalyviai turi po 7 taškus, visi kiti (dar 24 dalyviai) turi po 6 ir mažiau taškų.

Iki “sezono” pabaigos lieka visai nedaug laiko, todėl klausimų daugės. Vieno klausimo vertė – 1 taškas, savaitės prizo lošime dalyvauja ir vienas teisingas atsakymas (kuo daugiau taškų – tuo daugiau šansų). Svarbu: labai atidžiai skaitykite klausimo sąlygą ir atsakykite tik tai, ko prašoma. Pertekliniai atsakymai (du ar daugiau žodžių, kai prašoma vieno, straipsnių nuorodos ir kopijos ar pan.) bus užskaitomi kaip neteisingi net jei ir akivaizdu, kad mintis buvo gera.

Šios savaitės klausimas tiesiai iš mūsų kaimynų (šalies ir rajono):

  1. Rygos centrą puošia Laisvė, tačiau šalia didžiosios Laisvės yra ir mažoji Laisvė, specialiai sukurta JIEMS. Vienu žodžiu atsakykite kam Latvijos sostinėje sukurta mažoji Laisvė?

   2. Šį klausimą pristato Asvejos regioninio parko lankytojų centras. Patį klausimą rasite nuotraukoje, o jo atsakymas – vienas tikrinis daiktavardis. Taip šis klausimas toks, kur reikia tiesiog žinoti arba sėkmingai „googlinti“, bet yra vienas patarimas (labai rekomenduojamas) – tik keliasdešimt kilometrų ir jūs patys galite apsilankyti Dubingiuose, ten kur buvo filmuojamas (nužudytas) Tadas Blinda, apžiūrėti ekspoziciją ir patį nuostabų miestelį bei jo apylinkes. Patikėkite (nors neabejoju, kad ir patys žinote), pamatyti tikrai yra ką…

    Papildomos užduotys (bonus taškai):

    Nuvykite į klausimo objekto vietą, padarykite savo nuotrauką (bus publikuojama) šalia jo ir gaukite papildomus taškus. Ryga – 5 taškai, Dubingiai – 2 taškai. Svarbu: nuotraukas atsiųsti iki rugpjūčio 28 dienos 23:59 val.

  Atsakymus pateikti iki rugpjūčio 28 dienos el.paštu: draustukas@gmail.com Siunčiant atsakymą nurodyti: 1. vardą, pavardę, pseudonimą ar pan. (bus skelbiamas teisingai atsakiusių sąrašas) 2. Kontaktą (el.paštas, telefonas ar kt., kad galėtume susiekti) 3. Žinoma, Jūsų atsakymą.

  Teisingas atsakymas skelbiamas kartu su sekančios savaitės klausimu. Klausimas gali pasirodyti bet kada, tad sekite „Krašto žinias“.

  Iš visų teisingai atsakiusių vienam laimingajam (kol kas vienam) atiteks MB Draustukas savaitės prizas, kurį atsiimti būtina per dvi savaites po paskelbimo. Laimėtojo nuotrauka – neprivaloma, bet labai pageidaujama.