Delfi: Vėjo parką planuojančios įmonės laiškas šokiravo

Foto iš Krašto žinių archyvo

   Teigiama, kad rajono gyventojai be reikalo nerimauja dėl vėjo jėgainių. Neva jos nekenksmingos nei gamtai, nei žmogui. Tačiau štai tokio turinio laišką po atostogų grįžusi moteris rado pašto dėžutėje. Gretimo sklypo, šalia kurio planuojama statyti VJ, savininkui bus draudžiama statyti naujus pastatus. Tai reiškia, kad savo sklype žmogus nebus pilnateisiu savininku ir dar gerokai kris jo turto kaina. Kas tai kompensuos?

   “Šį pranešimą gavote, nes jūsų žemės sklypas patenka į teritoriją aplink planuojamą statyti vėjo elektrinę, kurioje nebus užtikrinta atitiktis visuomenės sveikatos saugos reikalavimams. Šiuo pranešimu taip pat informuojama, kad vadovaujantis Atsinaujinančių išteklių energetikos įstatymo nuostatomis, žemės sklypo savininkas planuojamos vėjo elektrinės stiebo aukščio ribose, negali statyti naujų pastatų“, – tokio turinio laišką po atostogų grįžusi moteris rado pašto dėžutėje.”

  Išsamiau čia: https://www.delfi.lt/verslas/energetika/vejo-parka-planuojancios-imones-laiskas-sokiravo-savo-sklype-nieko-negalesite-statyti-94278655

4 thoughts on “Delfi: Vėjo parką planuojančios įmonės laiškas šokiravo

  • 2023-08-25 at 17:29
    Permalink

    Širvintų rajono žmonės atsibuskite, viskas daroma, kas naudinga Vilniečių šeimai,
    Pradėkite blaiviai mąstyti. Dėl mūsų Živilė ir nago priauginto nepaaukotų.

  • 2023-08-25 at 14:38
    Permalink

    Citata: “Tai reiškia, kad savo sklype žmogus nebus pilnateisiu savininku ir dar gerokai kris jo turto kaina. Kas tai kompensuos?”

    Nesakyčiau, kad apie tai nebuvo nieko kalbėta su vėjo jėgainių statytojais. Bėda ta, kad šie gyventojus laiko kvaileliais ir viešai prieš visą Zibalų gyventojų auditoriją pareiškia: “Po vėjo jėgainių statybų kaimynų NT kainos ne mažėja, o didėja. Pasižiūrėkite Klaipėdos r. pavyzdį….”.

  • 2023-08-25 at 14:06
    Permalink

    Chm. Jei yra gretimų sklypų veiklos ribojimai, tai kodėl pasirašant sutartį nereikalaujama kaimynų sutikimo?

  • 2023-08-25 at 14:04
    Permalink

    Širvintose apie tokį pavojų gyventojų neįspėjo

Comments are closed.