Dar viena nuostabi kelionė

   Besibaigiant vasarai, Bagaslaviškio vaikų dienos centro vaikai lankėsi Pūčkorių piliakalnyje, kur susitiko su pasakotoju Vaidu, dalyvavo spektaklyje „Brūzgynų eilės“. Spektaklis vyko atviroje gamtoje, vaikštant po Pūčkorių pažintinį taką. Aktorius Vaidas vaikus vedžiojo po pievas, sustodamas prie kalbančių medžių, „varnų gaudymo“, čiurlenančio upelio ir gyvūnų skleidžiamų garsų, laiško rašymo seneliui, ant karklų ir kitokių medžių augančių obuolių, burbančių laiptų ir kt. Visa tai vaikai viską matė savo akimis, turėjo galimybę pajusti gėlių aromatą, išgirsti upės Vilnelės vandens čiurlenimą, atpažinti gyvūnų įspaustas pėdas, pataikyti mestus akmenėlius į vandens duobę, pamatyti stačius piliakalnio šlaitus, dalyvauti pačiame spektaklyje kartu su aktoriumi.

 Po spektaklio, vaikai aplankė Belmonto lauko kavinę, kur valgė skanų kepsnį, žaidė Belmonto vaikų žaidimo aikštelėje, pamatė nuostabią gamtą ir labai gražiai sutvarkytą aplinką, galingus krioklius, senovines mašinas, žemės ūkio padargus ir kt.

   Tuo vaikų pramogos nesibaigė. Vaikai visus metus svajojo pabūti Pabėgimo kambaryje ir būtent jų svajonė buvo įgyvendinta. Viena komanda, vadovaujama Veronikos norėjo apiplėšti banką ir išsinešti su savimi deimantą, kita komanda, atstovaujama Amandos, norėjo pabėgti iš kalėjimo. Vaikams po vienos valandos pavyko įveikti kliūtis ir įgyvendinti savo planus. Žinoma, be pagalbos, vaikams būtų buvę sunku įveikti duotas logines užduotis. Būtent šis žaidimas vaikams labiausiai patiko. Iš kambarių vaikai išėjo visi įraudę, sušilę, besišypsantys, laimingi. Kiek buvo džiaugsmo, kad galėjo laiku užbaigti skirtas užduotis.

   Vaikai vykdami  namo dalijosi įspūdžiais. Jie pirmą kartą dalyvavo spektaklyje po atviru dangumi, buvo patys spektaklio dalyviai, pirmą kartą aplankė Pūčkorių piliakalnį, pirmą kartą lankėsi Belmonto lauko kavinėje, pirmą kartą žaidė Pabėgimų kambariuose. Vaikai ir darbuotojos: Nijolė, Liucija dėkingi už spektaklį scenos menų organizacijai „Antri namai“, vadovei Kristinai, VO „Gelbėkit vaikus“ už galimybę dalyvauti spektaklyje.

 Bagaslaviškio vaikų dienos centro informacija