Kraštovaizdis: dėl nesutikimo

Girdime vietos gyventojų, gavusių informacinį pranešimą dėl planuojamos statyti didesnės kaip 30 kw įrengtosios galios vėjo elektrinės iš UAB “Žalia žemė”, susirūpinimą.

Kaip pristatoma rašte, per 20 darbo dienų nuo informacinio pranešimo gavimo datos galima pareikšti nesutikimą su vėjo jėgainės statyba jūsų privačios valdos kaimynystėje. Praėjus minėtam laikotarpiui, nieko padaryti nebegalėsime!

Kviečiame Asociacija “Kraštovaizdis” narius, gavusius šį pranešimą ir norinčius išsiųsti nesutikimą, kreiptis. Padėsime suformuluoti raštą.

Visus Alionių, Širvintų, Zibalų seniūnijų gyventojus ar turinčius nuosavybės minėtose seniūnijose, kurie gavo pranešimus ir reikalinga pagalba atsakant į šį informacinį pranešimą, tačiau neesate asociacijos nariai, kviečiame prisijungti prie mūsų bendruomenės. Mielai jums padėsime.

Susisiekite su mumis:
Telefonas
+370 666 89913
E-paštas
info@krastovaizdis.eu

Daugiau informacijos apie asociaciją skaitykite mūsų internetinėje svetainėje: www.krastovaizdis.eu

Asociacijos “Kraštovaizdis” informacija.

19 thoughts on “Kraštovaizdis: dėl nesutikimo

  • 2023-09-07 at 10:28
    Permalink

    Paaiškėjo, kad administracinių ginčų komisija atmetė didžiąją dalį asociacijos reikalavimo dėl netinkamo savivaldybės atsakymo ir tik dėl kultūros paveldo objektų įpareigojo savivaldybę pateikti informaciją pagal įstatymų reikalavimus.

    Sprendimas gali būti ginčijamas teisme.
    Įdomu tai, kad asociacija po pasisakymo savivaldybės taryboje nutraukė savo “kulkosvaidžio” skundų seriją ir jau mėnesį iš vis nieko neberašo.

    Nors savivaldybė šiuo atveju laimėjo ginčą, bet jos užimta pozicija “labai įdomi” – nieko nežinau, už nieką neatsakau, visa tai ne mano reikalas

  • 2023-09-06 at 01:14
    Permalink

    Dainius Graužinis, tiesiog neįtikėtina.

  • 2023-09-05 at 20:59
    Permalink

    Gerbiama Violeta, Jums ką bedarai, vis blogai.
    Paskambinau į UAB “Žalia žemė”, išsiaiškinau, kurie gyventojai gali pateikti nesutikimus, o kurie ne. Negerai. Išdavikas.
    Paskelbiau, kad po šių diskusijų asociacija susizgribo ir dabar štai išeina į viešumą, įdėdamas jų skelbimą apie susirinkimą. Vėl Jums negerai.

  • 2023-09-05 at 20:30
    Permalink

    Dainius Graužinis Jūs juk švelniai rašėte, kad nenorite niekaip būti siejamas su asociacija. Ar jau ir tai pamiršote, kad dabar skelbiate asociacijos pranešimus?

  • 2023-09-05 at 20:00
    Permalink

    Nu va, gal suveikė, o gal patys suprato, kad reikia daugiau viešumo:

    Asociacija “Kraštovaizdis” kviečia visus Alionių, Širvintų, Zibalų sen., Širvintų raj. gyventojus ar turinčius nuosavybę minėtose seniūnijose, kurie gavo informacinius pranešimus iš UAB “Žalia žemė” ir reikalinga pagalba atsakant į šį informacinį pranešimą, rugsėjo 10 d. 11 val. atvykti į Zibalus. Padėsime suformuluoti atsakymą. Nemokamai.
    Su savimi turėti Jums atsiųstą informacinį pranešimą.
    Kaip pristatoma rašte, per 20 darbo dienų nuo šio pranešimo gavimo datos galima pareikšti nesutikimą su vėjo jėgainės statyba ar kita rašte nurodyta planuojama vykdyti veikla jūsų privačios valdos kaimynystėje. Praėjus minėtam laikotarpiui, nieko padaryti nebegalėsime!
    Prašome pasidalinti žinia su tais, kuriems gali būti aktualu!
    Jei kyla klausimų, susisiekite su mumis:
    Telefonas
    +370 666 89913
    E-paštas
    info@krastovaizdis.eu

  • 2023-09-05 at 18:45
    Permalink

    Gerbiamas Juozai, jei nesuprantate, tai kažin ar kuo galiu padėti. Nukopijuotas buvo ne tik privatus dokumentas, bet ir feisbuko tekstas buvo praktiškai identiškas copy-paste ir jokios užuominos apie originalų šaltinį. O juk geranoriška asociacija galėjo tiesiog pasidalinti originalia nuoroda savo feisbuke. Bet ne, geriau viską pateikti tarsi savo. O man ŠVELNIAI papriekaištavus dėl tokio elgesio imti ir užblokuoti… Manau, neadekvatu. Bet jų teisė savo valdose daryti ką nori.

    Dabar vėl žaidžia katę-pelę. Jei turite informacijos, tai dalinkitės viešai. Kodėl nuolat dangstomasi slaptumu?

    Nežinau nežinau… Kažko aš čia nesuprantu. Nu, bet tegul. Matysime kas gausis.

  • 2023-09-05 at 18:26
    Permalink

    Nesuprantu, apie kokias autorines teises kalbate. Ar dokumentas patentuotas? Pilnas googlas dokumentų pavyzdžių. Mano laikais, kai interneto nebuvo, visi dalindavosi popieriniais prašymais

  • 2023-09-05 at 17:48
    Permalink

    Virginijau, anaiptol ne visi gyventojai gali pareikšti nesutikimą:

    1) Šiame etape klausiama sklypų (esančių 4 stiebų atstumu) savininkų sutikimo. Sklypų savininkai ne visi gali pateikti nesutikimą, o tik tie, kurie jau stato arba projektuoja statybas arba rekreacines teritorijas.
    2) Kitame etape bus klausiama namų, sodybų savininkų sutikimų

    Gal kažką pasakau ne tiksliai, bet dalinuosi VISKUO ką žinau.

  • 2023-09-05 at 17:01
    Permalink

    Mieli žmonės, jūs tikriausiai puikiai suprantate, kas vyksta. Žemės nuomos sutartys buvo sudaromos gerokai anksčiau, nei viešumoje pasirodė informacija apie planuojamą veiklą. Ir tada jūs buvote visiškai niekam nesvarbūs ir neįdomūs.
    ATSAKYMAS Į LAIŠKĄ YRA YPATINGOS SVARBOS.
    Jeigu jūs norite nesutikti, jūs ir nesutikite su vėjo jėgainėmis kaimynystėje. Tai reiškia, kad jūs nesutinkate DABAR, bet tuo pačiu reiškia, kad jūs, jūsų vaikai, ar jūsų anūkai galės sutikti ATEITYJE.
    Bet, jeigu jūs neparašysite nesutikimo, tai reikš, kad, nei jūs, jūsų vaikai, ar jūsų anūkai NIEKADA NEGALĖSITE NESUTIKTI ATEITYJE. Tas jūsų neatsakymas, nesutikimo nenusiuntimas, BUS VISIEMS LAIKAMS, ir kelio atgal nebus.
    Jūsų valia, kaip elgtis.
    Atsakymas “prieštaravimas dėl vėjo elektrinės”, kitaip sakant, prieštaravimas ir nesutikimas dėl vėjo jėgainių kaimynystėje privalo būti parašytas nepriekaištinga teisine kalba. Nedarykite saviveiklos. Gali kilti “vieno kablelio klausimas”…
    Jums siūloma pagalba. Niekas kitas jumis nesirūpina, niekam jūs neįdomūs. Tikriausiai suprantate, apie ką čia… Jums ištiesta ranka. Pasinaudokite.

  • 2023-09-05 at 16:46
    Permalink

    Būtinai atsiųskite VISO susirašinėjimo kopiją, kad matytųsi, kad tekstas nesukurtas dabar. Jei aš klydau, neturiu jokios baimės viešai atsiprašyti.

  • 2023-09-05 at 16:42
    Permalink

    Kristina rašė: “ATSIPRAŠAU UŻ VIEŠAI ERDVĖJE SKLANDŽIUSIO RAŠTO PAVIEŠINIMĄ ASOCIACIJOS VARDU” Jūsų atsiprašyta buvo asociacijos vardu asociacijos nario! Kokio Jums dar atsiprašymo reikia? Galiu atsiųsti Jums asmeniškai šio atsiprašymo kopiją – jei taip apgailestaujate, kad neliko viešai matomo atsiprašymo. O kadangi turiu kopiją komentarų su dideliu malonumu galiu Jūs viešai pavadinti – MELUOJANČIU ir ne galimai, o akivaizdžiai. O kam Jūs tai darote, tai tegu kiekvienas pasidaro savo išvadas.

  • 2023-09-05 at 16:28
    Permalink

    ir dar, mano turima informacija yra surašyta žalia žemė laiške : ” Per 20 darbo dienų nuo šios informacijos gavimo, esant Atsinaujinančių išteklių energetikos įstatymo 49 straipsnio 14-oje ir 15-oje dalyje nustatytoms sąlygoms, šiose normose nustatyta tvarka gali būti teikiamas prieštaravimas dėl vėjo elektrinės (raštu ir/ar elektrinių parašų) pateikiant atsinaujinančių išteklių energetikos įstatymo 49 straipsnio 14-oje ir 15-oje dalyje nustatytų sąlygų buvimą ” .

    Tai panašu kad Jums kyla bėdų, kad yra kas padės žmonėms parašyti argumentuotai, teisine kalba, pridėti reikiamus dokumentus ir pan. ? Geriau teigti – rašykite laisva forma? Sumaišyti savo rašliavoje “nesutikimas” su “sutikimas” ir vaizduoti už visus protingiausią?

    P.S. ir asocijos nevarkite diskredituoti – prikabindamas kad aš kalbu, rašau asocijos vardu. Jūsų didžiuliam nusivylimui – aš dar kolkas ne asocijos Kraštovaizdis narys.

  • 2023-09-05 at 16:27
    Permalink

    Gerbiama Violeta, gaila, kad rašote ne apie tai, kaip tinkamai atsakyti į raštą, o lendate į asmeniškumus.

    Jūsų, o tuo pačiu ir kitų asociacijos narių, požiūrį į privatumą ir autorines teises iliustruoja Jūsų parašytas sakinys: “kai niekur nebuvote nurodęs, kad laišku i klaidžiojant internete, negalima juo toliau dalintis”. Toliau nėra apie ką ginčytis.

    Atsiprašymo nebuvo. Pasakykite kas atsiprašė? Kristina Šironienė tik parašė, kad be leidimo patalpinto dokumento kopija bus ištrinta. Po kelių valandų tikrai visas pranešimas buvo ištryntas. Su Kristina persimetėme dar pora komentarų apie asociacijos tikslus ir viskas. Koks tikslas man meluoti? Tegul būna tai Jūsų sąžinės reikalas, nes nebeliko jokių įrodymų. Atsiprašymą galima buvo parašyti dabar ir visiems laikams baigti šią temą, bet to nepadarėte, net jei tai būtų antras kartas, kaip Jūs teigiate. Geriau užsipulti ir apkaltinti melu.

    Menkniekis tas dokumentas, nesureikšminu to, bet POŽIŪRIS ir veiksmai kas vyko po to, tai……

  • 2023-09-05 at 16:24
    Permalink

    Gerbimas Dainiau. Ką tik kalbėjau su Zelenskiu. Ir paklausiau, kodėl jis neviešina informacijos, kur ir lada puls, kur ir kada leis nepilotuojamus dronus, kur ir kada leis dronus – kamikadzes, kada apšaudys ruzzijos naftos bazes, karinius oro uostus su strateginiais bombonešiais, kur ir kada leis raketas ar dronus į amunicijos ir ginklų sandėlius, kiek, kada ir kokios ginkluotės patieks partneriai…
    Tai sakė, nėra problemų, viešumas ir skaidrumas turi būti. Šiandien paskelbs mėnesio planus į priekį su tiksliomis datomis ir pozicijomis.
    Vakare pasidalinsiu, bukite, Dainiau, ant ryšio.

  • 2023-09-05 at 15:58
    Permalink

    Dainius Graužinis, kaip puiku, kad Jūs galite taip operatyviai susisiekti su “Žalia žeme” vadovu :)!

  • 2023-09-05 at 15:50
    Permalink

    Visu pirma Jūs viešai meluojate, kad vakar niekas Jūsų iš asociacijos neatiprašė už pačio internete platinamo laiško panaudojimą , kai niekur nebuvote nurodęs, kad laiškui klaidžiojant internete, negalima juo toliau dalintis. Jūsų atsiprašė, o Jūs toliau rašynėjate, kad ne. Todėl kai taip įžūliai meluojate, kur garantija, kad nemeluojate toliau?

    Antra niekada nesupratau, kodėl Jūs su manimi bendraujate, kaip su asociacija, bet ne kaip su Violeta :). Nenorite niekaip būti siejamas su asociacija, bet verčiatés per galvą, ką čia dar parašius, kaip sudirbti…

  • 2023-09-05 at 14:17
    Permalink

    Gerbiama Violeta. tai jei turite detalesnės informacijos, tai skelbkite ją viešai. Ar čia renkate pinigus už gyventojų konsultacijas, kad jie būtinai turi keiptis į asociaciją asmeniškai?
    Pasitikslinti informaciją susisiekiau su UAB “Žalia žemė” direktoriumi. Mane informavo, kad realiai prieštarauti gali tik tie sklypai, kuriuose yra planuojamos ar vykdomos statybos. Tokiais atvejais, prie laiško reikia prisegti tai patvirtinančius dokumentus. Jei statybos neplanuojamos ir nevykdomos, tai nepritarimo laiškas juridiškai nieko nereiškia.
    Be to, sakė, kad namų savininkų sutikimo bus prašoma atskirai.

    Beje, koks vakarykštis teismo sprendimas dėl poveikio aplinkai veiklos sustabdymo? Iki šiol nei asociacijos feisbuke, nei interneto svetainėje nė žodžio apie tai. Spėju, sprendimas neigiamas, jei nėra skubama dalintis džiugiomis naujienomis.

  • 2023-09-05 at 12:45
    Permalink

    Dainius Graužinis – neklaidinkite žmonių, sutikimui nereikia ir tos Jūsų minimos laisvos formos, o NESUTIKIMUI su planuojama vėjo jėgainių kaimyniste – laisvos formos atsakymo neužtenka.

  • 2023-09-05 at 11:23
    Permalink

    Gerbiama asociacija, jei padedate gyventojams, tai pagalba būtų pati efektyviausia, jei viešai patalpintumėte dokumento pavyzdį, kaip reikia teisingai parašyti atsakymą įmonei UAB “Žalia žemė”. Mano nuomone, užtenka sutikimą parašyti laisva forma. Svarbu, kad laiškas būtų registruotas.

    Labai apgailestauju, kad po mano privataus dokumento nusikopijavimo į savo feisbuką be jokių nuorodų į originalų šaltinį negavau jokio atsiprašymo. Vietoje to, po kelių apsikeitimų komentarais feisbuke buvau užblokuotas. Ką jau tokio baisaus parašiau? Tokie veiksmai garbės asociacijai nedaro.

    Bet kokiu atveju sėkmės.

Comments are closed.