Henrikas Orakauskas švenčia 75 metų jubiliejų

  Šiandien Igno Šeiniaus premijos laureatas, Kernavėje gyvenantis ir kuriantis skulptorius, dailininkas Henrikas Orakauskas švenčia gražią 75 metų jubiliejų. 
   Mums didžiulė garbė matyti Jo kūrinius, klausytis Jo pasakojimų. Gražios sukakties proga norime palinkėti  gerbiamam Henrikui, kad kiekvienas naujas dienos rytas teiktų naują galimybę kurti. Lai ant Jūsų peties nuolat tupi laimės paukštė, o Jūsų žingsnius lai saugo angelai. 
Jūsų meno gerbėjai – Širvintų rajono gyventojai
Už nuotraukas dėkojame Virginijui Sarpauskui
***
KUPIŠKIO KALENDORIUS. 2023: HENRIKAS ORAKAUSKAS (g. 1948 m.)“
Rugsėjo 19 d. 75-metį švenčia 1986–2004 m. Kupiškyje gyvenęs ir kūręs dailininkas skulptorius Henrikas Orakauskas. Tai Kupiškio miesto puošybos pradininkas https://llt.lt/pdf/kupiskis/kupiskis-4_personalijos-2015.pdf , pakeitęs jo estetinį ir kultūrinį veidą, pavertęs jį muziejumi po atviru dangumi. Beveik trys dešimtys autoriaus darbų puošia miesto aikštę ir jos prieigas, savivaldybės pastatą, meniniai akcentai sukurti prie viešosios bibliotekos, etnografijos muziejaus, meno mokyklos, ligoninės ir kitose viešose erdvėse.
Nuo 2004 m. H. Orakauskas gyvena Kernavėje (Širvintų r.), savo sodyboje įkūrė skulptūros studiją-galeriją „Šulinys“ https://youtu.be/BxenUDLojWY?si=VHgjAyLcb8QpYadD .
Sveikiname gerbiamą Henriką jubiliejaus proga, linkime naujų kūrybinių sumanymų. geros sveikatos ir stiprių, nepailstančių rankų jų įgyvendinimui. Turime viltį, kad dar nors viena menininko skulptūra papuoš Kupiškio miestą.
Siūlome pasižiūrėti 2011 m. Kupiškio viešosios bibliotekos kūrybinės grupės sukurtą filmuką apie Henriko Orakausko skulptūras Kupiškio mieste „Muziejus po atviru dangumi“ https://www.kupiskiovb.lt/video/ .
Henriko Orakausko sukurtas skulptūras galite apžiūrėti bei pasiklausyti įdomių autoriaus pasakojimų ne tik vaikščiodami po Kupiškio miestą, bet ir keliaudami virtualiai. Paspaudę šią nuorodą pateksite į Kupiškio viešosios bibliotekos 2021 m. įgyvendinto projekto „HO skulptūros, prabylančios autoriaus balsu“ metu sukurtą puslapį https://www.kupiskiovb.lt/prabylancios-skulpturos/ .

Kupiškio rajono savivaldybės viešoji biblioteka

 Kviečiame pavartyti nuotraukų albumą, kuriame naujausias Henriko Orakausko darbas Vyžuonuose – menininko gimtinėje. Nuotraukų autorius Virginijus Sarpauskas

3 thoughts on “Henrikas Orakauskas švenčia 75 metų jubiliejų

  • 2023-09-20 at 07:35
    Permalink

    Prisidedu prie sveikinimų garbiam kaimynui

  • 2023-09-19 at 23:45
    Permalink

    Sveikinimai skulptoriui Henrikui Orakauskui

  • 2023-09-19 at 22:50
    Permalink

    Kodėl taip visus mėgstanti sveikint Širvintų savivaldybė nepasveikino? Visus sveikina ir giriasi, o čia tylu. Tikrinau.

Comments are closed.