DĖL PLANUOJAMŲ STATYTI VĖJO ELEKTRINIŲ VIETŲ ŠIRVINTŲ RAJONE

Asociacija “Kraštovaizdis” SIEKIAME UŽTIKRINTI, KAD VISI SUINTERESUOTI ASMENYS BŪTŲ INFORMUOTI APIE PLANUOJAMŲ STATYTI VĖJO ELEKTRINIŲ VIETAS ŠIRVINTŲ RAJONE.

Todėl prašome Širvintų rajono gyventojų bei asmenų, turinčų nuosavybės Alionių, Širvintų bei Zibalų seniūnijose ir gavusių informacinius pranešimus dėl planuojamos statyti didesnės kaip 30 kw įrengtosios galios vėjo jėgainės iš UAB “Žalia žemė”, pasidalinti planuojamų statyti vėjo jėgainių koordinatėmis (nurodomos informaciniame pranešime).

Koordinates prašome siųsti el. paštu:
info@krastovaizdis.eu

Jei kyla klausimų, norite pasidalinti/sužinoti daugiau informacijos, susitikime informaciniame renginyje sekmadienį (rugsėjo 24 d.) 11 val. Zibaluose. Nuoroda į renginį:
https://fb.me/e/1c2S8E3Rr

☎️Arba susisekite su mumis:
+370 666 89913
info@krastovaizdis.eu

62 thoughts on “DĖL PLANUOJAMŲ STATYTI VĖJO ELEKTRINIŲ VIETŲ ŠIRVINTŲ RAJONE

  • 2023-09-29 at 08:22
    Permalink

    Ar gali įrengti 117 vėjo jėgainių UAB “Žalia žemė”. jeigu turi 1 darbuotoją, registruota adresu Girulių g. 5, Vilnius. Nors tokiu adresu yra daugiabutis. O gal yra koks sandėliukas prie daugiabučio. Minėtu adresu registruojasi įmonės, kurios greitai dingsta. 2022 m. finansinėje ataskaitoje įmonė nurodo 74526 Eur turto ir 75236 Eur įsipareigojimų. Ši įmonė ateina, kaip investuotoja į Širvintas? Kas ją atvedė? Ką gali jinai nuveikti, įrengti?
    Kodėl Živilė televizijos laidose tyli apie šį projektą, kodėl jinai “tapo” ekspertė visos Lietuvos įvykių, gal įsigijo naują specialybę? Kodėl tyli apie Širvintų rajono problemas? Įdomu kiek iš rajono biudžeto savo reklamai išleido, kad pasėdėti televizijoje?

  • 2023-09-25 at 15:42
    Permalink

    Dainiau, niekur Jūs neatsitrauksite. Visur kur tik galėsite komentuosite, bandysite kelti nepasitikėjimą asociacija. Nes juk nesuvokiamas reiškinys Širvintose. Žmonės skaito angliškai, skaito Europos Sąjungos teisės aktus – nėra taip lengva priskirti vatnikams, norintiems rusiškos elektros. Pasirodo nebijo savo nuomonę viešai išsakyti, nedreba dėl darbo vietos rajone ir iš rajono tarnautojų tikisi kiek daugiau, nei dar vieno nemokamo, nebrangiai kainuojančios grupės koncerto. Tai tikrai sėkmės Jums!

  • 2023-09-25 at 13:42
    Permalink

    Violeta, nenoriu aiškintis santykių. Jūs gi su bičiuliais viską žinote geriau. Turite tik savo pačią teisingiausią tiesą. Gerai, atsitrauksiu ir palauksiu, duosiu laisvę reikštis be kritikos, be jokių komentarų. Tikrai per daug čia prirašėme. O koks tolkas?
    Prašom, reikškitės. Gi atsisveikinau, netrukdau.
    Sako, rudenį skaičiuoja viščiukus. Na, tai po kurio laiko ir suskaičiuosime. Matysime, kas buvo teisus, kas ne. Kam pyktis? Sėkmės

  • 2023-09-25 at 13:20
    Permalink

    Dainiau, panašu kad Jūsų manipuliacijoms nebus galo. Naktinės apklausos Jūsų nuomonę turėtų veikti puikiai? Pastebėjau Jūsų apklausą, įkėliau ją į fb grupę “Dėl vėjo jėgainių Širvintų rajone”. Tikrai tinkamas laikas sekmadienio beveik naktį didžiuotis surengus apklausą ir mėtytis kaltinimus kad beveik niekas nebalsuoja ir “ojojoj kaip asociacija pučiasi”. Kaip asociacijos nariai iš vis gali būti susiję su Jūsų fb puslapiu “darbo skelbimai”? Na vienas kitas greičiausiai seka ir Jūsų puslapį. Taip pat man komentare Jūs atsakote, kad savivaldybės tarnautojai puikiai informuoja visuomenę, bet paprašius tokio informavimo nuorodomis pasidalinti – trinate savo “apklausą”. Šiandien jau kitų savivaldybių įrašuose vėjo jėgainių tema “blaškotės”. Draugiškas palinkėjimas – laukite ramiai vėjo jėgainių projekto įgyvendinimo rajone kartu su tais “MES”, kurie viską jau seniai žino ir kuriuos minite ir čia besiblaškydamas tarp komentatorių vardų ar slapyvardžių. Gal gi ta žadama nemokama elektra bent kiek apšvies ir Jūsų sąžinę.

  • 2023-09-25 at 10:27
    Permalink

    Tai Dainiaus žmona su Pinskais, tai pasaulio pabaiga.
    Širvintams jau seniai pabaigaąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąęęęęęęęęęęęęėėėėėėėėėėėė

  • 2023-09-25 at 10:22
    Permalink

    Būtų juokinga, jei nebūtų graudu. Po trijų valandų kai ištryniau apklausą, kurioje balsavo vos trys dešimtys žmonių, bet jokio Jouzo nebuvo, atsiranda staiga Juozas ir pareiškia: “aš balsavau”.

    Kai kurie sugebėjo pastebėti, kad apklausos nustatymai leidžia balsuoti po kelis kartus. Žinoma, sąžiningieji nepraleido progos pasinaudoti šia spraga ir pakoreguoti rezultatus taip, kad rezultatai būtų palankesni jų atstovaujamai pozicijai. Žavu, kad tiek sąžiningų žmonių rajone turime

    Ačiū už diskusiją
    Geros dienos

  • 2023-09-25 at 09:16
    Permalink

    Dainiau, jei tau nesinori miegoti tai nereiškia kad visi nemiega naktimis ir tik tamstos balsavimu laukia. Uzbalsavau tavo apklausoje, galesi nest rodyti savo popieriu rajono valdziaj. Ir eik daryti darbus, maziau laiko nesamonem rasyneti turesi! Taigi kiek rasei, tiek nieko vertingo vistiek neparasei.

  • 2023-09-24 at 22:31
    Permalink

    Kad mane laikote durnu, tą jau pastebėjau senai. Panašu, kad ne tik mane vieną.

    Asociacijos internetinėje svetainėje be abstrakčių frazių nieko neradau. Jeigu yra kažkokie konkretūs tikslai, pavyzdžiui, kokius minimalius atstumus, kokį maksimalų vėjo jėgainių skaičių rajone siekiate išsiderėti, tai parašykite viešai. Esu tikras ne aš vienas ape tai nieko negirdėjau.

  • 2023-09-24 at 22:18
    Permalink

    Dainiau, jei dar nežinojote, tai informuoju, kad tikslus mūsų perskaitysite asociacijos Kraštovaizdis internetiniame puslapyje. Na, tikrai nemanau, kad esate kvailas, bet kažkaip vis toliau man taip atrodo. Ar Jūs apsimetate tokių esančiu, ar ir esate išties toks? Kiek galima kartoti ir kartoti Jums tą patį. Na, suprantu, kad kartojimas padeda geriau įsiminti informaciją, bet, tiek kiek dabar klausiate,tai tikrai sukelia tam tikras abejones dėl Jūsų atminties, nes dabar atrodo lyg būtumėte papuolęs į tikrai desperatišką situaciją užduodamas tuos pačius klausimus.
    Dar kartą pakartosiu – aš, asociacijos nariai ir suinteresuoti žmonės, gyventojai, kur planuojamos vėjo jėgainės tikrai supranta ir žino kurioje jie dabar situacijoje. Taip, kad neapsimetinėkite ir neprašykite kartoti ir kartoti tų pačių dalykų. Atvykite į mūsų asociacijos susirinkimus ir viską pats išgirsite arba prisijunkite prie internetinės Kraštovaizdžio svetainės ir sekite visą informaciją. Pabaigai palinkėsiu mylėti save ir savo krašto žmones, o ne dirbti kažkam, skleidžiant dezinformaciją apie asociaciją Kraštovaizdis ir jos narius. Asociacija Kraštovaizdis ir įsisteigė tam, kad padėtų žmonėms apginti žmonių teises, gamtą, biologinę įvairovę, vertingą kraštovaizdį, kultūros paveldo objektus. Sėkmės!

  • 2023-09-24 at 21:47
    Permalink

    Labai šmaikštu, Virginijau. Kai jau esi pagautas kaip katinas pridėjęs į miltus, tai suki uodegą

  • 2023-09-24 at 21:35
    Permalink

    Skirtingi vyrai, skirtingi skoniai. Pas vieną ant sienos Miley Cyrus nuotrauka, pas kitą – Beyoncé, pas trečią – Britney Spears, pas kitus – Shakira, Lady Gaga. Pas mane, tebūnie – ant vienos sienos Viktorija Siegel, ant kitos – merė Živilė. O Dainius greičiausiai mano nuotrauką pasikabinęs. Tai dar nieko, bet jeigu per miegus: Virginijau, Virginijau…
    Dainiau, pasikabinkite “Vėjo jėgainė rūke”

  • 2023-09-24 at 21:30
    Permalink

    Kaip ir galima buvo tikėtis, Virginijus (Pensininkas-Juozas) dėjo į kulnus.

  • 2023-09-24 at 19:01
    Permalink

    Feisbuko Širvintų darbo grupėje sukūriau apkausą “Ar Širvintų savivaldybė gerai dirba ir informuoja gyventojus vėjo jėgainių klausimais?”

    Prašome, balsuokite. Pasižiūrėsime ar tik liežuviais malti mokate.
    Tuo pačiu bus gera proga visiems įsitikinti Pensininkas-Juozas ir Virginijus tas pats asmuo ar ne? Laukiu Juozai tavo balso

  • 2023-09-24 at 15:44
    Permalink

    tegul jau bunu tamstai Virgilijus. Kaip paciam patogiau. Bus kitas koks straipsnis apie situos malunus ir vel sokinesi, kaip Brisius kaula pamates. O zmonems taip nieko naudingo ir nepasakai.

  • 2023-09-24 at 15:30
    Permalink

    Virginijau, o tau koks skirtumas? Ačiū vis tiek nepasakysi. Per tiek metų, kiek “Krašto žiniose” diskutavome, nei karto gero žodžio nepasakei

  • 2023-09-24 at 15:05
    Permalink

    Dainiau, esi labai keistas zmogus. Esu pensininkas daug metu pradirbes rajone ir rajonui, netoli mano namu planuoja malūnus. Seku kas kur paraso sitom temom. Tai matau tu vis sokineji ir visus gasdini komentaruose kad tas blogai daro ar kitas blogai daro. o tu kuo pasigirti gali? ka jau padarei?

  • 2023-09-24 at 14:41
    Permalink

    Virginijau, mes žinome, kad esate ir Juozas, ir Aldona, ir dešimtis kitų vardų naudojate kitus dergti.
    Kas Jums trukdo susikurti apklausą patiems, užuot kaltinus kitus? Juks toks paprastas dalykas.

  • 2023-09-24 at 14:31
    Permalink

    Musu Merė yra labai graži ir dar protinga , viską padarys kaip gyventojams geriau .

  • 2023-09-24 at 14:21
    Permalink

    Dainiau, esu Juozas. O apklausa gi zaibo greitumu issitrynei. Kaip ten speti uzbalsuoti pas pati? Tai kai toks bailus tamsta budamas, gali buti toks priekabus kitiems ar ju daromiems darbams. Reiketu gedos bent kiek tureti.

  • 2023-09-24 at 14:12
    Permalink

    Virginijau, ar balsavote toje mano sukurtoje apklausoje, kad mane dabar užsipuolėte dėl jos ištrynimo? Ar bent vienas iš Jūsų balsavote? Ne, NEI VIENAS! Ką turėjau su tuo daryti? Mato apklausą, kaip tamsta, bet nebalsuoja, tyli pasislėpę po lapais.

    Kur matote kaltinimus? Kad parašiau Dovilei, kad asociacija niekaip negali suformuluoti ir viešai paskelbti savo pagrindinį tikslą? Bet mes su ja jau keli mėnesiai apie tai diskutuojame, bet nulis progreso.

  • 2023-09-24 at 13:22
    Permalink

    tai DAINIAU gal padek DOVILEI jei manai, kad ji nezino savo tikslu. Pavyzdziui savo puslapyje Širvintu darbo grupes skelbimai ar kaip ten ji vadinasi sureng kokia apklausa apie tikslus, kaip buvai surenges apklausa “Ar sirvintu savivaldybe gerai dirba ir informuoja gyventojus vejo jegainiu klausimais” – kuria po keletos sekundziu istrynei. Matyt drasos pritruko, o kaltinti kitus drasos netruksta.

  • 2023-09-24 at 13:09
    Permalink

    Dainiau, o koks Jūsų čia tikslas? vis kitus kaltintate nesugebėjimais. O ką sugebate ir ko siekiate Jūs?

  • 2023-09-24 at 11:44
    Permalink

    Vėjo jėgainės Širvintų rajone bus, kadangi Pinskų šeimyninė ranga dirba su milijonais ir dėl milijonų. PVZ.: Širvintų sporto centras. Pinskų nekilnojamas turtas yra kitur ne Širvintų rajone.
    Nekilnojamojo turto kaina kris, o mes liksime dar skurdesni, negu dabar.
    Tegyvuoja turtuoliai, UAB Žalia žemė (neaiškios prigimties). !!!!!!!!!
    Žmonės turėtų išprašyti kuo toliau vėjo jėgaines nuo Širvintų rajono.

  • 2023-09-24 at 10:42
    Permalink

    Gerbiama Dovile, norint už kažką kovoti, reikia aiškiai žinoti dėl ko kovoji. Jūs gi nesugebate suformuluoti ir viešai paskelbti savo tikslo.

  • 2023-09-23 at 22:22
    Permalink

    P.Graužini, kiekviena situacija suformuoja unikalią atskirą teisminę praktiką ir precedenti į atvejį. Lietuva nėra bananų respublika ar ruzzija, kad į privatų asmens kiemą ateitų bet kas ir bet ką sumastęs darytų tą ką jis nori. Jeigu Lietuvos teismai bus neįgalūs dar yra Europos Teisingumo teismas, ginantis żmonių teises.

  • 2023-09-23 at 08:13
    Permalink

    Apie Orhuso konvencijos perspektyvas rašiau savo feisbuke atskiroje temoje dar vasaros pradžioje.
    Pagal susiklosčiusią teismų praktiką, jei Lietuvos įstatymas prieštarauja Orhuso konvencijai, tai teismai remiasi Lietuvos įstatymu, o ne Orhuso konvencija.
    Gal Jūs galite pateikti bent vieną pavyzdį, kai buvo kitaip, jei jau taip visur minite tą konvenciją?

  • 2023-09-22 at 23:59
    Permalink

    Paskaitykite unikalią Orhuso konvenciją ir kitus LR norminius aktus gal tada Jums ir Jūsų atstovaujamai pusei bus aiškiau. Ir kokio čia Jūs ‘kultūrinio” lygio šneka kalbate? Ar norite pasakyti, kad žmonių likimai ant kortų pastatyti? Apgailėtina pozicija. Ar żinote, jog žmonės patenka ir į mažesnę nei 4 stiebai zoną su spec.staybų apribojimais? Manote, kad absoliučiai žmonės visi supranta kur papuola?

  • 2023-09-22 at 22:22
    Permalink

    Violeta, koks skirtumas kas ką kada pasakė? Ar tikslas yra įrodyti kas teisesnis, kas ne? Klausimas – mes galime per mėnesį-du susitarti, ar ne? Jei ne, tai priprojektuos vėjo jėgainių 670 m. atstumu ir bus visiems džiaugsmo

  • 2023-09-22 at 22:15
    Permalink

    Dainiau, bet juk verslininkai savo reklaminiane straipsnyje teigia:
    “Turbinos projektuojamos tariantis su gyventojais ir atsižvelgiant į visus išorės faktorius. Projektuodamos vėjo elektrinių parkus, bendrovės atsakingai ieško geriausios vietos turbinoms statyti. Visų pirma, šiandien statome moderniausias egzistuojančias turbinas, kurių garsas yra minimalus. Antra, prieš išrinkdami konkrečias vietas turbinoms atliekame ne vieną žingsnį siekdami įsitikinti, kurios vietos yra ne tik tinkamiausios elektrai generuoti, bet ir priimtinos gyventojams. ”

    O Jūs dabar rašote jau viską atvirkščiai. Kad verslininkams net nereikia su žmonėmis tartis, jie statys 4xstiebo atstumais net jei vėjo jėgainės nepriimtinos gyventojams. Tai aš suprantu, kad Jūs jau dabar teigiate, jog verslininkai savo reklamoje apsimelavo?

  • 2023-09-22 at 19:27
    Permalink

    Gerbiama Dovile, Jūs turite teisę daryti ką darėte iki šiol – siuntinėti raštus ir nekeisti bendravimo būdo. Eiti į kontaktą labiausiai reikia Jums, o ne jiems, nes jų kortos geroooooooookai geresnės. Juk puikiai žinote, kad įstatymas leidžia vėjo jėgaines statyti 4 stiebų atstumu be jokių gyventojų sutikimų. Dėl to valstybės tarnybos, kaip jau įsitikinome, jų poziciją vertina žymiai palankiau.

    Be to, didelė problema stabdanti bet kokią susitarimų galimybę yra ta, kad Jūs net neturite aiškiai suformuluotų tikslų ko siekiate. Vieni sako, kad užtenka 1.5 km. atstumo, kiti nori net 5 km., dar kiti iš vis nenori matyti vėjo jėgainių rajone.

  • 2023-09-22 at 19:04
    Permalink

    p.Graužini, norėčiau atkreipti dėmesį, kad pirmiausiai vėjo jėgainių vystytojas UAB Žalia žemė turėtų atsakyti raštu į visus pateiktus asociacija Kraštovaizdis raštus, nes suinteresuota visuomenė labai laukia, bet nesulaukia.
    Manau yra pasirinktas neteisingas būdas / raginimas susitarti. Gal vertėtų pamąstyti, kad reikia pradėti tinkamai komunikuoti ir bendrauti, apmąstant pakvietimą prisijungti profesionaliems derybininkams ir nustoti slėptis bei tylėti.

  • 2023-09-22 at 12:45
    Permalink

    Citata: “kad buvo pateiktas pasiūlymas derėtis šio fakto neužfiksavau. Gal galėtumėte patikslinti, kurioje įrašo vietoje buvo aiškiai tai pasakyta?”

    Savivaldybės komitete vejo statytojai teigė štai ką: “Vieną kartą buvome susitikę ir bandėme ieškoti kompromiso. Ieškome kurios turbinos trukdo, galime sumažinti ar atitraukti. Tai atsakymas buvo, kad ne. Iš esmės nori, kad nei viena elektrinė nestovėtų Širvintų rajone”

    Įrašas nuo 24:40 min.:
    youtube . com/watch?v=JOeIQsm0rW8

  • 2023-09-22 at 08:31
    Permalink

    Gerbiama Dovile, neatsakėte į mano klausimą (“ką siūlote?”), bet vietoje to uždavėte naujų klausimų man.

    Rašote: “Kaip tuomet suinteresuotiems asmenims susėsti prie bendro derybų stalo?”
    Tikrai esate pasiruošę derėtis? Tada įvardinkite tai viešai garsiai. Įvardinkite kokia yra asociacijos derybinė pozicija.

  • 2023-09-22 at 08:00
    Permalink

    Nepykite, p.Graužini, bet, kad buvo pateiktas pasiūlymas derėtis šio fakto neužfiksavau. Gal galėtumėte patikslinti, kurioje įrašo vietoje buvo aiškiai tai pasakyta? UAB Žalia žemė yra gavusi ne vieną raštišką kreipimąsi iš asociacijos Kraštovaizdis, bet į nei vieną nėra atsakyta.
    Vėjo jėgainių vystytojas nusprendė atsiverti tylos siena. Kaip manote, ar tylėjimas ir vengimas bendrauti su suinteresuota visuomene yra tinkama pasirinkta diplomatijos forma? Kaip tuomet suinteresuotiems asmenims susėsti prie bendro derybų stalo?

  • 2023-09-21 at 23:41
    Permalink

    Ačiū Dainiau, posėdį žiurėjau. Bet visų Jūsų teiginių ir norint negaliu prisiminti. Bet gerai prisimenu Evecon poziciją, kad rajone esančios juodųjų gandrų lizdavietės yra išsigalvotos, ar merės pamąstymus apie neva asociacijos gąsdinamus gyventojus. Tai gal kaip toje vaikiškoje dainelėje gaunasi “kas ant kito sako, ant savęs pasisako”. Bet su Jumis diskutuojant “kuo toliau į miška, tuo daugiau kreivų medžių”. Manau, kad žmonės šioje temoje jau turi savo pasirinkimus, tai nuolatinis Jūsų skubėjimas priminti visur, kur tik galite Jums įžiūrimus asociacijos trūkumus, pokyčių neturės pasirinkimuose.

  • 2023-09-21 at 22:01
    Permalink

    Gerbiama Dovile, tai ką konkrečiai siūlote?

    Savivaldybės tarybos posėdžio metu UAB “Evecon” direktorius Giedrius Kvedaravicius sakė, kad asociacijos prezidentui Teisučiui Budai siūlė susitikti ir aptarti įvairius klausimus, bet šis kategoriškai atsisakė. Tai kaip suprast tą nenorą tartis ir derėtis?

    O gal geriau bus, jei UAB “Žalia žemė” ims ir viską padarys tiksliai pagal įstatymo raidę, t.y. pagal šiai dienai galiojančius įstatymus, be jokių išlygų ir kompromisų?

  • 2023-09-21 at 21:46
    Permalink

    Šiandien kas darosi su vėjo jėgainių statyba Lietuvoje – tai agresyvūs sprendimai, prisidengiant žalia energetika ir kaip čia viskas gerai ir gražu. Europos komisija yra pasakius, kad reikia padaryti STOP ir likti kol kas status qua. Vokietija stabtelėjimui pritaria taip pat,bet pietinės šalys Ispanija,Prancūzija ir tame tarpe Lietuva veržiasi pirmyn ir neįsiklauso į partnerių pasiūlymus vis norėdama apžioti kuo didesnį gabalą. Suprantami verslo, lobistų ir valdżios institucijų norai – pinigai, labai geri pinigai,kuriems jau dedamos lubos juos suvaldyti, BET kuo dėti žmonės, kurie taps savo žemių įkaitais ir bus priversti kęsti triukšmą, vibraciją, žemo garso ir infragarso poveikį, kuris vis dar nėra iki galo ištirtas ir manoma,kad gali sklisti iki kelių kilometrų,šešėliavimą ir VISA tai žmonių sveikatos sąskaita. O kur dar žemių nuvertėjimas,nes jos patenka į specialią statybų apribojimo zoną? Todėl tikrai žmonės,kurie supranta ir/ arba pasidomėjo vėjo jėgainėmis pagrįstai bijo ir yra pikti, nes pažeidžiamos jų teisės.

  • 2023-09-21 at 21:09
    Permalink

    Violeta, Jūsų asociacijos šefas savivaldybės tarybos poasėdžio metu nedviprasmiškai pasakė, kad nereikia JOKIŲ vėjo jėgainių rajone, ne tai, kad nestatykime šalia Zibalų, ar šalia Violetos sodybos. O paskui stebitės, kad kažkas yra pakraupęs nuo tokių pasisakymų ir užimtos tokios asociacijos pozicijos

    Pasižiūrėkite savivaldybės tarybos posėdžio įrašą jūtūbe

  • 2023-09-21 at 20:56
    Permalink

    Dainiau, savo argumentams pagrįsti – suraskite vakariečius, kurie iš visų 4 pusių savo nuosavybėje aptsatyti galingais vėjo malūnais, vakariečius, kurie gavę laiškus , kad savo nuosavybėje net stogo negalės renovuoti – nes jų nuosavybė pateko į nesaugią zona aplink malūnus. Raskite vakariečius, kurie apsistatė vėjo jėgainėmis draustinius su ten perinčiais juodaisiais gandrais. Ir aprašykite mums tuos pavyzdžius, prieš mėtydamas tokio lygio palyginimus. O kas čia žino, gal toks kiekis vėjo jėgainių reikalingas rajone, kad nemokama elektra apšviestų kailinių žvėrelių kankinimo fermas? Juk rajono seimo narys prieš jų naikinimą , bet už “vakarietiškus” principus energetikoje 😀

  • 2023-09-21 at 20:38
    Permalink

    Pirmyn, Virginijau, pirmyn prieš partijos srovę. “Toli” plauksite.

    Visi gudrūs geltonai mėlynomis vėlevėlėmis pamojuoti. Kai ateina metas konkrečiais veiksmais įrodyti, kad tikrai esi vakarietis ir nori nepriklausyti nuo rytų kaimynų – pasigirsta gailus: “ne ne, tik ne mūsų rajone” (perfrazuoti asociacijos prezidento Teisučio Budos žodžiai pasakyti savivaldybės tarybos posėdyje).

    Patriotai…

  • 2023-09-21 at 20:03
    Permalink

    Vakaras. Pats metas avis skaičiuoti.
    Facebook puslapis “Asociacija “Kraštovaizdis”. 20 reakcijų, 29 pasidalinimai.
    Facebook puslapis “Krašto žinios”. 6 reakcijos, vienas pasidalinimas.
    Taigi, su išlygomis gerbimas Dainiau. “…asociacija desperatiškai giebiasi bet kokio šiaudo”.
    Asociacija nėra kambarys, ar adresas. Tai gyvi žmonės, kurie aukoja savo laiką. Rašo, bendrauja su teisininkais, skambina žmonėms kurių kaimynystėje planuojamos jėgainė , rašo Facebook, dalinasi straipsniais…
    Ir taip lengva ranka – asociacija tai yra, tie visi žmonės yra desperatiški?
    Taigi, žmonės. Neklausykite Dainiaus, negaiškite laiko. Jis hibridinis. Duokime Dainiui kelią, o dėl krypties lai apsisprendžia pats.

  • 2023-09-21 at 17:47
    Permalink

    Kaip šmaišktu

    O ką Jums sako partiečiai dėl to, kad einate grynai populistiniu keliu visiškai priešingu partijos pasirinktai krypčiai – sparčiai plėtoti vėjo ir saulės energetiką tam, kad pasiekti visišką energetinę nepriklausomybę iki 2030 metų?

  • 2023-09-21 at 16:48
    Permalink

    Gerbiamas Dainiau. Dėkoju iš anksto. O prašau labai nedaug.
    Ar galėtumėte nieko nerašyti:
    Apie mane,
    Apie konservatorius,
    Apie asociaciją “Kraštovaizdis”?
    Nes aš jau nebeturiu kur pinigų dėti. Kiekvieną kartą, kai tik tema apie tai, ką išvardinau, statau lažybų punkte daug pinigų ir išlošiu. Jūs gi negalite neigiamai nerašyti.

  • 2023-09-21 at 16:21
    Permalink

    Gerbiamas Virginijau, neapsimetinėkite, kad ne Jūs pradėjote kabinėtis prie asmeniškumų, užuot diskutavęs apie esmę. Gražulis, Žemaitaitis, hibridinis – tai Jūsų “šedevrai”, vis kartojami dar nuo mokyklų sujungimo reformos laikų. Paskui kitame komentare veidmainiškai skundžiatės, kad Dainius tik kitų partijų tarybos narius giria, o konservatoriams gero žodžio gaili. Gal dar sakysite, kad niekada viešai susitikus nesiūliau Jums prisėsti ir žmoniškai pasikalbėti akis į akį?
    Po tokių bajerių ko Jūs dar tikitės?

  • 2023-09-21 at 15:51
    Permalink

    Gerb. Dainiau. Petras Gražulis negali be konservatorių. Jūs be manęs. Bet mano atveju, tai du viename. Tik primenu apie diskusijos pradžia:
    Nr.1 “Gerbiamieji, ir ką tai pakeis? Panašu, kad asociacija desperatiškai giebiasi bet kokio šiaudo, kuris dar liko aplinkui”
    Violeta su jumis yra labai mandagi ir kantri.

  • 2023-09-21 at 14:57
    Permalink

    Gerbiama Violeta, sugebate labai greitai įvertinti kas teisus, kas ne. Kur sakiau, kad Jūs rašėte apie apsišaukėlius? Tai jei nematėte komentaro su video, tai kam rašote apie blokavimą už “nuolatinę niekuo nepagrįstą kritiką”? Ir t.t.
    Vienu žodžiu, beprasmiška diskusija. Norisi jaustis teisiems, neklystantiems, viską darančiais puikiai? Jauskitės.

  • 2023-09-21 at 14:35
    Permalink

    Dainiaus, Jums tikrai reikia pailsėti. Nei aš vadinau socialdemokratus apsišaukėliais , nei savo nuomonę kada pateikiau kaip asociacijos :). O apie kokį video kalbate iš vis neisivaizduoju :). Pamenu tik tuos Jūsų keistus per balas ir lietų filmuotus. Jūs jau atrodote tikrai kaip Donkichotas, bet kovojate ne prieš vėjo malūnus, bet vis prieš asociaciją “Kraštovaizdis”. Bet žinoma, juk demokratija, ir suprantamas Jūsų pyktis. Jūs norite vėjo jėgainių parko visur toliau savo namų rajone. Žmonės susibūrę į asociaciją – nenori gyventi viduryje galingo vėjo jėgainių parko, iš visų pusių malūnais apstatyti. Jums kelia pyktį, kitų žmonių pasirinkimas. Tai ir išsiliejate kas kart kur tik pasirodo kokią žinutė iš į asociaciją susibūrusių žmonių.

  • 2023-09-21 at 14:10
    Permalink

    Gerbiamas Virginijau, kam tos sąmokslo teorijos? Ir apie Jus esu gerų komentarų ne vieną parašęs, kai kažką gero nuveikdavote. Ar imti man dabar cituoti senesnius “Krašto žinių” komentarus?

    Neturiu išankstinių politinių nuostatų, stengiuosi kitus vertinti pagal konkrečius nuveiktus darbus ir pasiūlytas idėjas. todėl gal kai kam sunku suprasti mano poziciją

  • 2023-09-21 at 13:53
    Permalink

    Dainius yra tobulas pavyzdys “myliu – nemyliu”. Myli merę, socialdemokratus ir demokratus. Kiekvieną kartą pagyria. Žmogus pats to nesupranta, tik aplinkiniams viskas aišku.

  • 2023-09-21 at 13:50
    Permalink

    Esmė ne kas įkūrė asociaciją, o kaip mes vieni su kitais bendraujame? Turime tik 5 (gal tiksliau 4) savivaldybės tarybos narius, kurie gali kažką priešpastatyti valdantiesiems, bet net tų pačių visiškai nevertiname ir negerbiame. Tai iš kur bus kažkokie teigiami rezultatai?

    Asociacijoje vyrauja primityvus mąstymas – išsiuntinėsiu advokato parašytus laiškus į visas puses ir bus viskas labai OK. Nebus. Jau matome, kad nebus. Jokio lankstumo, jokios diplomatijos

  • 2023-09-21 at 13:38
    Permalink

    Anna Kuznecovienė ir Saulius Voveris įkūrė Asociaciją. Anna yra valdybos pirmininkė. Dainiaus, dabar gerai?

  • 2023-09-21 at 13:07
    Permalink

    Gerbiama Violeta, NIEKUO NEPAGRĮSTĄ kritiką? Tikrai nepagrįstą? Ar nebuvo įdėtas nuomonę pagrindžiantis vaizdo įrašas?

    Jums vadinti socialdemokratų savivaldybės tarybos narius apsišaukėliais yra normalu.

    Nu tai va taip ir gaunasi, kad patys bendrauja velniai žino kaip, o po to kažkodėl stebisi, pyksta, kad kiti nesiteikia atsakinėti laiškus.
    Kodėl kažko palankaus tada tikitės iš kitų?

  • 2023-09-21 at 12:43
    Permalink

    Gal už nuolatinę niekuo nepagrįstą kritiką? Bet kiek atsimenu, pats taip pat prašėte būti niekaip nesiejamas su asociacija :).

    Dabar Jūsų kritika taip pat niekuo nepagrįsta. “Daro nenormaliai” – o ką nenormaliai taip ir negalite išdėstyti. Geriau nukreipkite savo energiją į tuos kurie tikrai nenormaliai daro – savivaldybės tarnautojus ( meras taip pat yra – tik tarnautojas savo rinkėjams) , kurie šiuo klausimu neatstovauja žmonėms ir verslininkus, kurie su savo projektų nepaiso žmonių teisių.

  • 2023-09-21 at 12:27
    Permalink

    Gerbiama Violeta, Jums diplomatiškai jau atsakiau. Nežinau, ar verta rašyti dar konkrečiau, nes asociacija itin jautriai reaguoja į mažiausią kritiką, mažiausią nepritarimą. Pvz. esu asociacijos blokuotas iš jų tinklapio. Pati atsakykite – ar buvo už ką?

    Jūs juk pamenate, kad man asociacijos veikla pradėjo nepatikti nuo pat pradžių, kai jau po pirmo sušaukto susitikimo socialdemokratai buvo išvadinti apsišaukėliais (tekstai išliko “Krašto žinių” komentaruose). O kuo toliau į mišką, tuo daugiau medžių…

  • 2023-09-21 at 12:12
    Permalink

    Dainiau, tai ką gi nenormalaus darė asociacija? 🙂

  • 2023-09-21 at 12:05
    Permalink

    Kai kas įsižeidė, bet į konkrečius klausimus neatsakė. Geriau pabandyti turintį kitokią, nuosaikesnę nuomonę apie elektrinių statybas, apie tai, kaip turi būti deramasi su visomis pusėmis sudirbti asmeniškumais.

    Gerbiama Violeta, kaltinate savivaldybę dėl komunikacijos nebuvimo. Sunku dėl to ginčytis. Tik ar vien tai tematote? O neatrodo, keista, kad ne tik savivaldybė, ne tik privačios įmonės, bet net valstybinės įstaigos jau nebeatsako į laiškus, arba asociacijai parodo špygą (pvz. Aplinkos ministerija, Lietuvos paštas, administracinių ginčų komisija).

  • 2023-09-21 at 11:40
    Permalink

    “Ar viską ką per šį aikotarpį darė asociaciją yra normalu…”. – prašau parašykite plačiau, ką nenormalaus darė asociacija? Jei teigiate, tai gal galite ir pagrįsti?

    Žmonių rinkta balsavimo metu savivaldybė – žmonių pagalbai darė lygu 0. Jokios komunikacijos ir jokio dialogo. Ar reikėjo ir žmonėms lygiai taip pat kaip ir savivaldybės tarnautojams nieko nedaryti, kad Jums, Dainiau neužkliūtų?

  • 2023-09-21 at 11:28
    Permalink

    Dainiau, kai Jūsų žmona taip jaukiai su J.Pinskumi pozuoja bendroms nuotraukoms, nieko keisto, kad tiek daug žinote ar nugirstate :). Ir vis asociacija kliūna 🙂

  • 2023-09-21 at 11:19
    Permalink

    Asociacija turi virš 200 narių, yra surinkusi virš 800 parašų. Ji turi neabejotiną palaikymą. O tamsta neabejotinai esate nulinis, aiškiai šališkas tipas.

  • 2023-09-21 at 10:31
    Permalink

    Gerbiamasis anonime, bijantis net pasirašyti vardu ir pavarde, ką parašiau neteisingai asociacijos atžvilgiu? Ar viską, ką per šį laikotarpį darė asociacija yra normalu ir neturi būti net keliamos abejonės? Atsakykite konkrečiai prašome

  • 2023-09-21 at 10:18
    Permalink

    Ar Dainius kuo nors skiriasi nuo Remigijaus Žemaitaičio? Niekuo. Sąmoningas asociacijos sumenkinimas.

  • 2023-09-21 at 10:06
    Permalink

    Gerbiamieji, ir ką tai pakeis? Panašu, kad asociacija desperatiškai giebiasi bet kokio šiaudo, kuris dar liko aplinkui.

    Kiek teko girdėti, ko gero tik savaičių reikalas, kai bus baigtas poveikio aplinkai vertinimas. Visos vietovės ir jų koordinatės turės būti paviešintos poveikio aplinkai vertinimo dokumente, kuris bus skelbiamas viešai Aplinkos apsaugos agentūros svetainėje aaa.lrv.lt

Comments are closed.