Teksto suvokimo trūkumas ar noras apkaltinti bet kokia kaina?

   Kadaise, kai mūsų karta krimto mokslus mokykliniuose suoluose apie tuos, kurie skaito, bet nesupranta teksto prasmės, sakydavo: ” Žiūri į knygą, o mato špygą”.

  Panašu, kad taip galima pasakyti apie kai kuriuos asmenis ir dabar. Šiandien sulaukiau kelių skambučių su priekaištais, kad apšmeižiau rajono mokyklinių autobusiukų vairuotojus parašydama, kad vienas jų sulaikytas girtas. Man perduota, kad jie labai pyksta, o kai kurie rajono tarybos nariai ragina merę net skųsti tokį mano parašymą.

  Dar kartą atsiverčiu mano skelbtą informaciją, kurią paskelbė Širvintų rajono policijos komisariatas ir savo facebook paskyroje. Juodu ant balto parašytas pavadinimas: “Mokyklinio autobuso vairuotojui nustatytas 0,43 prom. neblaivumas”.  Tekste yra sakinys: “Liūdna, kad yra neatsakingų vairuotojų, 1 mokyklinio autobuso vairuotojui nustatytas 0,43 prom. neblaivumas, jam surašytas protokolas pagal ANK 422-5.”

  Na, tai, kur čia kaltinimas rajono vairuotojams?

  Policija konstatuoja faktą, kad mūsų rajono kelyje sustabdę mokyklinį autobusiuką nustatė vairuotojo girtumą. Nėra nė žodžio, kam priklauso autobusiukas. Pats faktas, kad mūsų rajono keliais važinėja neblaivus vairuotojas, jau verčiau sunerimti dėl kiekvieno eismo dalyvio saugumo. Turime siekti, kad to nebūtų. Ir visai nesvarbu, kurio rajono vairuotojas neblaivus, kai jis sukels eismo įvykį, nukentėjusiems skaudės vienodai. Be to, jei autobusiukas važiavo mūsų rajone, vadinasi, vežė mūsų rajono vaikus (Ar vaiką). Ar galime leisti, kad toks neatsakingas vairuotojas galėtų toliau vežioti mūsų rajono vaikus? Ir visai nesvarbu, kuriame rajone jie mokosi. O gal priekaištaujantys neprieštarauja, kad mūsų rajono keliais vairuoja stikliuko mėgėjai?

  Tad prieš kaltindami kitus, dar ir dar kartą perskaitykime informaciją ir nedarykime SAVO išvadų. Nes akivaizdu, jos kartais prasilenkia su realybe.

   Pridedu ekrano nuotraukas su Širvintų rajono policijos komisariato ir Krašto žinių informacija.

 

4 thoughts on “Teksto suvokimo trūkumas ar noras apkaltinti bet kokia kaina?

  • 2023-10-17 at 14:46
    Permalink

    Dainiau, kada suvyriškėsi?

  • 2023-10-17 at 10:14
    Permalink

    Glušių visur pilna

  • 2023-10-17 at 09:46
    Permalink

    Gerai pažįstamas jausmas. Čia komentaruose tas pats nuolatos vyksta. Parašai A, tai tau pripaišo ir B, ir C, ir visas likusias abėcėlės raides, Prisiskaitai tokių tekstų interpretacijų, kad ojojoi. Sužinai, kad esi kupranugaris, ir ne bet koks, o pats blogiausias iš visų. Ir dar daug įdomių dalykų, kurių apie save nežinojai.

  • 2023-10-17 at 08:00
    Permalink

    Tai gal tie nepatenkinti lai parašo kas toks vairavo ir nereiks aiškinti, kad kažkas kažką apšmeižė.

Comments are closed.