Kaip pasilengvinti savo būsto remontą

  Remontas asocijuojasi su nesibaigiančiu dulkių valymu, triukšmu ir lengvu chaosu – gyvenimu tarp dėžių bei polietileno plėvele apdangstytų erdvių. Taip pat ir su atsakomybe koordinuoti darbus bei ieškoti sprendimų nenumatytose situacijose. Tad galima teigti, kad remontas – vienas pokyčių, kuris daugelio būstų savininkų neatsitiktinai pasitinkamas su nerimu.

  Ši būsena gerai pažįstama ir jums? Pateikiame 5 patarimus, kurie reikšmingai palengvins jūsų būsto remontavimo procesą ir išlaikyti ramybę.

  •       Užtikrinkite stabilią remonto eigą.

Nervų tikrai sutaupysite, jeigu pasirūpinsite remonto darbų planu. Jame rekomenduotina numatyti ne tik reikiamus atlikti darbus bei jų eigą, tačiau ir terminus, iki kurių svarbu juos atlikti. Tokiu būdu būsite įsipareigoję neatidėlioti, įgyvendinsite remontą greičiau ir galėsite džiaugtis atnaujintu būstu. Taip pat verta numatyti veiksmų planą tuo atveju, jeigu remonto darbai dėl nenumatytų aplinkybių sustotų. Iš anksto apgalvota situacija leis sutaupyti laiko ir nepriimti impulsyvių, emocijomis grįstų sprendimų, dėl kurių vėliau gailėtumėtės.

  •       Prieš pradėdami darbus – turėkite išlaidų sąmatą.

Lengvesnę remonto darbų eigą užtikrins ir išlaidų už atliktus darbus, įrankius bei medžiagas tikslus sąrašas. Tinkamai planuodami ir kontroliuodami finansinę situaciją galėsite būti tikri, kad jie netaps remonto darbų trukdžių ar priverstinio nutraukimo priežastimi. Žinoma, norint išvengti paminėtų situacijų, jums padėti gali kreditai susiremontuoti būstui. Palankiomis sąlygomis paimta paskola leis atlikti reikiamus būsto remonto darbus ir neatidėlioti svajonių gyvenimo ateičiai, o jį gyventi nedelsiant – čia ir dabar!

  •       Pasitelkite pagalbą.

Dar vienas reikšmingas patarimas – nebijoti kreiptis pagalbos į draugus, bičiulius, pažįstamus ar specialistus. Priklausomai nuo to, su kokia situacija susidūrėte, kreipdamiesi su prašymu padėti galite išspręsti platų spektrą problemų: ne tik gauti svarbų patarimą reikiamu klausimu, bet taip pat ir sulaukti praktinės pagalbos. Pasvarstykite, gal jūsų geras draugas puikiai kloja plyteles? O gal jis galėtų rekomenduoti specialistą, kuris prisidėtų prie spartesnio remonto darbų įgyvendinimo? Neįtikėtina, bet kartais tereikia „įgarsinti“ aktualijas, kuriomis gyvenate. Kaip neretai sakoma – belskite, ir jums bus atidaryta. Arba šiuo atveju – išdrįskite prašyti, ir jums bus pagelbėta.

  •       Pasitarkite prieš priimdami sprendimus.

Jeigu statybų darbai ir remontas nėra jūsų gerai išmanoma sritis, verčiau neimprovizuokite. Nors dažnai yra sunku pripažinti ko nors neišmanant ar nesant tikram dėl vieno ar kito priimto sprendimo, tačiau žengę šį žingsnį visapusiškai laimėsite. Visų pirma, kreipęsi patarimo į specialistus ar kitus asmenis, kurie išmano jums rūpimus klausimus, padarysite reikšmingą indėlį į ateitį. Kitaip tariant, jo dėka jums nereikės planuoti papildomų būsto remonto darbų vos jam pasibaigus. Taip pat tinkamai priimti sprendimai leis sutaupyti pinigų.

  •       Laikinai išsikraustykite į kitą būstą.

Būsto remontą palengvinti gali ir laikinas jūsų išsikėlimas. Tokiu būdu ne tik galėsite pakeisti aplinką ir nesileisite erzinami triukšmo bei dulkių, bet ir galėsite darbus vykdyti intensyviau. O tai reiškia, kad ir norimų rezultatų pasieksite greičiau. Kitaip tariant, gyvenant kitose patalpose nepastebėsite, kaip greitai prabėgo laikas ir vėl galėsite grįžti į savo mylimus – ir jau atnaujintus – namus. Kas gali būti geriau, tiesa?