Pilvo plastika – 3 dažnai girdimi klaidingi įsitikinimai

  Pilvo plastika yra viena populiariausių plastinių operacijų, tad, natūralu, kad apie ją kalbama daug. Tiesa, ne visuomet teisingai. Interneto platybėse kartas nuo karto pasirodo įvairiausių nuomonių, tačiau labai svarbu kritiškai vertinti informaciją ir ją tikrinti ne forumuose, o skaityti gydytojų pateikiamą informaciją. Klaidingų įsitikinimų yra įvairiausių, kai kurie jų sudaro klaidingą įspūdį apie procedūrą – šios atlikimo priežastis, rezultatus ir t. t. Toliau – 3 vis dar girdimi mitai.

1 mitas: pilvo plastika yra greitas būdas numesti svorį

   Svarbu suprasti – abdominoplastika nėra svorio metimo procedūra. Tai gali būti tiek estetinė, tiek rekonstrukcinė plastinė operacija, skirta pašalinti perteklinę odą ir riebalus bei sutvirtinti pilvo sienos raumenis. Dažniausiai ji atliekama po didelio svorio netekimo ar nėštumo, kai mityba, sportu ar kitomis neintervencinėmis procedūromis estetinių ir kitų problemų išspręsti nepavyksta. Pilvo plastika atliekama pasiekus stabilų, tenkinantį svorį. Estetinių aspektų atžvilgiu, šia operacija sukuriamas dailus ir tvirtas pilvas, tačiau tai nėra susiję su svorio numetimu.

2 mitas: pilvo plastika – operacija, skirta tik moterims, kurioms po nėštumo neatsistatė pilvo oda ir raumenys

   Vis dar yra manančių, kad pilvo plastika yra operacija, skirta tik moterims, kurioms po nėštumo pilvo oda bei prasiskyrę pilvo raumenys neatsistatė. Nors tarp dažniausiai dėl šios operacijos besikreipiančiųjų į plastinės chirurgijos gydytojus yra išties daug moterų, norinčių po gimdymo padailinti pilvą ir sutvirtinti raumenis, – ši operacija aktuali ne tik joms.

   Į specialistus kreipiasi ir vyrai, kurie nori lygiai to paties, – pagerinti savo kūno kontūrus ir atsikratyti perteklinės odos, kuri atsiranda dėl didelio svorio netekimo ar kitų priežasčių. Ši procedūra atliekama ir vyrams, ir moterims. Beje, ji neretai pagal poreikius ir lūkesčius derinama su kitomis procedūromis (pavyzdžiui, riebalų nusiurbimu, riebalų injekcijomis ryškesnėms kūno linijoms formuoti ir kt.).

3 mitas: po operacijos lieka itin dideli ir sunkiai paslepiami randai

  Operacija yra operacija, tad randai yra natūrali proceso dalis. Vis dėlto, nors po pilvo plastikos lieka randai, didelį žinių ir praktikos bagažą sukaupę bei modernią įrangą naudojantys plastikos chirurgai dirba taip, kad randai būtų kaip įmanoma mažesni ir kuo mažiau pastebimi. Dažniausiai jie būna strategiškai paslėpti po apatinių drabužių ar maudymosi kostiumėlio linija, taip sumažinant jų matomumą.

  Be to, laikui bėgant tinkamai prižiūrimi randai blunka ir tampa mažiau pastebimi. Gali būti atliekamos papildomos kosmetinės procedūros, veikiančios randų ryškumą. Svarbu tinkamai rūpintis žaizda po operacijos ir laikytis gydytojo parengto pooperacinio plano, kad randas kuo geriau gytų.

  Įvairiausių klaidingų įsitikinimų galima išgirsti apie daugelį plastinių operacijų ir grožio industrijoje populiarių procedūrų. Vis dėlto, kaip ir su bet kokia kita jautria informacija, svarbu tikrinti faktus, o rūpimų atsakymų ieškoti ne interneto komentatorių kuriamame turinyje, bet skaityti gydytojų teikiamą informaciją

Užsakymas ŠS Nr. 24-25-2

Parašykite komentarą

*

code