SĄMONINGI IR NESĄMONINGI KLAUSIMAI TARYBOJE

Alytė Skeberienė – Širvintų rajono savivaldybės tarybos narė nuo Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“

/ Alytė Skeberienė – Širvintų rajono savivaldybės tarybos narė nuo Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ /

   Kovo 14 d. vyko Širvintų rajono savivaldybės tarybos posėdis, kuriame tarybos nariams buvo pateikta svarstymui 13 klausimų. Vienas iš svarstomų sprendimo projektų – Širvintų miesto bendrojo plano keitimo tvirtinimas. Širvintų rajono savivaldybės tarybai priėmus sprendimą, galiojančiu Širvintų miesto bendruoju planu bus privaloma vadovautis rengiant kitus teritorijų planavimo dokumentus, statybos techninius projektus Širvintų mieste. Aiškinamajame rašte buvo pateikta informacija apie tai, kad 2023-01-04 įvyko Širvintų miesto bendrojo plano keitimo sprendinių viešo svarstymo su visuomene  susirinkimas Širvintų rajono savivaldybės posėdžių salėje. Šiame susirinkime buvo priimtas nutarimas  pritarti Širvintų miesto bendrojo plano keitimo sprendiniams. 2023-04-21 buvo gautas Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos raštas dėl bendrojo plano tikrinimo, kuriame pateikta išvada: „Atsižvelgdami į nustatytus trūkumus ir vadovaudamiesi Lietuvos Respublikos teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros įstatymo 6 straipsnio 6 dalimi, Tvarkos aprašo 8.3 papunkčiu ir 10 punktu, projekto patikrinimą nutraukiame. Siūlome pataisyti aukščiau nurodytus trūkumus ir pateikti projektą tikrinti iš naujo Tvarkos aprašo 5 punkto nustatyta tvarka“.

   Aiškinamajame rašte įrašyta, kad 2024-01-03 įvyko pakartotinas viešo svarstymo su visuomene susirinkimas Širvintų rajono savivaldybės posėdžių salėje, kuriame ir vėl buvo priimtas nutarimas pritarti Širvintų miesto bendrojo plano keitimo sprendiniams. Ar kas iš Jūsų jame dalyvavote, ar apie jį girdėjote, ar užteko tik savų dalyvavimo? Dar kartą peržiūrėjau Širvintų rajono savivaldybės FB paskyrą. Jokio įrašo ar priminimo, kad toks susirinkimas kviečiamas nėra. Tikriausiai neatsirado vietos dėl tokių dažnų merės savireklamų, renginių, žaidimų, sveikinimų. Savivaldybė pati nusprendė, kad širvintiškiams neturi nerūpėti, kaip keisis jų miestas ir jų nuomonė tuo klausimu visai nesvarbi.

   Bet grįžkime prie sprendimo. Tai tikrai nemažos apimties dokumentas (vienas iš jų – 95 puslapių apimties). Tad vargu ar rajono galva tikėjosi, kad su tuo dokumentu pilna apimtimi susipažins visi tarybos nariai. Nors puikiai žinome, kad kai kuriems, o tiksliau – daugumai, to daryti net ir nereikia, juk jie jau iš anksto žino, kaip už pateiktus sprendimų projektus reikės balsuoti.

   Atkreipiu dėmesį, kad bendrojo plano tekstinėje dalyje yra net paryškinta sąvoka: „Planuojama teritorija – apie 1066,12 ha teritorija, kuriai parengti Širvintų miesto bendrojo plano keitimo sprendiniai, apimanti Širvintų miesto administracinėmis ribomis nustatytą teritoriją ir priemiestines teritorijas.“ Apie plano tikslus ir uždavinius galite pasiskaityti pačiame dokumente. Jame įvardinta, kad pradedant rengti Širvintų miesto bendrojo plano keitimo koncepciją, buvo nustatyti patys svarbiausi šiuo metu galiojančio Širvintų rajono savivaldybės teritorijos bendrojo plano sprendinių probleminiai arealai. Ir vienas iš jų – „Pramonės ir sandėliavimo zona (jos dalis esanti miesto centre) nėra perspektyvi pramonės plėtrai dėl savo lokacijos bei gyvenamųjų ir gamtinių teritorijų gretimybės keliamų apribojimų. Atsižvelgiant į faktą, kad šioje miesto dalyje telkiasi įvairios gamybos (netaršios), sandėliavimo, komercijos ir paslaugų įmonės, įsiterpiančios tarp gyvenamųjų namų, daliai šios zonos siūloma taikyti konversiją formuojant joje miesto dalies (rajonų) centro zoną (mišrią didelio užstatymo intensyvumo teritoriją). Susisiekimo ir inžinerinio aprūpinimo prasme pramonės ir sandėliavimo objektų plėtrai planuojamos teritorijos ribose yra palankesnių (dar neurbanizuotų) vietų. Taip pat šiame dokumente nurodoma, kad perspektyvinės pramonės ir sandėliavimo zonos numatytos planuojamos teritorijos vakaruose (už miesto ribų), rajoninių kelių 4303 (Širvintos–Bagaslaviškis–Kaliakiemiai), 4312 (Širvintos–Družai–Vindeikiai) ir 4301 (Širvintos–Šešuoliai–Miegučiai) gretimybėje.

  Man, kaip tarybos narei paprašius tikslesnės informacijos šiuo klausimu, atsakymo negavau, bet eilinį kartą merė nepraleido progos parodyti savo kultūros, valstybės tarnautojo etikos lygį ir išgirdau tik atsakymą, kad tarybos narės NESĄMONINGAS KLAUSIMAS išmušė iš vėžių pristatančiąją. Taip, žinoma šios vadovės darbo praktika, kad SĄMONINGUS, o kartu ir labai patogius vadovei klausimus užduoda tik valdančiosios daugumos ir kišeninės opozicijos tarybos nariai ir tada jau visai nesvarbu, kad atsakymai į tuos klausimus yra aiškiai išdėstyti aiškinamuosiuose raštuose ar pridedamuose dokumentuose. O ir kiek tų valdančiųjų klausimų esate girdėję per tarybos posėdžius. Kiti gi klausimai yra iš anksto nesuderinti, nepatogūs, tad ir atsakymai į juos iš anksto neparuošti. Aišku, dažnu atveju labai svari merei būna tikrai daug išmanančios administracijos direktorės pagalba, bet kai greitai nesusigriebi lieka tik paleisti repliką „nesąmoningas klausimas“.

13 thoughts on “SĄMONINGI IR NESĄMONINGI KLAUSIMAI TARYBOJE

  • 2024-03-19 at 19:26
    Permalink

    Baisu ❗❗❗

  • 2024-03-18 at 20:42
    Permalink

    Jau skambinėja visiems dėl rinkimų . Daug atsisako labai. Pikta dėl šunaujos. Vyras siandien net buvo atvykes gal nuraminti blendine lelę.

  • 2024-03-18 at 19:53
    Permalink

    Socialiniuose tinkluose paliekami tik tie komentarai, kuriuos rašo jos samdyti žmonės, o kiti anuliuojami. Tai tie komentarai, kurie pasako visą teisybę apie Živilės darbą, bendravimą su žmonėmis.
    Nuotraukose Pinskų įvaizdis grynai yra vaidinančių žmonių cirkas visomis prasmėmis.

  • 2024-03-18 at 18:27
    Permalink

    Niekur neradau, kad butu kur informacija del bendrojo plano keitimo informavimo gyventojams. Man tai labai svarbu ir ta informacija nepasieke manes, taip pat ir nera informacijos širvintu savivaldybes puslapyje.

  • 2024-03-18 at 14:42
    Permalink

    Reikia protesto pries vadove, kuri isvare nescia moteri is darbo

  • 2024-03-18 at 14:38
    Permalink

    Kiek Živilė moka fotografams už nuotraukas. kadangi šiuo metu socialiniuose tinkluose reklamuojasi su 298 nuotraukomis. Tai politikei normalu?
    Negi į Širvintas neužsuks Tapinas?
    Įrodymai, kas vyksta Širvintų savivaldybėje guli savivaldybės buhalterijoje. Tik niekas iš Širvintų žmonių prie dokumentų nebus prileistas. Reikia žiniasklaidos.

  • 2024-03-18 at 13:12
    Permalink

    Nesąmoningai vadovauja motina, jei zmones bega. Tegu eina ant peceus sedeti

  • 2024-03-17 at 08:21
    Permalink

    Nesąmoningi pinigai su autobparku. Kiek sumokėta pinigų o ar gauta su tokia komplektacija autobusai kaip pirko? Kas po šiuo reikalu? Kam rankos niežti?

  • 2024-03-16 at 20:17
    Permalink

    Anonimui
    Ogi todėl, kad visi kalba, šnabždasi už nugarų, o pasakyti tiesiai šviesiai, pateikti įrodymų ar paliūdyti nenori. Todėl tokios ponios tuo ir naudojasi, nes jaučiasi nenubaudžiamomis.

  • 2024-03-16 at 19:39
    Permalink

    Siaube kas vyksta.kodel neks namto ka miesteli kalba zmones. Baisu

  • 2024-03-16 at 19:19
    Permalink

    Citata skirta ,,šou” rinkimams:
    – aš jeigu nedirbčiau, neturėčiau pinigų elektrai ir dujoms sumokėti…
    – kodėl taip sakot?
    – aš mėgstu gyventi prabangiai….
    Tai kalba milijonierė, kuri nežino kas yra baimė, kai nežinai kokį trupinį maitinsi tądien vaiką,
    Tai kalba ,pOnia, kuri apkabinus ir pabučiavus močiutę, nusisukusi spjaudydama sako ,kaip smirda…
    Tai sako ,, dvasinė ka.ė”, kuri išspyrė nėščiąją iš darbo, paliko bedarbo ir sakė,,tylėk, nes tu nežinai, kas AŠ”
    Turiu atsakymą – ponia, TU bedvasė valkata!

  • 2024-03-16 at 09:36
    Permalink

    Ar kada nors matėte socialiniuose tinkluose, kaip Živilė rašo ar yra nurodytas įstatymo numeris ir data.
    Jos informacija yra laukinių laukų lygio.
    Kada baigsis šeimyninės rangos valdymas Širvintose?
    Ką norėti mergaitė iš kaimo, išaugus be tualeto?
    Tokie projektai rengiami, kažkas nepaprasto įvyks Širvintų rajone (Pinskų naudai).
    Širvintos rengia, o jau Ukmergės teritorija įjungta. Nesuprantu. Sau ruošia darbo vietą.
    Jau iš Molėtų rajono išvarė? Kodėl tos projektavimo medžiagos neplatina, kaip savo nuotraukas, šokoladukus. kalendoriukus, maišelius ir pan.

  • 2024-03-16 at 09:11
    Permalink

    Ko daugiau galima tikėtis? Galimai, koks ,,merės” išsilavinimas, tokia ir kultūra.

Parašykite komentarą

*

code