Verslo pietų etiketas. Kaip reikia elgtis, kad sužavėtumėte partnerį?

  Verslo pietų praktika yra sena tradicija. Jau ankstyvos civilizacijos metu vyrai eidavo į  verslo pietus, kuriuose aptardavo ne tik planuojamus sandorius, tačiau ir politikos kismą, kitas temas. Taip, verslo pietūs anksčiau buvo išimtinai vyrų reikalas. Šiuo metu juose dalyvauja visi nepriklausomai nuo lyties, kurie turi konkretų interesą tam tikroje vietoje.

   Jeigu norite, kad verslo pietūs praeitų kuo lanksčiau – reikia laikytis tam tikro etiketo. Daugelis taisyklių yra nerašytos, tačiau galinčios padėti apie save sukurti gerą įspūdį. Kadangi dažniausiai tokių pietų kvietėjas ir organizatorius nori įsiteikti – takto žinojimas gali padėti tai padaryti kur kas paprasčiau.

Vietos pasirinkimas

   Pirmiausia reikia kuo daugiau dėmesio skirti vietai. Dažniausiai ją užsako tas, kuris kviečia. Šiuo atveju tai, tikėtina, bus tas asmuo, kuris turi interesų. Geras pasirinkimas yra restoranai, kadangi jie džiugina ne tik prabanga, tačiau ir profesionaliu aptarnavimu. Verslininkas turi parodyti, kad jis laikosi „lygio“. Paprasta kavinė arba kebabinė gali parodyti nepagarbą žmogui, kuris yra kviečiamas pietų.

  Tobula vieta verslo pietums yra https://trinityvilnius.lt/business-events. Tinka ne tik tuomet, kai dalyvauja vos porą žmonių, tačiau kai organizuojamas gana didelis susitikimas. Profesionali aplinka padės išlaikyti solidumą, kurio dažniausiai reikia kiekvienam verslui.

Aprangos kodas

   Radus tinkamą vietą reikia daugiau dėmesio skirti savo išvaizdai. Verslo pietūs dažniausiai yra oficialūs, tad reikia nuspręsti ir dėl aprangos, kuri bus dėvima. Solidumas – prioritetas. Bent jau turėtų būti.

   Svarbiausia rinktis tokius drabužius, kurie atrodo nepriekaištingai, geriausiai tinka klasikiniai. Taip pat verta vengti drabužių, kurie yra labai atviri. Žinoma, kad karštomis vasaros dienomis norisi kiek atviresnių drabužių, tačiau verslo susitikimo metu tai nėra taktas.

    Taip pat dažniausiai prabangiuose restoranuose irgi geriausia vengti drabužių, kurie labiau primena baro aplinką. Net jeigu lauke ir karšta – galite būti ramus, kad restorane taip nebus. Tad bent jau susitikimo metu vilkėkite tokius drabužius, kurie atrodo solidžiai, tad tuo pačiu apie jus ir Jūsų verslą kuria tinkamą įvaizdį.

Dovanėlės partneriui

  Verslo susitikimuose gana įprasta praktika yra įteikti mielas dovanėles. Ne veltui yra sakoma, kad mažos dovanos stiprina draugystę. Šis posakis yra labai teisingas, kadangi parodomas geras gestas, tinkamas tonas, kuris siekiant palaikyti glaudžius santykius yra labai svarbus.

   Mažos dovanėlės dažniausiai būna puoštos tam tikro verslo atributika. Tai gali būti puodeliai, ženkliukai, bloknotai, taip pat ir tušinukai. Priklausomai nuo Jūsų verslo – nebus sunku rasti ir tinkamiausius padėkos ženklus.

Pristatymo galimybės

   Galiausiai, susitikimų metu gali būti poreikis pateikti prezentacijas, kurių metu yra rodomas tam tikros idėjos. Jos gali būti rodomos per kompiuterį. Kita galimybė yra nuomotis konferencijų salę, kurioje yra multimedija bei kita įranga, kurios reikia tinkamam pristatymui.

   Opcijų yra gana daug, tad rinkitės tokią vietą, kurioje yra ne tik visos galimybės, kurios padės atitikti Jūsų suorganizuotą planą A, tačiau ir tokią, kurioje bus visi įmanomi planai B, kurie leis lanksčiai reaguoti, kai susitikimas einasi ne pagal planą.

   Tinkamas pasiruošimas padės jums verslo pietus praleisti labai kokybiškai ir iš jų gauti kuo daugiau naudos. Dažniausiai abi pusės turi savų interesų, tad tik į juos atsižvelgus galima džiaugtis tobulu rezultatu. O šiuo atveju tai yra susitarimas, kuris tinkamas abiem pusėms.

Užsakymas ŠS Nr. 24-33

Parašykite komentarą

*

code