Vyrų reprodukcinė sveikata: kodėl vis dar tabu kreiptis pagalbos?

  Šiandien dažnai girdime kalbant apie moterų reprodukcinę sveikatą – tokios problemos kaip nevaisingumas, lytinio potraukio sumažėjimas garsiai diskutuojamos socialiniuose tinkluose, tuo dalinasi net garsiausios nuomonės formuotojos, o moterys skatinamos ieškoti profesionalų pagalbos. Tuo tarpu vyrų reprodukcinės sveikatos tema dažnai lieka šešėlyje: daugelis vyrų, užuot ieškoję paramos, renkasi tylėti ir kentėti. Nuo erekcijos disfunkcijos iki prostatos problemų ir lytiniu keliu plintančių infekcijų – vyrų reprodukcinė sveikata apima daugybę problemų, kurios gali turėti įtakos fizinei ir emocinei gerovei.

Kalbėti apie tai – vis dar tabu?

   Ne paslaptis, kad visuomenės normos ir lūkesčiai, susiję su vyriškumu, vaidina svarbų vaidmenį formuojant vyrų saviraišką. Nuo mažens mokomi būti stiprūs vyriškosios lyties atstovai nenori parodyti savo pažeidžiamumo ar pripažinti, kad jiems sunku. Deja, tačiau sveikatos problemos yra plačiai paplitusios stigmos, o problemų laikymas savyje gali privesti prie destruktyvių minčių, nepasitikėjimo ir sunkių išgyvenimų.

   Paprastai atviraudami apie savo jausmus vyrai bijo sulaukti pašiepiančių žodžių ar atstūmimo. Išties gaila, kai esant problemai gėdijamasi prasitarti net savo partneriui. Pavyzdžiui, priešingos lyties atstovės gali neigiamai paveikti vyrų psichinę ir emocinę sveikatą net ir nekaltai pasijuokusios iš vyro dėl neilgai trukusio lytinio akto.

Ar visuomenei pakanka sąmoningumo?

   Galbūt teko pastebėti, kad kvietimai, skirti vyrams išsitirti reprodukcinę sveikatą, dažniausiai kabo viešuosiuose prekybos centrų tualetuose, kur jie retai sulaukia dėmesio. Vyrams, tikėtina, būtų nejauku tokią iškabą pamatyti kur nors mieste, tačiau būtent tai parodo, kad visuomenei trūksta sąmoningumo ir švietimo apie šias vyrų sveikatos problemas.

Kaip padėti vyrui rūpintis savo reprodukcine sveikata?

  Deja, daugelis vyrų nė nesuvokia, kad jie turi visas galimybes įveikti tokias problemas kaip erekcijos sutrikimai, lytinio potraukio nebuvimas ir kt. Esant šioms problemoms, pirmiausia visai nebūtina kreiptis į artimuosius ar sveikatos priežiūros specialistus. Fantazijos.lt taip pat rūpinasi vyrų reprodukcine sveikata siūlydami kokybiškus maisto papildus, kurie galimai žadina geismą – natūralių žolelių pagrindu pagamintų preparatų seksualinei energijai ieškokite fantazijos parduotuvėje.

  Siekdami skatinti sąmoningumą, švietimą ir paramą vyrų reprodukcinei sveikatai, privalome iškelti šią temą ir paskatinti vyrus teikti pirmenybę savo sveikatai. Esant rimtesnėms problemoms, kaip nevaisingumas ar lytiškai plintančios ligos, skatinama nedelsiant ieškoti pagalbos, kurios vyrai nusipelnė lygiai taip pat kaip ir moterys.

Laisvinkimės iš visuomenės įsitikinimų

   Baimė kalbėti ir sąžiningai spręsti šias problemas tebėra pagrindinė kliūtis, skirianti vyrus nuo jiems reikalingos priežiūros. Vyrams svarbu suprasti, kad reprodukcinės sveikatos problemų sprendimas yra ne silpnumo, o stiprybės ir rūpinimosi savimi ženklas. Atviras pokalbis su sveikatos specialistu, reguliarūs pasitikrinimai gali pagerinti gyvenimo kokybę, santykius su partneriu ir bendrą gerovę.

  Tad tiek vyrai, tiek moterys, mesdami iššūkį nusistovėjusioms normoms ir laužydami tabu, gali reikšmingai prisidėti prie atvirumo kultūros, švietimo ir paramos vyrams skatinimo. Galiausiai ši atvirumo kultūra leis vyrams lengviau ieškoti jiems reikalingos pagalbos ir gyventi visavertį gyvenimą.

Užsakymas ŠS Nr. 24-34-4

Parašykite komentarą

*

code