Įdomieji užsiėmimai Bagaslaviškio vaikų dienos centre

  Vieną dieną Bagaslaviškio dienos centro vaikai gavo laišką, kuriame buvo parašyta: “Kviečiame į Kūrybos Laboratoriją!”. Šį laišką parašė centro  draugai Ernst & Young Baltic UAB . Vaikai labai apsidžiaugė ir su nekantrumu laukė šios išvykos.

  Gražų  saulėtą pavasario rytą Bagaslaviškio dienos centro vaikai išvyko į Vilniaus Adomo Mickevičiaus biblioeką, kur vyko edukaciniai užsiėmimai.  Biblioteka įsikūrusi pačiame sostinės centre, buvusiuose Zenkovičių-Tiškevičių rūmuose. Čia yra organizuojamos įvairios edukacijos, skirtos įvairių amžiaus grupių vaikams.

  Dienos centro vaikai dalyvavo trijose grupėse. Viena grupė – LEGO dirbtuvės  “Pažintis su robotika ir programavimu “(7-11 m.). Čia vaikai pasitelkdami turimus „LEGO Education“ serijos išmaniuosius konstruktorius lavino kūrybinius bei inžinerinius įgūdžius, ugdė algoritminį mąstymą, mokėsi analizuoti iš jutiklių gaunamus duomenis ir juos pritaikyti mokydamiesi robotų technikos bei programavimo pagrindų.

  Kita grupė buvo “Cianotipija – vaizdų kūrimo būdas” (12-17 m.). Čia vaikai susipažinso su analoginės fotografijos istorija, sukūrė meniškas kompozicijas iš augalų, kurias paverstė mėlynais „paveikslais“, patys atliko kiekvieną cianotipijos etapą. Cianotipija yra neįprastas vaizdų kūrimo būdas, iliustruojantis fotografijos ištakas ir  leidžiantis paprastai gauti unikalias, estetiškas fotogramas.

  Dar viena grupė  buvo Pinhole – “Lėtosios fotografijos kūrybinės dirbtuvės” (12-17 m.), kur naudodamiesi iš paprasčiausių buityje naudojamų daiktų vaikai naudodamiesi „fotografuojančia dėžute“ gavo atvaizdą -sukurė kompoziciją ir išryškino gautą nuotrauką. Ši edukacija skatina tvarų antrinį daiktų panaudojimą, kadangi fotoaparatu gali virsti net ir panaudota kavos skardinė ar kartoninė dėžutė.

   Užsiėmimai buvo labai įdomūs ir suteikiantys daug žinių. Vaikai labai džiaugėsi šiomis edukacijomis, rodė savo darbelius ir pasakojo, kaip juos padarė.

    Po edukacijų vaikų laukė dar viena dovana  – labai skanūs pietūs restorane “Katpėdėlė”. Po gardžių vaišių, pilni įspūdžių, laimingi vaikai išvyko namo. O autobuse dar ilgai netilo vaikų pasakojimai apie įvairias edukacijas.

   Bagalaviškio dienos centro vaikai labai dėkoja draugams iš Ernst & Young Baltic UAB  ir vadovei Dianai.

 Bagaslaviškio vaikų dienos centro informacija

Parašykite komentarą

*

code