Daugiabučiai namai – be gaisrų

   Informuojame, kad 2024 metais, Širvintų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai vykdys prevencija akcija ,,Daugiabučiai namai – be gaisrų‘‘. Akcijos metu bus lankomi Širvintų mieste esantys daugiabučiai gyvenamieji namai.

Dėl prevencijos sustiprinimo Širvintų rajono savivaldybėje

  Atsižvelgiant į Lietuvoje žuvusiųjų žmonių gaisruose skaičiaus didėjimą Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Širvintų priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba primena apie autonominio dūmų detektoriaus svarbą.

   Detektoriai yra naudojami gyvenamajame sektoriuje: daugiabučių gyvenamųjų namų patalpose, vienbučių ar dvibučių gyvenamųjų namų patalpose, statybiniuose vagonėliuose, poilsio paskirties patalpose (vasarnamiuose, kempinguose ir pan.). Tai būtinas įrenginys kiekvieno piliečio namuose. Dauguma gaisrų kyla naktimis, žmogui miegant. Dūmų detektorius sureaguoja net ir labai mažam kiekiui dūmų esant patalpoje, jis pradeda skleisti garsinį signalą. Autonominis dūmų detektorius  skirtas tam, kad praneštų apie kilusią nelaimę ir žmonės spėtų laiku evakuotis. Įsirengiant autonominius dūmų detektorius būtina vadovautis gamintojo instrukcija. Kadangi karšti dūmai kyla į viršų ir  kaupiasi palubėje, dūmų detektoriai turėtų būti montuojami ant lubų. Tik tais atvejais, kai nėra galimybės jų įrengti ant lubų, autonominiai dūmų detektoriai gali būti įrengiami ant patalpos sienos, kuo arčiau lubų.

   Prašome Širvintų rajono gyventojų būti sąmoningiems ir namuose įsirengti autonominį dūmų detektorių, kuris apsaugos ne tik jūsų turtą, bet ir gali išgelbėti gyvybę.

Gyventojai į Širvintų priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą konsultuotis priešgaisrinės saugos klausimais gali kreiptis:

elektroniniu paštu:             arba               telefonų numeriais:

sirvintos.pgt@vpgt.lt                              (8 382) 30 202 ir (8 382) 30 206

PAGD prie VRM

Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos

Širvintų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos informacija

Parašykite komentarą

*

code