Žvejyba gali būti išties smagus laisvalaikio praleidimo būdas. Visgi, egzistuoja nemažai aspektų, kuriuos svarbu išmanyti prieš pradedant. Pavyzdžiui, rekomenduojama daugiau pasidomėti žuvimis, tinkamu masalu, geriausiais reikmenimis. Be to, svarbu išmanyti egzistuojančias taisykles ir įstatymus, susijusius su žvejyba. Pradedantiesiems tai gali tapti nemenku galvos skausmu – juk reikia perprasti tiek daug dalykų. Visgi, viskas yra kiek paprasčiau nei gali pasirodyti. Taigi, pateikiame 3 pagrindinius patarimus pradedantiesiems, į kuriuos pravartu atsižvelgti. 

Nuspręskite ką gaudysite

   Apsispręsti ką gaudysite labai svarbu, mat nuo to priklauso tinkamų reikmenų ir masalo pasirinkimas. Visgi, dažnas naujokas daro klaidą manydamas, kad jam reikia kuo daugiau bei įvairesnių priemonių žvejybai. Tačiau tai nėra tiesa. Taigi, pirmiausia svarbu nuspręsti ką tiksliai mėginsite pagauti. Kai tai padarėte, galima ieškoti kokybiškų ir tinkamų priemonių. Čia pagelbės įvairios žvejybos reikmenų parduotuvės, pavyzdžiui, FISHON. Taigi, belieka apsispręsti dėl Jums tinkamų priemonių. 

Atsižvelkite į orų prognozę

  Pradedantieji dažniausiai apie tai nesusimąsto, tačiau kartais oras tiesiogiai arba netiesiogiai paveikia kibimą. Visgi, svarbu paminėti, jog daugeliui žuvų patinka lietus. Kita vertus, dažnas naujokas stengiasi jo išvengti ir žvejoti tik giedromis dienomis. Tai gali būti klaida, kuri sutrukdys sugauti trokštamą laimikį. Žinoma, viskas priklauso nuo aplinkybių. Įprastai žuvys nemėgsta karščio, todėl nepersistenkite tokiomis dienomis. Kita vertus, tai nereiškia, jog žvejoti būtina per stiprią liūtį. Pasistenkite ieškoti viduriuko arba išbandyti skirtingus orus ir stebėti, kaip Jums sekasi. 

Pasidomėkite žvejybos taisyklėmis

  Egzistuoja nemažai skirtingų įstatymų ir taisyklių, susijusių su žvejyba. Visgi, apie kai kurias iš jų pamiršta net pažengę žvejai, tad ką jau kalbėti apie pradedančiuosius. Kita vertus, jeigu nenorite pažeisti įstatymų, turėsite pasidomėti vyraujančiomis taisyklėmis. Pavyzdžiui, įsitikinkite, jog žinote, kuriuose vandens telkiniuose leidžiama žvejoti. Be to, nepamirškite, kad svarbu turėti tinkamus leidimus. Kai kurių žuvų gaudymui taip pat taikomi limitai, todėl būtinai į juos atsižvelkite. Įvairių taisyklių egzistuoja ir gerokai daugiau, tad prieš žvejybą tuo pasidomėkite.

Užsakymas ŠS Nr. 24-52

Loading