Mokomoji-pažintinė diena „Gamta – visų namai!“

2024-05-20

  Į mokomąją-pažintinę dieną „Gamta – visų namai!“ Širvintų r. Staškūniškio kaime Jaunimo su specialiaisiais poreikiais fondo bendruomenės narius sukvietė VšĮ „Globalūs projektai“ direktorė Vilma Dainienė.

  Diena prasidėjo nuo trumpos pažinties su vienkiemiu ir jame esančiais objektais. Vėliau diena tęsėsi miške, kur jaunimas, pasinėrė į gamtą ir pabandė nutildyti vidinį šurmulį, kurio šiandien mūsų kasdienybėje ne tiek jau ir mažai. Tylusis pasivaikščiojimas suteikė jaunimui kitokią buvimo gamtoje patirtį, nes ši veikla padėjo sutelkti dėmesį į mus supantį pasaulį pasitelkiant savo pojūčius: regėjimą, klausą, lytėjimą, uoslę ir skonį.

  Po tyliojo pasivaikščiojimo jaunimas atliko miško švarinimo darbus – surinko miško šiukšlintojų paliktas „dovanas“, o grįžę į vienkiemį – pademonstravo, ką per pojūčius gamtoje išmoko.

  O kokia diena gamtoje be pietų joje. Gamtoje virtas plovas ir zefyrai ant laužo – kas gali būti geriau! O kur dar maudynės, asmenukės su draugais ir gyvūnais bei kitos smagios veiklos. Mokomąją-pažintinę dieną vainikavo – jaunimo grupės „Penktas stalčius“ koncertas ir gegužinė.

  Smagu, kad diena prabėgo ne tik linksmai, bet ir prasmingai, o Jaunimo su specialiaisiais poreikiais fondo bendruomenės nariai pažino daug nepažintų dalykų.

Loading