Endokrininė sistema yra subtilus organizmo reguliavimo mechanizmas, kuriam sutrikus gali atsirasti daug įvairių sveikatos problemų. Nuo nuovargio iki svorio pokyčių – simptomai gali būti neaiškūs, todėl svarbu žinoti, kada kreiptis pagalbos į specialistą. Taigi, šiame straipsnyje nagrinėsime tris pagrindinius simptomus, dėl kurių vertėtų apsilankyti pas endokrinologą.

Nuolatinis nuovargis ir energijos stoka

   Vienas iš labiausiai paplitusių, bet dažnai ignoruojamų simptomų yra nuolatinis nuovargis ir energijos stoka. Jei jaučiate, kad net po ilgų miego valandų ar poilsio vis tiek esate pavargę, tai gali būti ankstyvas endokrininės sistemos sutrikimo požymis. Skydliaukės hiperfunkcija ar hipofunkcija gali turėti didelę įtaką jūsų energijos lygiui ir bendrai savijautai.

Svorio svyravimai be akivaizdžių priežasčių

  Kitas rimtas pavojaus signalas yra svorio svyravimai be akivaizdžių priežasčių. Jei pastebėjote, kad be reikšmingų mitybos ar fizinio aktyvumo pokyčių jūsų svoris staiga pradėjo kilti arba kristi, tai gali signalizuoti apie hormonų disbalansą. Pavyzdžiui, skydliaukės sutrikimai gali sukelti tiek svorio augimą, tiek jo kritimą.

Šilumos ar šalčio netoleravimas

  Endokrinologo konsultacija ypač reikalinga, jei pastebite, kad negalite pakęsti nei šalčio, nei karščio, t. y. atsiranda šilumos ar šalčio netoleravimas. Šis simptomas dažnai siejamas su skydliaukės funkcijos sutrikimais, nes ši liauka reguliuoja kūno temperatūrą. Būtinai ieškokite patikimo specialisto – patyręs endokrinologas Vilniuje, Kaune ar kitame mieste galės jums pasiūlyti kvalifikuotą pagalbą bei išsamius tyrimus.

  Endokrininės sistemos sutrikimai gali turėti ilgalaikį poveikį jūsų sveikatai, todėl svarbu nenuvertinti net ir, atrodytų, nežymių simptomų. Ankstyva diagnozė ir tinkamas gydymas gali padėti išvengti rimtų sveikatos problemų ateityje. Kreipkitės į endokrinologą, jei pastebite bet kurį iš minėtų simptomų, ir pasirūpinkite savo sveikata.

Užsakymas ŠS Nr. 24-53

Loading

Parašykite komentarą

Žemiau esančiame lange parašykite savo komentarą

Rašydami komentarą prisiimate visą atsakomybę dėl galimų pasekmių. Komentuokite atsakingai!