Rajono valdantieji: pritariame siūlomam pertvarkos variantui

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

   Daug aistrų sukėlė žinia apie planuojamą Širvintų rajono ugdymo įstaigų pertvarką. Vieni jai pritaria, kiti siūlo savo matymus ir variantus. Visada atsiras skirtingai galvojančių žmonių bet kuriuo klausimu. Todėl esu tikra, kad svarbiausia yra kalbėtis ir išgirsti oponentą. Neveltui sakoma, kad tik ginčuose gimsta tiesa. Šiuo metu vis dar vyksta rajono vadovių ir mokyklų bendruomenių susitikimai. Tikėtina, kad bus rastas bendras sprendimas.

   Iki Tarybos posėdžio dar liko dvi savaitės, tad mes paklausėme visų rajono tarybos narių, kaip jie vertina planuojamus pokyčius, kaip ugdymo sistemą matytų jie. Taip pat pasidomėjome, ar jie ketina pritarti siūlomam švietimo įstaigų pertvarkos projektui tarybos posėdžio metu.

   Šiandien pateikiame rajono tarybos valdančiosios daugumos atsakymą, kurį visų valdančiųjų vardu atsiuntė MERĖ ŽIVILĖ PINSKUVIENĖ.

Laba diena, siunčiu atsakymus į Jūsų klausimus visos Tarybos valdančiosios daugumos narių vardu:

– Jūsų nuomone, ar rajone reikalinga švietimo sistemos pertvarka?
– Mūsų vieninga nuomone, miesto švietimo įstaigų pertvarka yra reikalinga ir būtina.
– Jei reikalinga, tai kokia ji turėtų būti? 
– Išanalizavę ir aptarę esamą situaciją, įstaigų valdomą infrastruktūrą, mokinių skaičių, pedagogų krūvius, ugdymo planus, pritariame pateiktam siūlymui, kuris išdėstytas viešame Savivaldybės pranešime. Jį galite rasti čia https://www.sirvintos.lt/lt/naujienos/5/apie-miesto-mokyklu-pertvarka:16584
– Kokias būdais galėtume pasiekti aukštesnių moksleivių rezultatų?
– Mūsų nuomone, aukštesnių moksleivių rezultatų bei mokymosi sąlygų pagerinimo galima pasiekti užtikrinant ugdymo tęstinumą, išnaudojant ilgametį įstaigų įdirbį ir stiprybes, gerinant vaikų psichologinę atmosferą, sudarant galimybes pedagogams turėti tolygų darbo krūvį, pritraukiant naujų specialistų.
– Ką Jūs asmeniškai nuveikėte šiuo klausimu? Ir kokie rezultatai?
– Ar pritarsite siūlomam pertvarkos modeliui? (Nesvarbu, kaip ketinate balsuoti, prašome trumpai pagrįsti savo nuomonę)
– Pritariame siūlomam variantui.
   Džiaugiamės galėdami skaitytojams pristatyti ir valdančiųjų poziciją. Kviečiame visus ir toliau diskutuoti, teikti siūlymus. Kuo jų bus daugiau, tuo geresnis sprendimas tikėtinas.

37 thoughts on “Rajono valdantieji: pritariame siūlomam pertvarkos variantui

  • 2021-02-17 at 16:10
    Permalink

    Su liūdesiu sutinku,kad Širvintose nebėra ką remti,už ką balsuoti.O kai dirbi Vilniuje virš 10 metų,prasiplečia akiratis,pažiūros.Nebeįdomios tampa vietinės intrigos.Liūdna,bet tokia realybė.

  • 2021-02-13 at 15:44
    Permalink

    Šiaip jau straipsnis buvo apie ugdymo įstaigų pertvarką ir šiuo klausimu mūsų visų galų “ekspertė” pasisakė labai jau kukliai, tik tai, kad už Tarybos daugumą jau nuspręsta. Gal todėl, kad čia nelabai yra kur įdėti savo dideliausių portretų?

  • 2021-02-12 at 23:04
    Permalink

    Reaguodamas į Širvintų r. merės pasisakymus jos feisbuko paskyroje, Statistikos departamentas taip pat paanalizavo merės įžvalgas ir nurodė, kad taip esą „gimsta ir auga melagienos“.

  • 2021-02-12 at 22:26
    Permalink

    Negalvokite, kad viskas taip paprasta. 90 procentų žmonių iki 30 metų amžiais yra už Živilę. Tikslą pasiekti bet kokia kaina, stumti visus iš kelio, suvartyti. Tik savo gyvenimas, viską pasiekti bet kokia kaina, net ir lipant kitiems per galvą. Visur dalintis savo nuotraukomis, demonstruoti savo sėkmę ir begalinį džiaugsmingumą. Svarbiausia stilius ir įvaizdis. Kas bent kiek suabejoja, suvartyti be jokio gailesčio.

  • 2021-02-12 at 22:21
    Permalink

    Merė tuo metu iliustracijoje raudonai apibraukia šiuo metu statistiškai sergančių skaičių – 40, tačiau tuo pat metu teigia, kad ima „40 atvejų per 14 dienų“ – kas apskritai neegzistuoja. Ir lyg neužtektų painiavos, palygina šį skaičių su kitos – NVSC „Juvare“ – sistemos operatyviais duomenimis, kurie apskritai negali būti lyginami“, – rašo Statistikos departamentas.

  • 2021-02-12 at 22:17
    Permalink

    pramuši įvaizdį ir makiažą – rasi aroganciją, pramuši aroganciją – rasi chamiškumą. Kas?

  • 2021-02-12 at 15:00
    Permalink

    Tai atėjo laikai: šeima gyvena ir rinkimuose balsuoja Širvintose (atneša savivaldybės biudžetui gyventojų pajamų mokestį), o darbovietės bei vaikų mokyklos Vilniuje ar Ukmergėje.

  • 2021-02-12 at 13:43
    Permalink

    Virginijau, kadangi paminėjote mano vardą, tai prašome nurodykite konkrečiai kada ir ką išdaviau, nes skamba kaip šmeižtas.

  • 2021-02-12 at 13:12
    Permalink

    Dainiui ir visiems kitiems. Šiuos komentarus skaito buvę, esami ir būsimi tarybos nariai. Ir jūs atvira burna kalbate kad nėra lyderio, nėra už ką balsuoti. Dar vienas rašo, kad Pinks „išvalė“, ir dar „išvalys“. O ar nepagalvojote, kad daugiausia tai jūs patys išvalėte opoziciją iš tarybos. Kiek kartų ją išdavėte? Koks noras opozicijai ką nors daryti, jeigu taip ją niekinate? Ar teko kalbėtis su tarybos nariais, paklausti kaip jiems sekasi, kokios galimybės veikti? Kiekvienas iš jūsų esate maža Pinskuvienės kopija.

  • 2021-02-12 at 11:32
    Permalink

    Pinsk. susitvarkė Širvintose taip, kad tų lyderių ir nebūtų. Visi aktyvesni jau ne vienerius metus dirba Vilniuje. Po „antro valymo“ Širvintose neliks ir tų kelių, kurie dar galėtų imtis realios lyderystės. Dirbant sostinėje labai greitai pasidaro aišku, kad nė už ką nesinorėtų atgal į kaimo intrigų, pataikavimo, šmeižimo, manipuliacijų ir pan. dalykų lauką. Jauni, protingi, analitiško mąstymo žmonės Širvintose šiuo metu yra mažuma. Juos mūsų ponia spaus ir „ės“ visais įmanomais būdais, jeigu tik galės. Bet ir ponia turi savo Achilo kulną.

  • 2021-02-12 at 10:58
    Permalink

    Pritariu Dainiui. Jeigu visuomenėje nėra entuziastų veikti įstatymų numatytomis priemonėmis, judėjimo į kurį įsiklausytų valdančiosios, nebus. Net taikiai keisti valdžią per savivaldybės rinkimus irgi reikia aktyvios figūros (-ų). 2015 metais Ignalinoje per rinkimus tai atliko per rinkimus išrinktas naujasis meras su artimiausiais jo rėmėjais, sugriovę iki tol valdžiusį monolitą.

  • 2021-02-12 at 10:36
    Permalink

    “Trumpai, reikia LYDERIO vienijančio žmones.”

    Šitą pačią frazę girdžiu gal 10 kartą. Tai gili iliuzija. Gal noras nusimesti atsakomybę nuo savęs. Kas jei Širvintose Džekio Čano neatsiras 2, 5, 10 metų?

    Persitvarkumo Sąjudis pradiniame etape neturėjo jokio lyderio. Citata iš LRT straipsnio “Iniciatyvinės grupės nariai: Sąjūdį kūrė autoritetai ir entuziazmas”:

    “Sąjūdžio steigiamajam susirinkimui įpusėjus jau buvo per vėlu, tad jis ragino susirinkimą baigti anksčiau. Tačiau galiausiai Zigmas Vaišvila pasiūlė įsteigti Sąjūdžio iniciatyvinę grupę, kuri veiktų kaip sumanymo organizatorius“, – pasakoja G. Songaila.

    „Baimės nejautėme. Buvo tik džiaugsmas ir pakili nuotaika, nes pasirinkome kelią, kuriuo norėjome eiti. Drąsinome žmones ir veikiausiai mums pavyko todėl, kad sugebėjome žmones išlaisvinti iš baimės jausmo“, – sako G. Songaila.

    Jo teigimu, vargu ar tuo metu gyvenusios kartos patyrė ką nors nuostabesnio: „Laimė, kad teko ne tik išgyventi išsivadavimą, bet ir jame aktyviai dalyvauti. Kiekvienas kuris kažkaip prisidėjo prie Sąjūdžio veikė ne todėl, kad buvo gavęs kažkokius nurodymus, o vedamas sielos šauksmo. Visi prisidėję gali savimi didžiuotis.“”

  • 2021-02-12 at 08:52
    Permalink

    Oi, Virgynijau, nejuokint tu voveriu, nes is medzio iskris su tuo savo kazka darau. Dariau darau ir nieko nei nepadarau nei dar padarysiu. Kapstausi kapstausi ir vis toj pacioj vietoj. Apie save galvoji daugiau nei turi gabumu padaryti. Napoleono kompleksas. Ir ka tu cia ramini? Nori nusodinti kitu iniciatyvas? Jus nusiraminkite, o as nieko ir toliau nepadarysiu? Dar vienas Lietuvos betmenas. Tik siuo atveju Sirvintu. Tu tik vienas ir esi apie save geros nuomones. Per geros

  • 2021-02-12 at 07:31
    Permalink

    Nijolės Dimšienės komentaras:
    “Bereikalingas šaršalas. Stebėtis reikia ne kad skaičiai neatitinka, bet kodėl ir kam skaičiuojami sergančiųjų ir pasveikusių skaičius. Na, jei nenumiršti, vadinasi pasveiksti. Visi gydytojai žinome, kad tokie skaičiai tiesiog negali būti tikslūs ir į juos nekreipiame dėmesio. Ar kada buvo skaičiuojami pvz. sergančių ar pasveikusių nuo gripo ar kokių tymų, ar vėjaraupių, ar kt. skaičius. Svarbus tik susirgusių, o šiuo atveju kartu su teigiamais PGR testais, kad ir nesergančių, skaičiai. Ir kas čia pradėjo tuos sergančius skaičiuoti!!! Čia gal kai ilgai skaičiavom vienintelę sergančią moterį Šiauliuose, pradedant nuo naktinės SAM spaudos konferencijos. Didžiausias siaubas dabar būtų, jeigu šeimos gydytojams uždėtų prievolę kažkaip “paukščiuoti” tuos pasveikusius, mat kažkaip kažkam atrodo, kad šeimistai nieko neveikia. Palinkėkim vieni kitiems ramybės “

  • 2021-02-11 at 23:29
    Permalink

    Dainiau,
    negi tikėjotės supratimo ir geranoriškumo iš mūsų valdžios? Manėt, pamatys, kad žmonės nepatenkinti, gaus nepalaikančius mokyklų atsakus, peticijas ir persigalvos? Naivoka, jei Širvintose gyvenat ne pirmus metus.

    Bendarai apie situaciją.
    FB grupėje Iš 700 narių pasisakė maksimum 30, kiti liko stebėtojais. Ką tai rodo? Dalis bijo, dalis palaiko didįjį persikraustymą, daliai dzin, dalis “atsikandę” ir žino, kad nieko nepakeisi. Dar kiti šnipinėja ir raportuoja.

    Jei žinočiau, kad sugebėčiau, pasikviesčiau žmones, kuriais pasitikiu. Šiais laikais daug būdų bendrauti – zoom, msg ir pan . Suplanuotume veiksmus, pasidalintume darbus ir pirmyn (pokeris nežaidžiamas atviromis kortmis).
    Dabar tikrai, kažkokia pavienė disidentinė kova. Virginijus “kažką” daro tyliai gal jau kokį mėnesį, kažkas žiniasklaidą respublikinę kviečia, kažkas pastebėjo įstatymų pažeidimus, bet … jokių proveržių nesimato, nes viskas tik ir lieka rašliava… O buldozeris išvažiuoja į greitkelį…
    Trumpai, reikia LYDERIO vienijančio žmones.

  • 2021-02-11 at 21:21
    Permalink

    O ar ne rajono visuomenės sveikatos centro pareiga yra sekti covido situaciją rajone , rinkti duomenis ir sekti eigą, o surinkus tikslius duomenis duomenis, juos perduot nacionaliniam sveikatos centrui? Nesupratau to Pinskuvienės , švelniai tariant, pasipiktinimo….

  • 2021-02-11 at 20:52
    Permalink

    Kuo toliau, tuo labiau atrodo, kad vyksta partizaninė veikla, kai kiekvienas kažką partizaniškai pasislėpęs krutina arba nieko nedaro, bet partizaniškai tyli. Labiausiai liūdina, kad mokyklos kažką ten partizaniškai su savivaldybe derina, ir niekas iš išorės nežino kas vyksta iš tikrųjų. Nesuprantu tokių partizaninių dalykų ir gal jau nebenoriu suprasti…

  • 2021-02-11 at 20:36
    Permalink

    Nežiūrint parodomosios merės akcijos mūsų savivaldybė ir toliau pagal naujų nustatomų covido atvejų rodiklį priklauso prie blogiausių savivaldybių. Todėl saugokite save ir savo artimuosius.

  • 2021-02-11 at 20:01
    Permalink

    Apie statistines klaidas (esu įsitikinęs, kad dėl teisingos rajono statistikos patys rajono medikai atsakingi) ištriūbijom visai Lietuvai, o kažin ar skatinimo nuslėpti atvejus nebuvo? Visokių kalbų teko nenorom išgirsti…..

  • 2021-02-11 at 17:16
    Permalink

    Merė nieko nekalba apie esminius infekcijos rodiklius: 1 – naujų atvejų skaičių per paskutines 14 dienų šimtui tūkstančių gyventojų; 2- infekuotųjų dalis procentais visuose konkrečią dieną tirtuose ėminiuose. Visas jos keliamas šaršalas – tik tik audra vandens stiklinėje.

  • 2021-02-11 at 14:22
    Permalink

    Dar kartelį, draugai. Kur Pinskuvienė meluoja ir manipuliuoja? Nustatant saugumo priemones karantino metu svarbiausias yra ne sergančiųjų skaičius, o lovų kiekis reanimacijoj, žmonių sunkioj būklėj skaičius, nauji susirgimai 100 tūkstančių žmonių per 14 dienų ir mirčių skaičius. O apie tai, kas svarbiausia, Pinskuvienė nekalba. Bet visiems pochuj, MUS APGAVO VALSTYBĖ!1!1!1! Čia kaip marozai kieme tave dūchino už tai, kaip tu rengies ir kalbi, bet iš esmės daugiau neturėjo ką pasakyti. Taip ir čia – Pinskuvienė manipuliuoja nesakydama B, C, D ir kitų esminių dalykų, ir dauguma komentuojančių ir besidalinančių šita žinute “MUMS MELUOJA APIE SERGANČIUS” yra marozai, kurie piktybiškai nenori gilintis į situaciją ir turėti bent šiek tiek užuojautos. Tą patį daro ir Pinskuvienė. Tai iš principo yra nusikaltimas. Čia nėra apie “tavo viena tiesa, o mano kita”. Populizmas ir neatsakinga politika žudo daugiau žmonių nei virusai. Sveikatos apsaugos ministras atsiprašė dėl tų “pasiklydusių” duomenų, bet iš esmės jo argumentacija ir žinių bazė yra tūkstantį kartų rimtesnė už Pinskuvienės. Dėl to ji neina į tiesioginę diskusiją, o manipuliuoja tik vienu skaičium ir bando būti heroje, kuri nori “išlaisvinti Lietuvą” kapitalizuodama žmonių nuovargį ir pyktį. Perduokite jai kas nors, kad ji yra šlykšti ir korumpuota manipuliatorė – jei ji mano kitaip, tegul paduoda mane į teismą, nes galėčiau laisvai viską įrodyti.

  • 2021-02-11 at 14:09
    Permalink

    Misteri X, turiu šokios tokios patirties šiame reikale ir tvirtai galiu Jus užtikrinti, kad jei Jūs pats neįgyvendinsite savo idėjų, už Jus niekas to nepadarys – nei “tėvai+mokiniai+mokytojai+opozicijoje esantys tarybos atstovai”. Kaip Jūs sakote daug kas “turi daryti”, bet nedaro. Ir kas tada?

  • 2021-02-11 at 13:59
    Permalink

    Ačiū, Dainiau, už kvietimą pasisakyti, bet, manau, mokyklų reorganizacijos klausimu jau beveik viskas išgvildenta. Viena aišku, kad tiek gimnazijos bendruomenė, tiek “Atžalynas” ir pradinė netrokšta keisti savo dislokacijos vietų. Juolab, kad gimnazistų rokiruotė į progimnazijos patalpas ugdymo(si) sąlygų tikrai nepagerins… O norint sustabdyti “buldozeriu einančius ” savivaldybės administracijos atstovus, reikia pasitelkti respublikinę žiniasklaidą, Švietimo ministeriją (bent man taip atrodo). Ir tai turi daryti ne “žmogus iš pašalies”, o tėvai+mokiniai+mokytojai+opozicijoje esantys tarybos atstovai (nes ir Jūsų, ir Jų vaikai juk mokosi Širvintų mokyklose)…

  • 2021-02-11 at 13:38
    Permalink

    Živilė Pinskuvienė yra visagalė rajone, ką noriu tą darau ir rašau. Jau daug rajono žmonių netiki ir aš netikiu. Kiek darė reformų, nukentėjo jos nuomonės nevykdantys žmonės (medicina). Šiuo metu Pinskuvienė užsiėmus kelti savo prestižą su ligonių skaičiavimais. Rajono biudžeto projektas 2021 m. kažkodėl taip plačiai neaiškinamas ir apie jį nėra jokios informacijos visuomenei. Jis bus priimtas tyliai su paslėptais skaičiais.
    Apie 28 milijonų išleidimą 2020 m. nėra jokios informacijos. Kodėl taip slepiama visa informacija apie rajono finansiniu reikalus.
    Mokytojai būkite budrūs.

  • 2021-02-11 at 12:56
    Permalink

    Misteri X, jei Jūs imsitės iniciatyvos ir įgyvendinsite savo idėjas bus labai puiku.
    FB grupė nėra privati. Rašo visi, kas tik nori. Labai laukiame Jūsų temų ir pasisakymų

  • 2021-02-11 at 11:07
    Permalink

    Tikiuosi, Virginijau, kad gal(?) pasieksite ir Švietimo ministeriją, nes “stebėti kiekvieną valdžios žingsnį” mažoka, reikia ir veikti. O dėl straipsnio švietimo tema tai jų jau prirašyta vietinėje spaudoje pakankamai. Gal reikėtų išplaukti į platesnius vandenis (pvz. “Lietuvos rytą”). Žiniasklaida juk ne tokius pamatus išklibino…

  • 2021-02-11 at 10:42
    Permalink

    Norėčiau visus šiek tiek nuraminti. Turėčiau artimiausiu metu parašyti dar vieną straipsnį švietimo tema. Nenorėčiau atskleisti visų aplinkinių, ką iš tiesų veikiu. Nes jeigu viena pusė slapstosi, tai ir man nieko kito nelieka. Galiu pasakyti tik tiek, kad stebiu kiekvieną valdžios žingsnį. Ir „Kas galėtų paneigti“, kad daug su kuo bendrauju.

  • 2021-02-11 at 10:37
    Permalink

    Bet jeigu tą nulį iš visų pusių apkaišai blizgučiais (eglutėmis, girliandomis, fontanais, pompastiškomis šventėmis), dauguma žmonių nulio tiesiog neįžiūri, nes blizgučiai užgožia jį ir visi tik aikčioja iš to neregėto gražumo, tik lankstosi ir gieda ditirambus …nuliui.

  • 2021-02-11 at 10:30
    Permalink

    Niekaip nesuprantu vieno dalyko – keletas žmonių priima sprendimą, o bendruomenė niekaip negali jo pakeisti. Bergždžios diskusijos tęsiasi daugiau kaip mėnesį, o rezultatas – niekinis. Gal vertėtų imtis realių veiksmų: sudaryti žmonių grupę, kuri apsilankytų Švietimo ministerijoje ir pabendrautų su ministre, išsakydama savo matymą ir nuogąstavimus arba paprašytų ministerijos atstovą(us) apsilankyti miesto mokyklose, kad šie įvertintų padėtį bei būsimos rokiruotės būtinumą… Juk neesame prieš švietimo įstaigų pertvarką, o prieštaraujame netikusiems sprendimų būdams. Nieko nenorėčiau įžeisti, nes nežinau, gal tokie žingsniai jau ir daromi, tik apie tai nebuvo paviešinta. Suburtoje švietimo įstaigų pertvarkos grupės svetainėje tokios informacijos neaptikau. Ten tik piktinamės mere ir jos komanda, kad nekreipiamas dėmesys į “liaudies balsą”. Jeigu “šuo loja, o karavanas eina toliau”, tai gal reikia tuo šunimi užpjudyti karavano vedlį?!

  • 2021-02-11 at 09:43
    Permalink

    Šituos atsakymus reikia būtinai išsaugoti, nes ir juokinga ir nejuokinga vienu metu.
    Merė ar pamiršo ar jai sąžinė neleido atsakyti į šį klausimą:
    – Ką Jūs asmeniškai nuveikėte šiuo klausimu? Ir kokie rezultatai?
    Jokio atsakymo. Jokio teigiamo rezultato bendruomenėms. Matematikoje jei prie nulio nieko nepridėsi, tai ir liks nulis.

  • 2021-02-11 at 09:40
    Permalink

    Po chamiško Gaugėlos atsakymo, Zibalas sukūrė tekstą merei:)

  • 2021-02-11 at 09:39
    Permalink

    Galėjo atsakyt trumpiau:jei neturit ką veikti,tai nekvaršinkit mums galvų.O šiaip, atsakymas parodo išprusimo lygį ir absoliutų nužmogėjimą.Ir tai vyksta 2021metais.Jokios pažangos.Liūdnoka…

  • 2021-02-11 at 09:17
    Permalink

    Vargšai daugumos nariai, jiems net atsakyti patiems neleidžia, kaip visada ir visur merė vadovauja paradui. Atsakė daugumos vardu, bet mes norime girdėti asmeninę kiekvieno tarybos nario nuomonę. Sėdit ir pagal komandą rankeles kilnojat, o atrodot apgailėtinai, nes žmonės jus rinko
    , o jus ne dirbat žmonėms o merei pataikaujat.
    Turekit savigarbos ir dirbkit žmonėms, bendraukit, atsakykit jei klausia, o ne po sparneliu slėpkitės.

  • 2021-02-11 at 08:45
    Permalink

    Ačiū, žinoma, už tiesius atsakymus. Tačiau , kaip suprantu, kompromisai ieškomi nebus. Sugalvojo, nutarė ir balsuos

  • 2021-02-11 at 07:55
    Permalink

    Turiu pasiūlymą. Merija tikrai per didelė pagal tarnautojų skaičių. Susodinkit glausčiau. Atlaisvintas plotas puikiai tiks Šilumos tinklų ar Vandentiekio administracijai.
    Pagerės bendradarbiavimas, psichologinė atmosfera, bus taupomos lėšos. Jei taupo, tai kodėl tik mokyklos?

  • 2021-02-11 at 07:46
    Permalink

    Ačiū merei už atsakymus

  • 2021-02-11 at 07:28
    Permalink

    Nieko kito ir nesitikėjau.
    O nepateikdamu argumentų ir nenulipantys nuo buldozerio, spjauna visiems į veidus.

Comments are closed.