Po skiepo. Žadėtų šalutinių poveikių nesulaukiau

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

   Nesu medikė ir ne viską pati suprantu. Šiuo savo tekstu nenoriu nieko per prievartą versti. Jis greičiau skirtas tiems, kurie galvoja skiepytis, bet delsia, nes nežino. Nežino, kaip jausis, kas bus.

   Šiandien pilna informacijos apie komplikacijas ir pašalinius poveikius. Bet tie, kuriems skiepai praeina sklandžiai – tyli. Todėl visuomenė, girdėdama vieną pusę, dar labiau nerimauja ir dar labiau delsia.

  Covidas užvaldė visą pasaulį. Savo piktais čiuptuvėliais įsisiurbė ne tik į mūsų organizmus, bet ir į mąstymą. Kuo mažiau žinome, tuo labiau bijome. O bijodami tampame silpnais.

  Aš suprantu, kad po skiepo gali būti šalutinių simptomų. Bet kai pagalvoju apie intubuotus ligonius, apie vamzdelius gerklėje – tie simptomai ne tokie ir baisūs atrodo.

  Kad skiepysiuos, žinojau seniai. Prieš du mėnesius pasiskiepijo mano vyriausia dukra. Kasdien domėjausi, kaip ji jaučiasi. Žinau, kad drąsiai keliauja į darbą pas pacientus ir jaučiasi saugi.

  Tad pamačiusi facebook‘e savo gydymo įstaigos skelbimą, kad kviečiami skiepytis lėtinėmis ligomis sergantys pacientai, kurių ligos yra patvirtintos SAM ministro kaip prioritetinės, skubiai rinkau numerį ir užsiregistravau skiepui. Ko gero pirma kartą džiaugiausi turėdama net kelias lėtines ligas, kurios suteikė teisę anksčiau pasiskiepyti. Po registracijos skambinau savo šeimos gydytojai, su kuria nusprendėme, kad reikia pasidaryti antikūnių testą. Juk jei testas teigiamas, net 6 mėn. rekomenduojama nesiskiepyti.

   Tad sumoku 19 Eur ir man paimamas kraujas tyrimui. Mano antikūnių testas buvo neigiamas. Tai reiškia, kad baisiuoju covidu nesirgau.

Aš suprantu, kad po skiepo gali būti šalutinių simptomų. Bet kai pagalvoju apie intubuotus ligonius, apie vamzdelius gerklėje – tie simptomai ne tokie ir baisūs atrodo.

   Tad antradienį po pietų nuvykau į savo gydymo įstaigą ir buvau paskiepyta MODERNA vakcina. Profesionali sesutės ranka darbą atliko greitai ir neskausmingai.

   Pirmą pojūtį pajutau po 15 min, įėjusi į prekybos centrą. Buvo toks didžiulis noras nusiimti kaukę, nes jaučiausi labai saugi. Taip, aš suprantu, kad taip greitai apsauga nesusidaro. Bet toks stiprus saugumo jausmas buvo.

   Visą vakarą neramiai laukiau šalutinių poveikių. Juk tiek apie juos pripasakota. Dar persiskaičiau poliklinikoje duotą informacinį lapelį. Jis drąsos nepridėjo.

   Vienu metu lyg širdutė suspurdėjo, bet širdies ritmo sutrikimai, mano kasdienybė.

   Taip pirmąjį vakarą ėjau miegoti sutrikusi – jokių pašalinių poveikių nesulaukiau.

  Paryčiais versdamasi ant kito šono pajutau, kad dūrio vietoje ranka jautri prisilietimui. Jautri buvo ji ir atsikėlus. Nei temperatūros, nei dar ko.

  Paprastai ryte iki 10 val nieko nededu į burną. 10 val. atsigeriu kavos ir viskas. Šį rytą nuo ryto kramčiau: sumuštinis, du obuoliai, apelsino puselė, riešutų sauja. Paskambinusiai draugei juokavau – jaučiu šalutinį poveikį – noriu kramtyti… Palei pietus ir tai praėjo.

   Paskambinusi vienai iš kartu pasiskiepijusių senjorių sužinau, kad jai po skiepo šiek tiek šoktelėjo spaudimas. Tačiau vaistai viską sutvarkė.

  Visą dieną vis dar laukiau. Bet šalutiniai poveikiai nepasirodė. Spėju, kad jau ir nepasirodys. Dirbant šiek tiek apie save priminė ranka – staigiai pakėlus suskausdavo. Antrą vakarą po skiepo greitai užmiegu, matyt nuovargis padarė savo.

  Gegužę gausiu antrąją dozę. Sako, po jos dažniau sukarščiuojama. Bet ką reiškia diena-dvi su pakilusia temperatūra prie nežmonišką dusulį sergant?

   Rašant šias eilutes iš televizoriaus pusės atskriejo frazė: „Tais, kas nesiskiepija, rūpinasi natūrali atranka“.

   Mūsų protėviai, nebūdami tiek apsišvietę, kiek mes, jau seniai skiepijo savo vaikus ir anūkus. Tokiu būdu nemaža dalis ligų mums tapo žinomos tik iš vadovėlių. Jei būsime ryžtingi, koronavirusą taip pat galėsime paguldyti į vadovėlio puslapius ir toliau ramiai gyventi.

16 thoughts on “Po skiepo. Žadėtų šalutinių poveikių nesulaukiau

  • 2021-04-08 at 20:21
    Permalink

    Ir pasiskiepiję visi anksčiau ar vėliau mirs: bus galima sakyti, kad susirgo nuo vakcinos. Tokią išvadą galima padaryti nesivadovaujant mokslu, t.y. tam nereikia jokių įrodymų.

  • 2021-04-08 at 19:54
    Permalink

    Pritariu, vadovaukimės mokslu. Mokslas dar neįrodė, kad šios vakcinos žmogaus organizmui nesukels problemų ateityje.
    Šiuo metu tai labiau biznis, o ne mokslas. Po pandenijos atsiras daug naujų milijardierių.

  • 2021-04-08 at 15:48
    Permalink

    Viskas šiame gyvenime turi riziką, bet iš dviejų blogybių, renkamės vieną. Tik pasirenkame skirtingai: vieni vadovaujasi mokslu, kiti – savo susikurtais faktais.
    Taip ir šiuo atveju. Kiekvienas galime rinktis arba siepą, arba vamzdelius gerklėj, arba iškilmingas laidotuves

  • 2021-04-08 at 11:33
    Permalink

    Nemažai komentuojančių yra persirgę smegenų tromboze. Ji išsivysto skaitant ir klausant mierės kliedesius, žiūrint KKD, Farai, TV pagalba… Nes kaip kitaip paaiškinti tokias nesąmones apie vėžio sukėlimą po skiepo nuo Covid? Tikrai, labai juokinga. Vakar mirė jauna mergina. Iš viso Širvintų rajone mirė apie 17 žmonių. Gal išsitrinkite savo kontaktus.

  • 2021-04-08 at 11:10
    Permalink

    Tikėjausi, kad paskiepis normaliai, gydymo įstaigoje. Dėja, šiandien vyksiu skiepytis į PAKAZUCHĄ ir stovėsiu eilėje kaip išmaldos prašydamas.

  • 2021-04-08 at 10:46
    Permalink

    Koks tikslas buvo rašyti tokį straipsnį?juk kiekvieno organizmas yra skirtingas.

  • 2021-04-08 at 10:18
    Permalink

    Ar žinote, kad visi iki vieno po kažkiek laiko mirsite. Skirtumas tik toks: nesiskiepiję mirs natūraliai nuo ligų ar nelaimingų atsikimų, o pasiskiepiję – tik nuo vakcinos poveikio.

  • 2021-04-08 at 10:09
    Permalink

    Kiekviena karta yra naujos vakcinos ir naujų vaistų išbandytojai. Taip buvo ir bus.

  • 2021-04-08 at 10:07
    Permalink

    Jus ne zeneka skiepijo, tad ir nebuvo šalutinio poveikio.
    O aš bijau šalutinio ILGALAIKIO poveikio. Juk nėra tyrimų, ar neišauks vėžio po 3 metų, ar nepakeks pvz širdžiai…

    Bus momentas, kai paskiepyti 70 proc. visi jausis saugūs, bet antikūnių nebebus. Kas tada?

  • 2021-04-08 at 09:49
    Permalink

    Nesuprantu šitų cirkų. Yra trys poliklinikos. Jos ir turi skiepyti savo pacientus. Prieš skiepą turi apžiūrėti gydytojas. Su tom gyvom eilėm tyčiojamasi iš žmonių. Juk laukiant ir peršalti gali, ir užsikrėsti.

  • 2021-04-08 at 09:40
    Permalink

    per pirmąsias 2-3 dienas po skiepo galimi gana įprasti šalutiniai poveikiai yra karščiavimas, bendras negalavimas ir to sureikšminti nereikėtų.
    Dažniau jie pasireiškia po antro skiepo

  • 2021-04-08 at 09:38
    Permalink

    Laimingi tie, kas skiepijami poliklinikoje. Ateini savo laiku, bac ir viskas. O tos gyvos eilės tai kažkoks košmaras. Jos daug ką atbaido

  • 2021-04-08 at 08:42
    Permalink

    O man vos vos temperatūra šoktelėjo. Net tabletės nereikėjo

  • 2021-04-08 at 08:34
    Permalink

    Prieš Velykas skiepijausi Astra. Galvojau, kad mirsiu. Dvi dienas prasikankinau.

Comments are closed.