Kaip puošnią suknelę suderinti su turima figūra?

  Visi žmonės yra skirtingi, todėl ne keista, kad vieni rūbai tinka vieniems labiau, kitiems mažiau. Norint išsirinkti tinkamą drabužį pirmiausiai reikia įvertinti kokio stiliaus jis yra bei nuspręsti, ar jūsų figūra jam yra tinkama – jeigu į drabužį telpate, nereiškia, kad jis jums tiks. Viena iš didžiausių dilemų būna su proginėmis suknelėmis, kurių rūšių yra begalė, bet kai reikia surasti tą vienintelę – tampa sunku. 

Skinny ir trikampio formos kūno sudėjimas

   Skinny kūno sudėjimas yra apibūdinimas, kaip liesas arba labai smulkus. Turint tokio tipo figūra, reikėtų vengti tokių suknelių, kurios dar labiau sumažintų jūsų formas. Suknelės moterims turi ne tik puošti, bet ir pabrėžti formas, todėl turint liesą figūrą, reikia rinktis tokias, kurios suteikia ištaigingumo. Šį efektą gali sukurti įdomių konstrukcijų ir dizainų suknelės, raukinukai, klostės, įvairūs papuošimai ir siuviniai. Smulkaus sudėjimo žmonės gali nebijoti eksperimentuoti, nes jiems tinka įvairios audinių variacijos bei skirtingų siluetų modeliai.

   Trikampio formos kūno sudėjimas yra sudarytas iš to, kad pečiai yra siauresni už klubus. Turint šį kūno sudėjimą, labai svarbu atrasti balansą – kai ką pabrėžti, o ką ką sušvelninti. Renkantis suknelę, vertėtų pasižvalgyti į tokias, kurios pabrėžia pečius, bet šiek tiek maskuoja klubus. Tam puikiai tinka A linijos suknelės, kurios pečių liniją atidengia, o klubus – paslepia. Nesirinkite tokių suknelių, kurios yra aptempiančios arba turinčios pūstus sijonus. Norint pabrėžti liemenį, galite jį apjuosti kaspinėliu, dirželiu arba kitu papuošimu.

Apversto trikampio ir smėlio laikrodžio kūno sudėjimas 

   Apverstas trikampis reiškia, jog jūs turite plačius pečius, bet siaurus klubus. Šiuo atveju reikėtų didesnį dėmesį skirti apatinei kūno daliai, kuri atitrauktų dėmesį nuo pečių. Norint pasiekti balansą – nereikėtų apnuoginti pečių. Galite laisvai rinktis V formos iškirptę, kuri prailgins jūsų viršutinę kūno dalį, o pirmenybę teikti šiek tiek platesniam sijonui. Apatinę kūno dalį, vizualiai išryškinsite pasirinkdami suknelę, kuri bus paaukštintu liemeniu bei lengvai pūstu ir klostuotu sijonu. 

   Smėlio laikrodžio kūno sudėjimas turi daugiausia privalumų, nes pečiai ir klubai yra proporcingi vienas kitam, o liemuo – grakštus. Reikėtų rinktis tokias sukneles, kurios galėtų pabrėžti juosmenį bei išryškinti pečius ir klubus. Rekomenduojama rinktis V formos arba lengvai nuleista iki pečių iškirptę. Derėtų vengti pūstų ir klostuotų sijonų, o pirmenybę teikti tokiems siluetams, kurie aptempia klubus ir išryškina liemenį. 

Obuolio kūno sudėjimas

   Obuolio kūno sudėjimas yra toks, jog viršutinė ir apatinė kūno dalis yra pilnesnės, o talijos – nėra. Tie, kas turi šias kūno formas, reikėtų rinktis tokias sukneles, kurios suteiktų figūrai išraiškingumo. Geriausia rinktis standesnio audinio ir griežtesnių konstrukcijų sukneles, kurios sukuria optinę iliuziją bei suteikia įliemenuotą formą. Rinkitės tokias sukneles, kurios vizualiai prailginą figūrą, taip sukurdamos liemens liniją, o venkite – horizontalių linijų ir detalių. 

Užsakymas ŠS Nr. 21-106