Kalbėjimas telefonu vairuojant – dažniausias KET pažeidimas Širvintose

   Sausio 27-30 dienomis Širvintų rajono policijos komisariato pareigūnams, vykdant eismo dalyvių kontrolės priemones Širvintų rajono keliuose ir gatvėse nustatyta 14 kelių eismo taisyklių pažeidimų. Pusė iš šių pažeidimų – 7 – padaryti vairuotojų, kurie vairuodami naudojosi mobilaus ryšio priemonėmis be laisvų rankų įrangos.

   Vairuotojai vis dar tinkamai neįvertina pavojaus, kurį sukelia mobilių telefonų naudojimas esant už vairo. Pareigūnai pastebi – vis daugiau vairuotojų ne kalba mobiliuoju telefonu, o naršo internete, rašo trumpąsias žinutes ar naudojasi kitais mobiliųjų funkcionalumais, taip sukeldami pavojų sau ir kitiems eismo dalyviams.

❗ Atkreiptinas dėmesys, kad kalbėjimas mobiliuoju telefonu vairuojant kelia grėsmę kelyje, blaško dėmesį, nukreipia nuo vairavimo –vairuotojas tampa mažiau susikaupęs, sąmoningas. Minėtomis dienomis Širvintų rajono policijos komisariato pareigūnai taip pat nustatė ir kitus pažeidimus: kelių eismo taisyklių pažeidimą atliekant lenkimo manevrą, saugos diržų nesegėjimą.
Nustatyti trys pėsčiųjų padaryti kelių eismo taisyklių pažeidimai.
Saugokime vieni kitus kelyje! Būkime sąmoningi, atidūs, budrūs!

Širvintų rajono policijos komisariatas

One thought on “Kalbėjimas telefonu vairuojant – dažniausias KET pažeidimas Širvintose

  • 2022-02-01 at 11:54
    Permalink

    Na nėra kuo užsiimt policijai šiame mūsų kaimelyje.Kokius didelius nusikaltimus jie atskleidžia!

Comments are closed.