Susigrąžink skaitymo džiaugsmą

   Dauguma vyresnio amžiaus žmonių, ypač gyvenančių rajonuose ir kaimuose,  nežino apie nemokamas garsinių knygų naudojimo galimybes bei kaip jų klausytis. Siekdama asmeniškai susitikti su atokiau nuo didesnių miestų gyvenančiais vyresnio amžiaus žmonėmis, Lietuvos audiosensorinės bibliotekos (LAB) komanda pradeda iniciatyvą „Klausytis knygų paprasta“.

   Ne visiems žmonėms gerai matyti gali padėti akiniai ar kitos pagalbinės priemonės. Tokiu atveju vienintelis pasirinkimas mėgautis skaitymu lieka garsinės knygos. Jos yra itin patogus ir paprastas sprendimas ne tik matymo sunkumų turintiems asmenims, bet ir kai kurių neurologinių ar judėjimo problemų turintiems pacientams.

   Kelionę po Lietuvą pradeda specialus ELVIS autobusas, kuris planuoja aplankyti visus šalies regionus bei visas savivaldybių viešąsias bibliotekas ir jų filialus. Susitikimų metu bibliotekos komanda papasakos kas yra garsinės knygos ir žurnalai bei parodys kaip jais naudotis.

   Vasario 21 d. 12 val. Lietuvos aklųjų bibliotekos komanda atvažiuos į Širvintų Igno Šeiniaus viešąją biblioteką ir skaitykloje surengs susitikimą, kurio metu pristatys ELVIS biblioteką, parodys, kaip užsiregistruoti. Kartu atvyks ir optometrininkas, kuris atsakys į senjorų klausimus apie regą ir skaitymo sunkumus.

    Susigrąžink skaitymo džiaugsmą arba sugrąžink jį šeimos nariui, draugui ar kaimynui.

Informacija pasidalino Širvintų LASS filialas