Šiandien galime pakoreguoti savo gyvenimus

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

   Šiandien nuo ankstaus ryto nemaža grupelė žmonių (rinkimų komisijų nariai) pradėjo ilgą savo darbo dieną ir net naktį, bei laukia mūsų, ateinančių balsuoti.

   Žinoma, šiandien politinė reklama draudžiama. Bet ir kai ji nebuvo draudžiama, niekada niekam nesakiau  ir neatskleidžiau savo pasirinkimo. Kiekvieno teisė pačiam nuspręsti. Varčiau ir nagrinėjau būsimų politikų pažadus. Klausiausi, ką jie kalba saviems ir svetimiems. Man labai svarbu, ką politikai kalba apie savo partnerius ir konkurentus jiems negirdint. O svarbiausia – jų prioritetai. Vienų prioritetai vienoki, kitų kitoki. Tad rinkausi tuos, kurių prioritetai ir vertybės sutampa su manosiomis.

   Šiandien eidama prie balsadėžės noriu priminti sau ir kitiems. Kaip balsuos ir balsavo, gali žinoti kiekvienas rinkėjas asmeniškai. Jis niekam NEPRIVALO dėl to atsiskaityti ir pranešti. BALSAVIMAS YRA SLAPTAS. Net jei esate prašomi pasisakyti, turite teisę nesakyti. Niekas niekada nesužinos, kaip balsavote, nes biuleteniai nežymimi ir ant jų nerašoma, kieno balsas čia. Kam tą rašau? Ogi tam, kad žinotumėte, jog neverta net bijoti, jog nubalsavus ne už tą negausite pensijos ar pašalpos. Niekas niekada nežinos, už ką balsavote ir pašalpos bei pensijos nuo to nepriklauso. Jas skiria valstybė ir skirs nepriklausomai, ką renkate ir už ką balsuojate.

  Todėl labai kviečiu nepasiduoti provokacijoms ir nepalaikyti tų, kurie šitaip gąsdina ar grasina. Tai yra manipuliacijos, kuriomis joks politikas neturi teisės užsiimti.

  Balsuokime kiekvienas pagal savo sąžinę, supratimą ir norus.

  Taip pat noriu priminti, kad balsuodami galime pakoreguoti priimamus sprendimus rajone. Kokius? Tuos, kurie turi reikšmės paprasto rajono gyventojo naudai. Čia vėl bereikia atsiversti kandidatų pažadus, pasižiūrėti, ką žada ir nuspręsti, ko kiekvienam mūsų to riekia.

  Ir dar, kaip savo faceboko paskyroje rašė viena rajono vadovių (negaliu nurodyti pavardės, nes gali būti prilyginta politinei reklamai): „mano prašymas – svarbiausia – ateikite balsuoti!!! Nes jei ne Jūs, tai balsuos kiti. Ir tada beliks vėl ketverius metus bambėt ir piktintis, kad kažkas išrinko ne tuos.“

  Tad kviečiu visus šiandien skirti kelias minutes ir nuvykti į balsavimo apylinkes. Balsuokime taip, kaip patys galvojame.

  Ir dar. Būtinai nusišypsokime komisijų nariams ir palinkėkime jiems geros darbo dienos. Juk jie, atidirbę visą dieną, naktį skaičiuos mūsų balsus, o jau rytoj dauguma eis į savo nuolatines darbovietes. Tad dovanokime jiems palaikymą ir gerą nuotaiką.

  Lai rinkimai būna išties demokratiški.