TEISMAS: Savivaldybė turi skelbti konkursą į Širvintų r. Musninkų Alfonso Petrulio gimnazijos vadovo pareigas

IYd5mAZ3bmopera_0C2CuCtUN8

Vilniaus apygardos administracinis teismas išnagrinėjo bylą pagal Vyriausybės atstovės Vilniaus apskrityje Vildos Vaičiūnienės reikalavimą Širvintų rajono savivaldybei skelbti konkursą į Širvintų r. Musninkų Alfonso Petrulio gimnazijos vadovo pareigas ir priėmė sprendimą įpareigoti Širvintų rajono savivaldybės tarybą vykdyti Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministro patvirtinto Konkurso valstybinių ir savivaldybių švietimo įstaigų (išskyrus aukštąsias mokyklas) vadovų pareigoms eiti tvarkos aprašo nuostatas ir paskelbti konkursą į Širvintų r. Musninkų Alfonso Petrulio gimnazijos direktoriaus pareigas.

Teismas pažymėjo, jog vien tik svarstymas dėl mokyklų reorganizavimo nėra objektyvus ir pakankamas įrodymas reikalavimo, suformuluoto Vyriausybės atstovo 2019 m. sausio 10 d. reikalavime Nr. 1R-2 neįvykdymui pateisinti. Realių įrodymų apie tai, kad minėtos reorganizacijos procedūra pradėta nėra pateikta. Teismas pabrėžė, jog Širvintų raj. Musninkų Alfonso Petrulio gimnazijai nuo 2018 m. gruodžio 31 d. neturint nuolatinio vadovo, Vyriausybės atstovas pagrįstai pareikalavo vykdyti Aprašo nuostatas ir paskelbti konkursą į Širvintų raj. Musninkų Alfonso Petrulio gimnaziją direktoriaus pareigas.

Teismo sprendimas per trisdešimt kalendorinių dienų nuo jo paskelbimo dar gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Su teismo sprendimu galite susipažinti čia.

Vyriausybės atstovo Vilniaus apskrityje tarnyba