Kūrybinės vaizduotės ir skaitymo dirbtuvės

Krenta įvairiaspalviai rudeniniai lapai. Puiki graži saulėta rudens diena. Puiki ir vaikų nuotaika, nes jų laukia dramos teatro kūrybinės vaizduotės ir skaitymo dirbtuvės pagal B. J. Novako kūrinį vaikams „Knyga be paveikslėlių“. Į šias dirbtuves susirinko Širvintų ir Bagaslaviškio dienos centrų vaikai. Dirbtuvių metu profesionalūs aktoriai skaitė vaikams minėtąją knygelę.

Užsiėmimas prasidėjo nuo klausimo, ar vaikai skaito knygeles, ar nori dabar paskaityti? Aktorė rankose laikė didžiulę knygą. Atsakymai buvo įvairūs.  Kai kurie vaikai norėjo skaityti, o kai kurie geriau žaisti. Kadangi vaikai abejojo, aktorės Eglė ir Justina pirmiausiai sekė  pasakojimą – mįslę. Vaikai kartu su aktorėmis kūrybingai papildydavo pasakojimą. Ši užduotis ugdė vaikų kūrybiškumą, komunikavimą, gebėjimą klausytis ir mąstyti. Ir vėl aktorių rankose atsirado  didžiulė knyga. Dabar jau daugiau vaikų panoro skaityti šią knygą. Tačiau ir ne dabar. Prasidėjo žaidimai. Visi žaidimai irgi ugdė kūrybiškumą, bendravimą ir bendradarbiavimą. Po linksmų ir dėmesio reikalaujančių žaidimų pradėta skaityti ši mįslingoji  knyga. Ją skaityti pradėjo Eglė ir Justina, o po to prisidėjo ir vaikai. Vaikų noras perskaityti šią knygą  degė iš smalsumo, veidai švytėjo. Baigus skaityti knygą be paveikslėlių, visi vaikai buvo džiugios nuotaikos, linksmi ir laimingi, kad perskaitė tokią didelę ir storą knygą.

Šios dirbtuvės parodė koks  įdomus gali būti užsiėmimas  skaityti knygą, nors ji ir be paveiksliukų. Užsiėmimas prikaustė vaikų dėmesį, lavino jų skaitymo įgūdžius. Gal po šio susitikimo atsiras daugiau vaikų norinčių skaityti knygas?

Po susitikimo su aktorėmis Bagaslaviškio vaikų dienos centro vaikai Širvintose aplankė briedžių taką, grožėjosi paplūdimiu, batutais, nauju tiltu.

Už šį susitikimą nuoširdžiai dėkojame VO „Gelbėkit vaikus/Save the Children Lithuania“ projektinių veiklų specialistei Irenai Andrijevskajai ir Nacionalinio dramos teatro aktorėms.

Bagaslaviškio vaikų dienos centro informacija