Mažieji iš Maišiagalos darželio lankėsi Kernavėje

Maišiagalos vaikų lopšelio-darželio „Drugelių“ ir „Nykštukų“ grupių ugdytiniai įgyvendina projektą „Lietuva brangi – mano Tėvyne“, kurio vienas iš tikslų – pažinti šalį, skatinti vaikus domėtis Lietuvos istorine praeitimi, mylėti, branginti, didžiuotis ir gerbti savo Tėvynę. O savo šalį pažinti yra geriausia keliaujant.
Spalio 15 dieną darželinukai iškeliavo į savo pirmąją kelionę, pirmąją Lietuvos sostinę, Kernavę.
Prisiminę saugaus elgesio gatvėje, autobuse bei mandagumo taisykles, sėdo į autobusą ir iškeliavo. „Drugelių“ laukė Kernavėje gyvenantis skulptorius Henrikas Orakauskas. Autorius parodė vaikams savo skulptūras, papasakojo, iš ko jos pagamintos. Mažiesiems keliautojams patiko interaktyvios skulptūros, kuriomis galima važinėti, pamaitinti spalvotais kamuoliukais ar patogiai pasėdėti. Vaikai smagiai žaidė skulptoriaus sugalvotus judriuosius žaidimus, galvojo jiems pavadinimus.
„Nykštukai“ savo viešnagę Kernavėje pradėjo Kernavės archeologinės vietovės muziejaus edukacijų klasėje, kur žaidimų pagalba keliavo į tolimą praeitį ir sužinojo, kaip žmonės gyveno gamtos prieglobstyje – virė sriubą odiniame puode, medžiojo, statėsi būstą bei rengėsi.
Po edukacinio užsiėmimo „Nykštukai“ nukeliavo tyrinėti Kernavės piliakalnių, o „Drugeliai“ skubėjo į edukacijų klasę tyrinėti „Kaip žmonės senovėje gyveno“.
Nepastebimai pralėkė pusdienis Kernavėje. Maišiagalos darželinukai, susitikę prie Kernavės bažnyčios, pasidalino savo patirtais įspūdžiais ir visi drauge nuskubėjo į autobusą.

Maišiagalos vaikų lopšelis-darželis

One thought on “Mažieji iš Maišiagalos darželio lankėsi Kernavėje

  • 2019-10-22 at 21:11
    Permalink

    O mūsų rajono darželinukus kas nuveš?

Comments are closed.