„Mykoliukai“ giedojo Kryžiaus Išaukštinimo atlaiduose Šiaulių rajone

      Rugsėjo 15 d., sekmadienį, „Mykoliukai“ vyko į Žemaitiją, Šiaulių r., Micaičių parapiją. Buvome pakviesti klebono kun. Alionido Budriaus giedoti Kryžiaus Išaukštinimo atlaiduose. Nors kelionė truko 2,5 val., tačiau ji neprailgo, nes pro automobilių langus grožėjomės žemaitijos gamtos vaizdais. Žemaitija mus pasitiko labai vėjuota.
Micaičių bažnytėlė nedidelė, medinė, tačiau labai jauki. Mus šiltai pasitiko ne tik parapijos klebonas kun. Alionidas Budrius, bet ir vargonininkė Birutė Jarošienė.
Pasibaigus Šv. Mišioms, buvome pakviesti į Micaičių kultūros centrą. Kartu su parapijiečiais žiūrėjome spektaklį pagal rašytojo, kanauninko kun. J. T. Vaižganto pjesę „Žemės ar moters“, kurį padovanojo žiūrovams Birštono KC suaugusiųjų teatro trupė, vadovaujama režisieriaus Rimanto Jacunsko. Po spektaklio laukė dar viena pramoga – mini zoologijos sodas su įvairiais gyvūnėliais ir ropliais, kuriuos buvo galima ne tik apžiūrėti, bet ir palaikyti rankose. Paskutinė pramogų stotelė buvo cepelinų „balius“. Kun. Alionidas Budrius „Mykoliukus“ bei teatro trupės aktorius vaišino cepelinais kavinėje, Kuršėnuose.

      Pavargę, bet sotūs ir pilni malonių įspūdžių leidomės vėl į ilgą kelionę namo. Buvo kilusi mintis patraukti link Palangos, nes iki Baltijos jūros buvo likę tik 120 km. Tačiau šią pramogą atidėjom kitam kartui.
Už pakvietimą bei šiltą priėmimą dėkojame klebonui kun. Alionidui Budriui, vargonininkei Birutei Jarošienei. Dėkojame tėveliams, kurie vežė nuosavu transportu ir savo laisvą laiką skyrė „Mykoliukams“.

Renata Blusevičienė ir Dailius Kavalevskis

Nuotraukos “Mykoliukų” archyvo