Nedelsk! Dėl savęs ir tų, kuriuos myli

Nuotrauka Širvintų moterų klubo “Jums”

/ Pagal NEDELSK informaciją /

      Spalis – kovos prieš krūties vėžį mėnuo. Šis mėnuo neretai dar vadinamas rožiniu mėnesiu, nes rožinė spalva jau seniai yra tapusi moteriškumo, vilties, sveikatos spalva.
Širvintose jau keletą metų iš eilės taip pat įsižiebia rožinė šviesa. Rožinis kaspinas visame pasaulyje suprantamas kaip pergalės prieš klastingą ligą ir solidarumo simbolis.
Moretų klubas ,,Jums ”papildė bibliotekos rožinę lentyną naujomis knygomis ir dovanojo rožinius kaspinus primindamos, kad akcija ,,NEDELSK” Yra Dėl Savęs Ir Dėl Tų , Kurie Tave Myli !

    Jau beveik 20 metų Širvintų moterų klubas „Jums“ dalyvauja projekte NEDELSK, tai projektas skirtas krūtinės vėžio prevencijai. Per tą laikotarpį rožiniame autobusėlyje gydytojai onkologai patikrino daugiau kaip 2500 širvintiškių. Kiekvienais metais spalio mėnesį įžiebiama rožinė šviesa, kad moterys neprarastų budrumo dėl sveikatos.

      Kitąmet Širvintų moterų klubas „Jums“ minės savo veiklos 20 metų sukaktį.

Prie akcijos prisijungė ir Širvintų kaimo bendruomenė “Upė”, kuri kartu su Nacionaliniu vėžio institutu (NVI) kvietė į paskaitą apie krūties vėžio rizikos faktorius, diagnostiką ir prevenciją tiesioginėje transliacijoje.

Reklama: gpklinika.lt